Рейтингът на Путин спада, а 49% от руснаците изпитват тревога след нахлуването на Украйна

Властите се надяват гражданите да свикнат със ситуацията
8 сеп 2024 16:15, Нели Христова
328
Рейтингът на Путин спада, а 49% от руснаците изпитват тревога след нахлуването на Украйна
Снимка: БГНЕС

Делът на руснаците, изпитващи тревога е нараснал до 49% след нахлуването на украинските въоръжени сили в района на Курск, което е рекорд, сочи проучване, проведено от Фондация "Обществено мнение" (FOM) и цитирано от обявената за враг на Кремъл медия Moscow Times.

Последният път, когато обезпокоените са били повече от по-хладнокръвните било през 2023 г., когато бойци от Руския доброволчески корпус и легион "Свобода на Русия" извършиха рейд в Белгородска област.

Според другия вражески за Москва сайт Meduza администрацията на президента Путин е инструктирала руските пропагандисти да подготвят населението, че боевете за района на Курск ще продължат повече от месец.

Според информацията властите възнамерявали да представят нахлуването на украинските въоръжени сили в един от руските региони като "нова нормалност" и да гарантират, че гражданите ще свикнат с това и ще спрат да го третират като нещо шокиращо. Според плана на Кремъл държавните медии ще трябва да обяснят на населението, че връщането на териториите ще отнеме време и "трябва да изчакаме".

Междувременно нахлуването на украинските въоръжени сили в руския регион срива рейтинга на президента Владимир Путин, отбелязва Moscow Times, позовавайки се на Фондация "Обществено мнение" (FOM).

Към 25 август нивото на "одобрение" на дейността му се е понижило до 72,4%, което е най-ниската стойност от началото на войната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от Русия
Руснаци с голи ръце извадиха мина от морето в Сочи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
1
 
1
 
! Отговори
Тръмп спира войната преди 6 дни
Тръмп обеща 24 неща ако бъде избран: 9. Спира войната в Украйна. При 100 долара за барел петрол Русия воюва. При 40 долара за барел Русия не може. САЩ имат петрол и ще задължат ОПЕК чрез контрола си върху МеждуБанковия Разплащателен SWIFT код, както блокираха банковата търговия на Русия. 14. САЩ не участва във войни. 18. Ще разследва училища втълпяващи на деца расови, транссексуални и политически теории. Тръмп разследва администрацията на Джо Байдън за подтикване на Русия да нападне Украйна.
265
2
 
1
 
! Отговори
Величко преди 1 седмица
Оффф ... ,пак ми се струва , че някой плаче на чужди гробища ! И ... колко е рейтинга на кукувея Джо Байдън ? А на нещастника Емануел Макрон ?
264
1
 
1
 
! Отговори
соловьов лайв преди 1 седмица
Като почнат пак да се пукат тръбите на парното повече от миналата зима, тогава пишете за рейтинга на пудингс
263
1
 
2
 
! Отговори
Баба преди 1 седмица
Дали ще се повиши тревогата сред руснаците след като 200 000 бяха евакуирани от Курск, след като Москва беше бомбардирана с дронове?Смешници. 3 години се бият без успехи, сега тръгнали да се притесняват, като им взеха Курск.
262
4
 
3
 
! Отговори
Честит празник преди 1 седмица
На 9 септември 1944г руската освободителна армия е посрещната с цветя, усмивки, хляб и сол от признателния български народ.Поклон пред загиналите от фашистки режим в България!
261
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пак малък % са притеснени. Тва, ако имаше навлезли румънски войски на 15 км в наша територия край Русе, 100% от българите щеше да са притеснени
260
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
При цензурата пропагандата се развихря до невъобразима низост както ето тук в този пропаганден пасквил..
259
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На изборите рейтинга се видя, рекорден. А в Украйна продажникът чужд шпионин понеже рейтинга му е нула отмени изборите и заема президентския пост като жалък превратаджия.
258
3
 
10
 
! Отговори
тя преди 1 седмица
Рейтингът на Урсула , Макрон , Шолц , защое не ни информират !?
257
2
 
4
 
! Отговори
C преди 1 седмица
Явно заплащането на жълтите *** пада и се чудят каква по безумна статия да измислят. Бройте дните до изборите в Щатите през Ноември, защото след това идва ГЛАД
256
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Васи глупоститее дето сте написали.....
255
1
 
5
 
! Отговори
1944 преди 1 седмица
А бе то е хубаво да си вярвате ,ама не би...!
254
1
 
3
 
! Отговори
тя преди 1 седмица
Много им се иска да има вътрешно противопоставяне ,тъй като на фронта са губещи !
253
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да бе, ние ви верваме щото ручаме доматите с колците.......
252
4
 
9
 
! Отговори
Мен преди 1 седмица
Какво сте се хванали с Путин? Следващият след него може да няма такова търпение. Така говорите все едно ако не е той нещата ще са по различни
251
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Щом пишат за Путин значи отвличат вниманието върху това какъв е рейтинга на Волдемор Еленски.Най-вероятно е вече не нулев,а направо отрицателен.След 2 г. бясна укро пропаганда по медиите взехме да схващаме истинските новини между редовете хаха.Докато укрите търсят първите три букви на картата на тази област им превзимат държавата и после няма да има къде да се върнат.
250
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Рейтингът паднал- пак ще го изберат с 99.99%- гледахте ли тия дни - Смъртта на Сталин- каквото е било управлението тогава- същото е и сега- тогава 1921г/1989г е имало ГУЛАГ- с 30 000 000 минали за правилно превъзпитание в социалистически норми и морал чрез труд- разбирай робски труд- 20% са загинали вследствие на превъзпитанието- сега политат в небитието- без лагери- за робски труд ползват робите от Брикс и Евразия...Копейките и БГ ОЛИГАРСИ ИСКАТ ДА НИ ЗАВРАТ ТАМ- АМА НЕЩО НЕ ИМ СЕ СЛУЧВА...
249
2
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 седмица
Рейтингът на таксиджията ще е точно толкова, колкото той си реши за момента :)))
248
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Рейтинга на Путин не може да падне защото е мощно подкрепен и високо навдигнат от покорното българско русофилство. Моля тука разни русофилстващи господинчовци до не правят на луди и са ни заблуждават че русофилството и путинофилството били нещо различно. Не са различно русофилството винаги е било и си остава робуване на руския цар, генерален секретар или президент. С една дума робуване на руския диктатор.
247
2
 
10
 
! Отговори
Хм преди 1 седмица
И немците са изпитвали същата тревога 1944.