Радев дава старт на консултациите за кабинет, малките искат третия мандат

Днес ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ ще разговарят с президента
24 юни 2024 07:15, Александър Попов
56
Радев дава старт на консултациите за кабинет, малките искат третия мандат
Снимка: БГНЕС

Започва седмицата, в която ще стане ясно ще има ли ново правителство или ще отидем на поредните предсрочни избори през есента.

Президентът Румен Радев ще даде ход на първата конституционна процедура преди връчването на мандатите за съставяне на кабинет.

Първи на "Дондуков" 2, в 9:00 часа, ще отидат ГЕРБ-СДС. Два часа след тях ще дойде втората политическа сила - ДПС, а след това ПП-ДБ.

Само трите партии ще са част от консултациите през днешния ден, следващите четири политически сили още не е ясно кога ще се срещнат с президента.

Бойко Борисов обяви, че за тях възможен вариант за управление е експертно правителство, но с министър-председател и министри на отбраната и външните работи от ГЕРБ.

По време на консултациите си с другите партии преговорният екип на ГЕРБ обяви, че виждат следващия кабинет и като кабинет на споделената отговорност. С тях разговор обаче имаха само ДПС и ИТН.

Слави Трифонов и партията му дадоха зелена светлина за избора на Рая Назарян като шеф на Народното събрание, но бяха категорични, че няма да подкрепят правителство с първия и втория мандат. Те са готови да предложат експертно правителство и да говорят с всички партии с третия мандат, ако им бъде връчен от Радев.

Третият мандат поискаха и от „Възраждане”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: консултации
Още от Избори 2024
Рашидов за Пеевски: Зад тази осанка на този грамаден българин стои един разумно мислещ човек
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
8
 
! Отговори
коментар преди 1 седмица
Какви консултации? Започва наново ала-балата и кой колко кафета ще изпие в скута на Пеевски, ей това започва!
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще ви управляват Свинския Триумвират! Трите експерти Боко Глигана, Тошо Шопара и Пеевски Прасуна! Да живее Големият Свински Райх! Квик Хайл! Слава Сланина!
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ГЕРБДПС ще управляват криейки се зад учиндолския!