Радев: Присъединяването ни към НАТО е част от демократичните ценности

Президентът присъства на форум по случай 20 години България в НАТО
Обновена: 29 мар 2024 11:32 | 29 мар 2024 11:26, Красимир Ангелов
88
Радев: Присъединяването ни към НАТО е част от демократичните ценности
Снимка: БГНЕС

"Присъединяването ни към този най-мощен военен съюз на нашето съвремие - НАТО, е всъщност и присъединяване към едно пространство на споделените демократични ценности, на свобода и мир, на зачитане на човешките права и на върховенството на закона".

Това каза президентът Румен Радев на националната конференция на тема "20 години България в НАТО: Защото сме по-силни заедно". Форумът е под егидата на правителството в оставка.

Организатор е Дипломатическият институт към министъра на външните работи, съвместно с Информационния център на Министерството на отбраната, Атлантическия клуб в България и Софийския форум за сигурност.

Президентът посочи, че са положени върховни усилия на поколения държавници, политици, дипломати, военни и общественици за членството на страната в НАТО.

Още кадри от конференцията вижте в галерията на фотографа Димитър Кьосемарлиев

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ,ВСЪЩНОСТ ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО КЪМ НАТО Е ИНТЕРПРЕТАЦИЯТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ НА ОСНОВНИЯТ ВЪПРОС НА СТРАТЕГИЯТА - ВЪПРОСЪТ ЗА ИЗБОР НА СТРАТЕГИЧЕСКИ СЪЮЗНИК ПРИ КОНКРЕТНИТЕ ИСТОРИЧЕСКИ УСЛОВИЯ,НАЛИ??!!!... НО КАКВО ДА СЕ ПРАВИ,КАТО СТРАТЕГИЧЕСКАТА МИСЪЛ В БЪЛГАРИЯ Е РАЗВИТА НА НИВОТО ГОЛ *** С ТРАБАНТ!!!
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аве НАТО , НАТО , ама тая статия иЧ не вРъви , що ли !
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е да ама войните / операциите/ на НАТО са ''ХУМАННИ'' , а рекетите ни са , ''ПРИЯТЕЛСКИ'' , за разлика от тези на Русия .
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо не се иска референдум в Бг , за каквото и да било?Защото се знае предварително какви ще бъдат РЕЗУЛТАТИТЕ !Политиците и определящите се като станали за една нощ - ''атлантици'' имат интерес , защото имат достъп до Бг-хазна , за грабежи .
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въобще знаете ли значението на думата ценност бе излагации . Каква ценност ви е присъединяването към военен блок , пък и агресивен от горе на всичко , че и на директно ръководство на САЩ , не Европейска държава , въобще не и държава , на които са извзети политическата , придобита в резултат на ВСВ , мощ , военната такава от мултинационални владелци на капитали , които не спират да ги употребяват в неоколониални практики .
47
1
 
4
 
! Отговори
Идеалист преди 1 месец
Най-голямата грешка след 11.09.2001 г., когато Западната цивилизация постепено запона да разрушава установения международен ред и започна да използва държавния тероризъм за своите грабителски цели. Баха унищожени държави и цели региони с участиети на НАТО или натовски страни участващи в бандитски коалиции. Нашата страна и тя беше в една такава коалиция. На снимката са са се реднали Президента - Синергист, който плаче със крокодилски сълзи, от тези до него, че отнеха управленските права.
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За 2% , има ''ценности'' , а за останалите 98% , само задължения и унижение !
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Новите ''ценности'' са , ислямизация , обедняване / което виждаме , а не за каквито ни говорите / , корупция , изкривяване на истината , обезлюдяване / от 9 млн. , на 6.6 млн. / , и тем подобни мисли на ДРОГИРАНИ ПЛЯМПАЧИ !
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Резутат : Народа в Бг обедня отново , и то с големи темпове !Честита и нова цена на токЪ от 01.06.2024 г. , не с 20 % а с 28 % като краен резултат !Мерси за НАТО -то , мерси и за ЕС , а нема нуДжДА !
43
4
 
1
 
! Отговори
БКП-терористи преди 1 месец
Това да имаш частна собственост и да можеш да живееш където искаш , а не където партията ти каже. Съще е приятно да не те пребиват 6 месеца всеки ден в Белене за един виц или да ти вземат всички имоти и да те пратят в лагер въпреки , че си внук на Вазов . Демократично е и да не избиеш 2000 свещенника и да разрушиш 3000 църкви защото са боржуазни елементи... Демократично е и да не взривяваш храмове в центъра на София и да избиеш 250 чоека дошли на погребение на български генерал...
42
4
 
2
 
! Отговори
До факт преди 1 месец
Факт е, че ти си копейка и фактическа ошибка на прегрешение между двама пияни.
41
0
 
5
 
! Отговори
Лингвист преди 1 месец
Какво са демократични ценности е трудно да се обясни на някой дето се къпе веднъж в седмицата или месеца...
40
2
 
8
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Такова животно като "демократични ценности" одавня няма.... Което значи че нато са терористи.
39
8
 
2
 
! Отговори
Груйо Михалов преди 1 месец
Истината е , че България е много по-добро място за живене от преди 20 години. Но рзни фенчета на рашките дето от 40 години са по ключови места все още мътят водата. Колко по-добре сме били когато бачкахме за 5-6$ на месец. И мутрите вземаха на разходка момите или бизнесмените ...
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съюзите не струват, доказано е във времето. Само империите успяват да постигнат доминация.
37
1
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
искам референдум за излизане или оставането на българия в нато и ес за каквиценности говорите непрекъснато като па-па-га-ли няма никакви ценности имабизнес и печалби на гърба на избитите в конфликтите хора сев кипър косовосърбия 1999 кои подпали воината в украина газа стига сте повтаряли едно и същоникои не ви вярва
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що не се сети за демократичните натовски бомби в Сърбия. Не го е срам!
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой са тия демократични ценности, че не мога да ги разбера.
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой не е питал народа да влезем ли в НАТО. Не ни питат и за еврото. Гласуват си заплати, въртят далавери, а народа плаща вместо тях.
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проблемът е обаче, че "демократичните ценности" противоречат на общочовешките ценности, включително и на националните особености и традиции.