Борисов: Това е правителство, което може да сподели отговорност

Лидерът на ГЕРБ-СДС описа трите основни задачи пред кабинета "Желязков"
Обновена: 1 юли 2024 09:57 | 1 юли 2024 09:56, Нели Христова
364
Борисов: Това е правителство, което може да сподели отговорност
Снимка: БГНЕС

"Това е правителство, което може да сподели отговорност и правителство, в което изцяло ГЕРБ-СДС ще си носят отговорност. В него остават няколко министри от служебния кабинет, които се справят добре".

Това каза лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов пред журналисти, след като кандидатът за министър-председател от партията Росен Желязков представи проектокабинета пред президента.

Още по темата
"Ако правителството мине с някой трик - дали някои не дойдат, дали някои ни подкрепят не като партии, не като мнозинство, което да изпълнява нашата програма, то тогава правителството ще има много кратък живот. Не че някой ще го събори, просто ние ще излезем от него. В този кратък живот единствената първа и най-важна цел е да приемем бюджета, защото той трябва да се актуализира и трябва да се приеме. Другото е планът за възстановяване, затова Томислав Дончев е до мен", продължи бившият премиер. Дончев е предложен за вицепремиер и министър на иновациите.

Лидерът на ГЕРБ-СДС описа трите основни задачи пред кабинета "Желязков".

Първата и най-важна цел е приемането на бюджета. Втората е Планът за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Еврозоната е политически въпрос и ако има правителство, може да го придвижим. След това спокойно може да отидем на избори, каза Бойко Борисов.

Обръщам се към колегите от ПП-ДБ, както и към всички останалите, които излизат и загърбват държавата, за да си пазят и възстановяват избирателите. На следващите избори ще чуят същия отговор от мен. Дори и да са първи. Не че ще станат, но дори и да са първи. Когато чуят, че ние ще си пазим избирателите, те ще имат само "Възраждане" на разположение. Нека да помислят дали по тези няколко точки, а ако искат да говорим и за програма - насреща сме. Министри се сменят лесно, когато имаш мнозинство в парламента, каза още Борисов.

Предложените от нас министри са хора с политическа отговорност и опит, експерти. Ние не говорим за 4-годишен мандат, а за конкретни политики. Най-важното е стабилизирането на публичните финанси и неотклонност от нашата европейска перспектива.

Това каза кандидатът за министър-председател от ГЕРБ-СДС Росен Желязков, след като представи състава и структурата на Министерски съвет през президента Румен Радев.

"Пред България има три пътя на развитие. Първият път е на нормализация на политическия живот. Вторият е политическа рецесия, в която сме в момента. Третият е политическата регресия. Затова много ясно поемаме политическата отговорност. Това не са жертвените овни на ГЕРБ, а хора, които веднага ще влязат и ще започнат да решават проблемите", това каза Росен Желязков

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от Политика
Кирил Петков: ПП няма да подкрепи правителство с първия мандат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ботокса, чиято тъща беше спечелила милиони от обществени поръчки за кетъринг в Александровска, където работи Ангелов. Доказани лица с опит в краденето. Това ни претопли Баце
33
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Да не забравим.........неговите Грехове ги опрошава ам. посланник
32
8
 
8
 
! Отговори
Бат Ради да ви обади преди 1 седмица
България ще се оправи когато се изхващат всички руски кавали от Царя до Падаря Пълна ДЕКАВАЛИЗАЦИЯ Нито един руски кавал да не остане на държавна служба
31
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Cъвceм npuлuчeн kaбuнeт, ocвeн тoвa нeмa шapлaтaнu, нapkoмaнu u gaжe rpuнgpu нeмa!
30
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Подкрепямe правителството, колкото и да трият rpuнgpuтe Пpokonueв! Пucнa нo oт negepacтu u шapлaтaнu!
29
5
 
5
 
! Отговори
Да не забравим преди 1 седмица
Бойко не пропусна да целуне ръка на вселенският патриарх Вартоломей. Значи греховете му са опростени.
28
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Важното е Буци да ползва терминология която сам не разбира , или няма никакъв смисъл , В случая доколкото разбирам разпределя някаква отговорност , която би следвало да се носи , но явно му е като с парите , толкова за мен , останолото там както сме се разбрали .
27
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бокич , затрий се някъде и завинаги и всичко ще се оправи. Направи поне това добро на този изстрадал и не особено умен народец
26
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пак няма,да те допуснат до властта Комунисте!!!
25
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ДПС са опасна ислянска партия.
24
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Росен Желязков премиер? Сериозно? Тая куха лейка? Човек без капка достойнство, послушник.
23
6
 
10
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 седмица
До Анонимен 20: По-добре ремонт на ремонт? Дали? Ремонтите на ремонтите струват пари. Кой ги прибира и си пълни чекмеджето?
22
5
 
26
 
! Отговори
Марш отломки долни! преди 1 седмица
Не ви щем!
21
2
 
22
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 седмица
До евроатлантист: Тумба-лумба евроатлантизъм. Практиката показва, че у нас най-добре се прави корупция под знамето на евроатлантизма. Бойко и Делян Пеевски са майстори в това.
20
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По-добре ремонт на ремонт, отколкото сега нула инфраструктура заради Кирил Петков!
19
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Знаем е твоята отговорност Боку, ремонт на ремонта и на ремонта ли следва сега :)))
18
13
 
25
 
! Отговори
Баце предлага преди 1 седмица
Мизерия и корупция.Правителство ще има Защото така иска Шиши.
17
8
 
27
 
! Отговори
Да преди 1 седмица
Пак само празни приказки...
16
7
 
20
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 седмица
Бойко пробва вече отработени схеми за правителство. Първо: правителство на ГЕРБ с коалиционни партньори, на които той да раздаде министерства. Пишман-реформаторите и патриотите си минаха по тази схема. Но и отидоха в небитието. Сега трите дами от преговорният екип чакаха кандидати. ДПС дойде (както се и очакваше) но друг не. И Бойко обяви втората схема: правителство на малцинството имаше такова със скрита подкрепа на ДПС и партията на Яне Янев. И той в небитието. Ще се намери ли пак патерица
15
28
 
6
 
! Отговори
евроатлантист преди 1 седмица
Предложено е едно добро евроатлантично правителство, с добър премиер и добри министри. То може да ни поведе по пътя на евроатлантизма и подкрепата за Украйна, за да може да се постигнат целите на народа.