Парламентът не одобри Желязков за премиер, ДПС се цепна

Пропадна възможността за кабинет с първия мандат
Обновена: 3 юли 2024 16:36 | 3 юли 2024 16:25, Александър Попов
298
Парламентът не одобри Желязков за премиер, ДПС се цепна
Снимка: БГНЕС

Парламентът гласува и не одобри за премиер на България Росен Желязков, с което бе сложен край на надеждите за кабинет с първия мандат на ГЕРБ-СДС. "За" гласуваха 98 депутати, против 138, а двама се въздържаха.

По процедура, след като не е одобрен кандидатът за министър-председател, то тогава не се гласува и структура и състав на Министерския съвет, предложен от кандидата за премиер.

Любопитното е, че ДПС не гласува единно и само 30 депутати подкрепиха Желязков за премиер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Айде, мощно за пореден път да благодарим товарищ Радев и сие за 2020г. - за юмрука, за (не)умните и (не)красивите и още много-много неща. Лесно е да счупиш работещното нещо и после като страничен наблюдател да гледаш как от новото не произлиза нищо смислено и полезно. На задаващите се сл. избори активността ще е около 25% (най-оптимистично). Както се казва честито на печелившите, които се мислят за такива, предизвиквайки целият този хаос.
212
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Българи! Поздрави! Яжте ХЛОРОФИЛ за да имате в изобилие ХЕМОГЛОБИН. Яжте Едно Зелено Растение, което Алкализира Тялото на Човека. По Търновският край се нарича Мерудия, в останалата част на България му викат Магданоз. В блендер изсипете едно бурканче Кисело мляко, сложете смлени на прах две лъжици ленено семе и една връзка Магданоз и включете машината за 3 минути. Пийте и ще имате: Здрави Кости!. Здрава Кръв! Виждане като на Орел! ииии Бистър Мозък, пълен с РАЗУМ!
211
0
 
5
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 месеца
Вече 7 разбити парламента следват още докато влязат в кариерите, връщат всичко и партията на безпартийните се създаде:))))
210
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
борисов не искаше отцепници, трябвали му само 5 гласа, а се провали катастрофално, пеевски също искаше да цепи Българската Православна Църква, а 1/3 се цепнаха против него
209
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
това е добре!!!!!!!!!
208
1
 
12
 
! Отговори
Преврат преди 3 месеца
в дръндарския халифат. Еничаринът везир вдигна ръка срещу падишаха.КОЙ кого?
207
1
 
0
 
! Отговори
От П.Р.Славейков преди 3 месеца
Туй да ти е все в умът - опитвай се пак| Би не случи първи път, помъчи се пак.| Покажи че си юнак,дръж се, ти щеш победи| само постоян бъди - опитай се пак!
206
0
 
4
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 месеца
На следващите избори ще влязат още партии никой няма да ви гласува:))))
205
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Юроатлантично е... И двамата са руски наколенки, т.е. от твоята партия ...
204
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Народе! Помисли малко След 1944г Навлеците отнеха земите на Българските Ковбои - Селяни и си направиха ТКЗС. Отидохте да сеете, да жънете и да храните търтейте. Сега търтеите ви имат земите. Къде народа да оре, да сее и да жъне сега, като няма своя земя? Народа бяга в чужбина да оре, сее, и бере, но не и на своя земя!
203
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мафията се бори за територии. Мислете при следващите избори дали искате да продължава да ви управлява мафията, полуграмотни аграри или потенциалният контингент на психодиспансера.
202
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само да те гепна ДПС ще цепна
201
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Следващите Арабски навлеци - Сюлейман Кюфтe - Осмaнците сменят името на Божественият Връх на Боговете - Българите от ХОРБЕЛ на името на Мойсей Аллaха - МусaАллах - Мусалa.... Докато не си върнем истинското име на Върха на Рила Планина от Мусалa на ХОРБЕЛ - принадлежащо на Бог ХОР - Загрея - Слънцето ще сме под Ятaгана на всякакъв Вид Рeзани Пишкoляци и Кaстрирани Мърдoляци - Московските Комсомолци!
200
2
 
5
 
! Отговори
България преди 3 месеца
Браво
199
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Навлеците от Етиопия 13 в.п.н.ера - Данайците сменят името БИЛО на всеки от нашите седем Божествени върхове, четейки и не произнасяйки буквата Б от дясно на ляво БИЛО = ОЛИБ = ОЛИМП. Същото става и с нашият Орфей и неговият брат Музей - затова Орфей, Йефро, Евро, Европа, Евреин се е намирала между Родопите и Константинопол. Затова и имаме Музей по целият Свят. Но Орфей не е бил Юда! Всички символи са присвоени!
198
6
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
До S. Стига с тази тъna мантра за "работещите" правителства на ПП бе, променлив глу.пак. Тези некадърници и шарлатани ни докараха още по-големи кризи. Ако бяха толкова работещи и свестни защо хората ги натириха на изборите, а? Защо? Нещо ти куца логиката.
197
1
 
13
 
! Отговори
леля Сийка преди 3 месеца
Тия хора депутатите кво работят?
196
4
 
7
 
! Отговори
Полковника преди 3 месеца
Едва влезе и разцепи ДПС и подкопа Бойко- плана работи перфектно , тепърва ще се разгръща стратега
195
7
 
6
 
! Отговори
Гербер преди 3 месеца
До 194. Нещо малко си се пообъркал. Да, другите партии се цепят, но ГЕРБ остава единствената стабилна партия и ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА БЪДЕ ТАКАВА. Изчегъртването приключи с разцепването на останалите.
194
9
 
10
 
! Отговори
S преди 3 месеца
ГЕРБ, ДПС, ИТН сваляте работещи евроатлантически правителства, после виете като госпожици за евроатлантизъм. Евтин грозен пошъл театър.