ВМРО иска военно обучение за всички мъже под 50 години, които не са били в казарма

Това да важи включително за министри, депутати и кметове
16 юни 2024 10:22, Красимир Ангелов
541
ВМРО иска военно обучение за всички мъже под 50 години, които не са били в казарма
Снимка: БГНЕС

ВМРО предлага военно обучение за всички мъже под 50 години, които не са ходили в казармата, включително министри, депутати и кметове, става ясно от позиция на партията.

"Ние от ВМРО винаги сме подкрепяли национално отговорната позиция, че българските мъже трябва да преминат през начална военна подготовка", казва в своя позиция заместник-председателят на ВМРО Красимир Богданов.

Всички, които са на отговорни позиции - кметове, общински съветници, депутати, областни управители, министри, зам.-министри, да минат форма на обучение, която да ги подготвя за ситуации, свързани с бедствия и аварии, на каквито сме свидетели, особено през последните години.

Ние сме последователни в позицията и работата си по темата за военно обучение. България трябва да поддържа собствени добре въоръжени и подготвени сили, независимо в какви съюзи и организации членуваме. Това сме отстоявали и когато либералната десница закриваше поделения, защото „сме нямали нужда от армия“, унищожаваше военната ни техника, „защото била съветска“, както и сега, когато се превъоръжаваме с оръжие, съвместимо с това на днешните ни съюзници. Най-пълноценно тази политика беше провеждана от военния министър Красимир Каракачанов, който ремонтира старата съветска техника, защото не разполагахме с друга. Същевременно се сключиха договори за придобиване на ново въоръжение с мисъл това, което е възможно, да се произвежда в българските военни заводи“, се чете още в позицията.

От там допълват, че по настояване на ВМРО Министерството на образованието и науката въвежда начална военна подготовка в училищата.

"Живеем в размирен регион и засилването на въоръжените сили трябва да е постоянна, а не конюнктурна задача, която няма общо със сегашната геополитическа ситуация. Последният набор, уволнил се от казармата, е от 2008 г. Без по-решителни действия недокомплектът на резерва на въоръжените ни сили няма как да се компенсира. Затова трябва да се въведе военно обучение за всички мъже под 50 г., които не са служили. За да се даде пример, в това число трябва да влязат и министрите, депутатите и кметовете. Стара максима е, че който не храни собствена армия, ще храни чужда".

"Изказаните мнения против засилването на отбранителните способности на българската армия са от хора, които явно са щастливи от факта, че небето ни се пази от турските ВВС или пък се плашат от суровостта на войнския живот или пък им харесва „мъжете“ да дефилират по прашки окичени с пачи пера, вместо да бранят родината си", коментира Богданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


541
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
3
 
! Отговори
До 51 преди 3 месеца
Не може! Точка!
46
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Начално военно обучение не е казарма. Може да се организира като приходящи и да си спят по домовете. Не виждам нищо лошо.
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво е вмро ?
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Каракачанката ли пак се обади, все още си чакаме 8-те ефки мен :)) Ти вече си в историята, нема нужда да си пъчиш шкембака отново :))
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Шкембе войвода се чувства прецакан с казармата и сега иска отмъщение.
42
0
 
15
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 месеца
ВМРО като вземат 51% на изборите да си гласуват в Парламента каквото си поискат До тогава да седят и да не се обаждат :))) И като са такива фенове на казармата всичките им млади членове, начело с този умник, дето дава идеята - Красимир Богданов, който е на 49 години да поемат с твърда, маршова стъпка към казармата. Шкембе Войвода ще носи байрака :)))))
41
1
 
1
 
! Отговори
България над всичко преди 3 месеца
след руските кавали ли ще ловим и американските или преди тях.. нали за ВСИЧКИ говориш.. тъй, тъй ще ловим кавали.. американски или руски няма разлика
40
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е аз като съм бил преди 25 години тоест 1999-та година войник и съм стрелял точно два пъти с калашник, мога ли да знам още как се разглобява, сглобява автомат и стреля и т.н.? Войник ли ме имате дето съм изстрелял два пълнителя от по 30 патрона за година служба? Кажи веее, плондер Каракачанов? Че това да се научиш да разглобяваш и сглобяваш калашник и да стреляш с него не ти е нужно една година служба а половин час. Една година хабене на време от живота на човек.
39
0
 
22
 
! Отговори
Лагрестин преди 3 месеца
Който иска да воюва и да се обучава,първо да го направи със своите близки и синове.Никой няма да става убиец или да гине,заради спокойствието на тукашните политици или на тези по света.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хахахахаха! За да пазят за д ника на шкембе-войводата им ли? Ей за това парламент няма да видите вече! Из ро ди!
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ВМРО не бяха ли онев, дето се правеха на войводи. Не щат армия, искат казарма. Що ли.
36
4
 
4
 
! Отговори
Тцъ преди 3 месеца
България ще се оправи когато се изхващат всички руски кавали от Царя до Падаря Пълна ДЕКАВАЛИЗАЦИЯ Нито един руски кавал да не остане на държавна служба
35
0
 
17
 
! Отговори
L. преди 3 месеца
Чакайте да преговорим! Шkeмбе войвода не беше ли министър на отбраната? Що тогава не поиска, ами сега се прави на мъж от балкона?
34
0
 
7
 
! Отговори
Х преди 3 месеца
много мъжествено е да живееш като скот с група дебита, да се учиш да стреляш и да изпълняваш командите на някой мноооого по-глупав от теб. Иска се голяма смелост и мъжественост! Ако не си го правил си гей. Това е!
33
0
 
9
 
! Отговори
linker преди 3 месеца
вмро не бяха ли ония, които имаха под 1%? Тръгнали да искат.. от името на кого?
32
0
 
14
 
! Отговори
Гризел преди 3 месеца
Много ми е интересно как партия която не е на власт дава разни идеи.ВМРО отдавна изчезнаха от политическата сцена,а трябва и да изчезнат като организация,защото вече отдавна сме се освободили от османско иго и подобна революционна организация не ни е нужна.
31
0
 
9
 
! Отговори
Всички над 42 преди 3 месеца
Вече са служили със сигурност , да се научи да смята
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ЕС ще плати изграждането на казарми, младите ще ги изградят и после е лесно. Леви, Леви, раз два три. Ще дресираме българина да стане добър матрял и да слушка комунистите
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Единствената смислена идея по тази тема е, в горните класове, учениците вместо физическо, да имат физическо-военна подготовка и някои от часовете да ги заведат на стрелби, колкото да не се паникьосват от калашниците. Всичко друго е демагогия по темата.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Шкембеджийница при Пеевски. Оядени воеводи със закърнели мозъци. Радев им е виновен за външния вид.