Радев не е съгласен с позициите на МС, отказа да води делегацията на срещата в НАТО

Той няма да участва в срещата
27 юни 2024 17:00, Нели Христова
425
Радев не е съгласен с позициите на МС, отказа да води делегацията на срещата в НАТО
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев не приема предложението на Министерския съвет да ръководи българската делегация и да участва в срещата на държавните и правителствени ръководители във Вашингтон, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Министерският съвет одобри рамковите позиции на Република България за срещата на върха на НАТО, която ще се състои на 9-11 юли във Вашингтон. Със същото решение се предлага на президента Румен Радев да ръководи българската делегация, да изложи приетите рамкови позиции и на тяхна основа "да одобрява и/или утвърждава" представените на срещата документи. В състава на делегацията е включен и министър-председателят и министър на външните работи Димитър Главчев.

Още по темата
Държавният глава и върховен главнокомандващ винаги е настоявал и работил за модернизацията на Въоръжените сили, за повишаване на националния отбранителен капацитет, за засилване на приноса на България в укрепването на възпиращия и отбранителен потенциал на източния фланг на НАТО.

От първия ден на войната в Украйна държавният глава остро осъжда руската агресия. На националните и международни форуми президентът Радев винаги е поддържал всички елементи на колективния подход за гарантиране на сигурността, за повишаване на отбранителните способности, прилагането на регионалните планове на Алианса и увеличаване на средствата за отбрана.

В същото време държавният глава не приема някои положения от приетите от Министерския съвет рамкови позиции, отнасящи се до ангажименти, които страната ни поема относно войната в Украйна.

Във връзка с това президентът Румен Радев не приема предложението на Министерския съвет да ръководи българската делегация и да участва в срещата на държавните и правителствени ръководители във Вашингтон", става ясно от позиция, разпространена от прессекретариата на президента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


425
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
1
 
6
 
! Отговори
Цирк Балкански преди 2 месеца
големи евроатлантици всичките като трябва да се делят фондове и да се прибират комисионни, нато е не знам си какво, не знам си какво е нато, партньори, помощ, украински браця, бензиностанция, евроатлантически ценности, либерализъм.. и като дойде време да се действа и да се влиза във война всичките назаден и стягат куфарите към островите вече. Къде са мъжете да излезнат да кажат това ни е позицията, това искат от мен, и понеже съм българин не мога да ида там защото това означава край на територия
221
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бесните атаки на руския чорап срещу България се изразяват във всякакви форми на спъване на работата на българските власти, включително чрез злопупотреба с дадените на позицията му права и с неправомерните му намеси както в разделението на властите, така и в опитите му да става политически играч в българското общество за сметка на злоупотреба с институцията, която представлява.
220
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дайте я тази позиция на МС да я видим! Защо я крият?
219
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо бе рундьо видя сметката на партията-кърмилница БСП.
218
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Крайно време е руските калинки да бъдат изритани от властта.Тия са изключително вредни за България.
217
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако го извикат в Москва пеш ще отиде.
216
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Рендето Да, Радев демонстративно показа, че не смята да се съобразява с конституционния ред в държавата.
215
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Рундьо юмручето е най-силният хейтър в държавата.
214
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Радев е взел своето решение да иска да напуснем НАТО.
213
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 212 - Нема да го разберат какви ги приказва. Опасно е, не се знае какво и как ще го каже.
212
6
 
2
 
! Отговори
vs преди 2 месеца
Глзвоча в стремежа си да угоди на шефа си (т***иквоча) ще ни затрие! Да пратят "барни", той и по една сви***чица може направи на някой срещу достатъчно пари! На бо***цко със сигурност е свири***л!
211
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В публикуваното в същия сайт изказване на Плугчиева по повод липсата на позиция на България за ЕС се казва, че тъй като Главчев е временно изпълняващ, той няма право да взема решеня за следващите 5 години. Това не важи ли за ВСИЧКИ от подготвяната делегация за Вашингтон, освен за Главчев??? Там не са ли всички БЕЗ право на подпис???? Само Радев би бил възможен.
210
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А бря що не иде Киро нали постоянно стои мирно пред сащ посолството
209
7
 
13
 
! Отговори
Рендето преди 2 месеца
""""Министерският съвет одобри рамковите позиции на Бг..."""" ------ Тоест, налагат на Радев предварително одобрени и приети рамкови позиции от Министерският съвет на "марионетката" Главчев, опитват се да вкарат Президента в Капана на Винету, Киро Т. и Шишо новата "пеперуТката" на Доган! Радев демонстративно ги прати за "Капини"!!!!!!
208
1
 
2
 
! Отговори
на 9-11 юли преди 2 месеца
Пардон, Вашингтон. Все тая... ;-)
207
3
 
3
 
! Отговори
на 9-11 юли преди 2 месеца
Хмм, ако се съди по датите, може и да не е много здравословно човек да е в Ню Йорк по това време... Може да има Коледа през юли и да колят тлъсти нерези! ;-)
206
7
 
9
 
! Отговори
българин преди 2 месеца
Току що изтече важна информация от руските канали.Казаха че при каквото и да е военна ескалация в Европа главния удар на руснаците ще бъде не по Берлин Париж или Лондон.Главния удар ще бъде по Вашингтон.Вече има няколко видеа за това.Дали е истина или не?Руски правителствен самолет отлетя директно за САЩ а пентагона се свърза с Кремъл и всичко това започна след като американските ракети убиха деца в Севастопол.Още един път: удара ще бъде по Вашингтон.Посейдоните са готови и са в близост до Сащ
205
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пеевски да иде!
204
0
 
4
 
! Отговори
Развеселен преди 2 месеца
До Анонимен 204 Как е "ние сме света" на китайски? :)))
203
0
 
3
 
! Отговори
До 190 преди 2 месеца
Последно пасето говореше, че щял да става космонафт. Отдавна е " изплискал"