Борисов: Сглобката е паянтова, има ли смисъл ГЕРБ да остане?

„Три години съсипахме всичко, в момента в държавата няма нито един авторитет“, каза той
Обновена: 3 дек 2023 12:20 | 3 дек 2023 12:18, Елка Василева
267
Борисов: Сглобката е паянтова, има ли смисъл ГЕРБ да остане?
Снимка: архив, БГНЕС

Сглобката е паянтова, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на младежки форум в Сливен. Той попита присъстващите дали има смисъл ГЕРБ да остане.

„Да, понасяме щети в момента, но плюсовете и добрите новини са повече“, заяви Борисов и припомни някои от ключовите решения на правителството.

Още по темата
Той изброи част от успехите на кабинета „Денков-Габриел“. „Във военната сфера направихме нещо, което предишното правителство на Кирил Петков дори не можеше да си помисли заради коалиционните партньори. А сега подписите на Петков, Борисов, Иванов, Пеевски стоят на първите четири места. Ние като партия заедно с всички тези можем да говорим, че сме направили модернизацията на българската армия. Подмяната на руските самолети с Ф-16 – цяла ескадрила, половината платена от нас. Страйкъри, радари, летища“, каза Борисов.

„Благодарение на това, че ние сме в тази паянтова сглобка има взето решение за два нови ядрени блока. Ако не беше ГЕРБ, това нямаше да го има“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Според него страната ни има и огромни шансове за Шенген и еврозоната.

„Ние трябва да намерим подходящата формула, която сега работи, скърца, паянтова е - безспорно е така. Дразнят ни много неща, сигурно и при тях е така, но това е единственото логично към момента“, смята Борисов, цитиран от bTV.

„Три години съсипахме всичко, в момента в държавата няма нито един авторитет. Няма нито една институция с авторитет. Как се управлява без авторитет?“, попита той.

„Всяка една от партиите може още утре да разруши правителството. Ако вие ми кажете, още утре няма да съществува. Искате ли го? Пет пъти го правихме“, обърна се Борисов към младежите на ГЕРБ.

„На шестия, след като над милиард изхарчихме, за да провеждаме избори, нещо, макар и паянтово, съществува", допълни бившият премиер.

През тези три години имаше едноличен модел на управление чрез служебните правителства. Един човек назначаваше премиера, един човек назначаваше службите, един човек назначаваше министрите, един човек – всичко, каза още Бойко Борисов.

Той заяви, че лидерът на „Да, България“ Христо Иванов не говори за това. „Много бегло в един момент казва служебното правителство има недостатъци. Но с мен се заяжда, че премиерът не е цар. Премиерът не е цар, аз не съм се родил цар. Народът ме е избутал през всичките тези години с огромни мнозинства“, подчерта Борисов. Лидерът на ГЕРБ припомни, че по време на кампанията не са казали нито една дума против ДБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Баце си милее за ляв завой.
55
2
 
9
 
! Отговори
Изброява успехите преди 9 месеца
На Кабинета: Наляхме Милиарди от бюджета си в САЩ за Ф-16 и Страйкери! За нас в България нищо не остана ( освен едни чертежи)! Баси успеха!
54
4
 
7
 
! Отговори
Този убива Българи преди 9 месеца
Бойко Методиев Борисов поръчва на МВР служители да репресират Българи по политически причини, защо лицето Бойко Методиев Борисов не е задържан под стража!?
53
6
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 9 месеца
До Ангелина така и не разбрах какво е моделът ГЕРБ измислица на тези дето изтласкаха едни и седнаха на техните места да властват това е Ангелина не лъжи вижда се с просто око Кой кой е 3 год вече Промени шарлатани отрови божковисти юмруци
52
0
 
8
 
! Отговори
избори! преди 9 месеца
Ама всички ви е страх от избори и демагогствате
51
2
 
14
 
! Отговори
Главанак преди 9 месеца
Добре,че ти си авторитет,защото без тебе държавата тотално пропадане! Най голямото корумпе на на Балканите,лъжец и измамник ! Не бой се,независимо ,че всеки ден си в посолството на Щатите,и на теб ще ти дойде края! И тогава народът ще го отпразнува многократно повече,отколкото падането на Тато!
50
2
 
9
 
! Отговори
учудващо е колко преди 9 месеца
много будистки поклонници съществуват въпреки доказана корупция 15г с рекордно измиране и най бедни в Европа. Както беше казал царя народа да си смени чипа
49
2
 
12
 
! Отговори
възмутен преди 9 месеца
НАГЛЕЦ! - паянтова, ама на наш гръб, съсипаха живота ни, а те - богари крадливци, с всеки се сглобяват!
48
2
 
9
 
! Отговори
Ангелина преди 9 месеца
Щом "сглобката" ,вече е "паянтова" - след пет минути "снега" ще я "бутне".Колкото до "липсата на авторитет " на институциите и доверието към тях - основна причина за това са създадените порочни практики и ОПГ от всякакъв характер от ГЕРБ и компания.Единствената еднолична власт в управлението е на ББ и неговата компания ,така че е цинизъм точно той да говори за "еднолична власт на Президента".Когато институциите се "освободят от хватката" на модела ГЕРБ/ДПС и техните носители ще настъпи промяна.
47
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Държавата е цъфнала и вързала благодарение на паянтовата сглобка?! Време е вече да се омитате, че съвсем ще се разпадне всичко.
46
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Продажник...
45
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бойко питайте с Пеевски посолстовото на САЩ. Те знаят най-добре. Според мен ще остане докато не изпълните каквото трябва. Иначе от посолството ще покажат на Българите каквото трябва за Вас. Те показаха за Пеевски малко и виж сега колко много сте активни с него. Иначе може да си правите игрички по медиите за пред хората..но ще си пълзите по земята ако трябва ,само и само да Ви се размине.
44
3
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 9 месеца
И за кого да гласувам за Киро ли за Асенчо ло за Ицо ли за Атанасов ли или за Бонев за Терзиев за кого Кой от тези нещо направи за България Кой кога как България от 3 год накъде е
43
3
 
9
 
! Отговори
Огромни успехи преди 9 месеца
В авансовото харчене на народни пари.
42
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
има как да няма , нали ще върви тлъстата заплатка , стажа и привилегийките още 3 год
41
2
 
13
 
! Отговори
християнин преди 9 месеца
Проклети да са тези,които гласуват за банкянската разбойническа организация.
40
3
 
14
 
! Отговори
Турист: преди 9 месеца
Индианец, а какво казва посолството...???
39
9
 
0
 
! Отговори
Тон за песен: преди 9 месеца
Бате Бойко ти си мъж!
38
6
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 9 месеца
До 40 и какво можем да направим ние обикновените българи 3 год разруха саботажи хаос инфлация лъжи заблуди ЕДНИ изхвърлят едни и сядат на топлото местенце с нищоправене най после Мин заплата 780 лв но депутатите получават по 10000 лв за празни думи ниска избирателна активност принудиха ни да гласуваме с венецуелските машини ала бала с президента и още и още
37
3
 
12
 
! Отговори
Докато преди 9 месеца
Ей тая алчна буца лой не напълни трапа, за клета България няма никакъв шанс!