Чакъров: Едноличното управление в ДПС доведе до напрежението

Ще чуем и позицията на Доган в следващите дни, уточни той
4 юли 2024 19:10, Анисия Иванова
50
Чакъров: Едноличното управление в ДПС доведе до напрежението
Снимка: БГНЕС

Напрежението, което последните дни се натрупа, е с оглед на това, че бяха нарушени демократичните принципи, съществени във функционирането на ДПС, а именно, нефункционирането на колективните органи на ДПС. Това са централното оперативно бюро, централният съвет. Има едно еднолично управление в ДПС и в парламентарната група, и в някои от структурите. Излаз на това беше гласуването в парламента за правителството, предложено от ГЕРБ. Това заяви съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров пред БНТ.

По думите му някой не е поискал мнението му за отстраняването на членове от партията.

В ДПС е традиция, винаги ЦБ е заседавало всяка седмица и всеки един от ръководството можеше да изразява позиция по няколко пъти и позицията на ДПС се оформяше на тези заседания именно. За съжаление от националната конференция досега ние имаме един Централен съвет, където приехме критерии и за провеждането на парламентарните избори. Ние нямаме заседание на колективните органи, те не функционират до момента и трябва да си направим изводите, посочи Чакъров.

Нарушени са процедурите. Областните съвети след изборите трябваше да анализират резултатите. На базите на анализите се правят заключения и тези резултати от областните съвети се представят пред Централния съвет, а това сега не се случи. Ахмед Доган е казал, че колективните органи трябва да функционират. Има много сериозна активност от много структури и естествено, че всички сме коментирали ситуацията, все пак има ръководство, което би следвало да функционира, подчерта Чакъров.

Ще чуем и позицията на Ахмед Доган предполагам в следващите дни, уточни той.

"Разумът все пак трябва да надделее. ДПС трябва да бъде запазена - не само като политическа сила, а и като фактор на стабилността в България", каза още Джевдет Чакъров.

Той подчерта, че натрупаното напрежение в ДПС няма да доведе до разцепление на партията.

 "Структурите на партията ще си функционират, както са си функционирали, трябва да се възстановят демократичните принципи", обясни още Чакъров.

Попитан дали ще остане в ДПС, Чакъров отговори: "Аз съм с истинското, автентичното ДПС и колегите сме с истинското и автентичното ДПС. Всички в ДПС сме евроатлантици и няма деление на евроатлантици и евронеатлантици".

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
6
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 3 месеца
Не може от 15 г д ементния да си мисли , че като е взел пари от Т лъстуша ще има право на управление. Той себе си не притежава, за някаква ОПГ се присеща от време навреме. Скрит под дивана на конака. Един от турция се изказа, че настъпило времето на шишо. Всичйи забравиха доан, и той дори вече не си спомня за себе си
25
0
 
13
 
! Отговори
Брей, машала, аферим преди 3 месеца
Демократични принципи в ДПС ???? Ха-ха-ха - това звучи като османско присъствие в България или като чистосърдечната любов на Хитлер към евреите !!!
24
4
 
3
 
! Отговори
Няма и няма да има преди 3 месеца
разцепл.ение. номерът е да не би да стане правителство . Демек за всеки случай
23
1
 
12
 
! Отговори
Един Българин преди 3 месеца
А къде е ЛАЙко от Банкя? Някъде са му потънали гемиите, защото вече и дпс не го крепи. На нищо не може да разчита като скапа сглобката. Може ли да си толкова недалновиден след като цялата държава те мрази?!
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ДПС почнаха пазарлъците.Кой ще им даде повече. Но до какво води ачкаканлъка.
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Помним как бе убит секретарят на Доган в собствените му сараи. Обръчи от фирми, "Аз раздавам порциите". 1.5 млн за хидромелиорация, консултански?! Пеевски в Магнитски. Какъв евроатлантизъм, моля Ви се! ДПС имаше шанс, но Доган го придържа към бездната. Забравихме за ДПС. Никога ДПС в управлението на държавата!
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пеевски играе скучен водевил, някакъв театър, мелодрама на уж, изненадания и възмутения. Заедно с Доган се опитват да седят на два стола- с ГЕРБ и БСП,ПП,ДБ. НО няма да им се отвори парашутът. Никога ДПС!
19
1
 
10
 
! Отговори
Маг Минчо преди 3 месеца
Защо вече втори Почетен Председател на партия,също неприсъствен в Парламента,еднолично определя поведението на парламентарната група? Докога ще се изживяват като влъхви Доган и Трифонов ? Не е ли време вместо за се занимават с НеПОЛИТИКА ,единия за си гледа розите,а другия - склерозите???
18
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Доган вече унищожи бъдещето на България, спря единственият евроатлантически кабинет, който можеше да изведе България на прав път, този на ГЕРБ-СДС. Да спаси поразиите които сътвориха ПП,ДБ, да усвои мирирдите от плана за развитие и да ни вкара в Еврозоната. Доган си показа рогата. С това ще го запомним. Никога не е късно, да станеш за резил. Следва да бъде разследван за произход на имуществото си и дали плаща данъци.
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Доган нещо се е объркал, отдавна вече не раздава порциите. Трябва да се изправи пред съда и да докаже произхода на имуществото си и дали плаща данъци. Законът е за всички, а той отдавна не е изключение. ДПС имаше шанс да докаже евроатлантическото си бъдеще и държавническо мислене, но не го направи, заради Доган. Никога ДПС във властта!!
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Феномен, бъдещето е на корпоративните, амбициозните, напористите, пробивните.Ами така е, бъдещето е на Делян.Думите са на Доган.Ти си го направи, никой не ти е виновен.
15
2
 
11
 
! Отговори
Пеевски просто преди 3 месеца
Искаше да прилапа ДПС с всичките и структури по места и послушния електорат.Но нито е толкова умен ,нито толкова гъвкав и не успя.Но успя да овладее служебното правителство на Главчо.Новоназначенията са или на хора от ДПС или на близки до тях,включително и новите областни управители.А Баце мълчи,защото не успя да получи " заветните" 80 депутата и да има управление на двамата Шишковци.Шиши му наби тиквата и оня се скри в Зайчарника.В интерес на истината,Пеевски осигури обещаните 41+4 депутата.
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какъв е тоя Доган какъв е тоя култ към личността му Как подобрихте живота на вашите гласоподаватели НИКАК ВИЕ определени хора си станахте милионери и сега борбата е за надмощие между вас милионерите
13
1
 
13
 
! Отговори
До Тц,тц преди 3 месеца
Понеже Шишо хип не е по далаверите.Как стана милиардер?
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А ДОГАН ЗАЩО СЕ КРИЕ ИЛИ Е ВИРТУАЛЕН?!
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ЕМИ ТО ВИНАГИ ВИ Е ЕДНОЛИЧНО УПРАВЛЕНИЕТО, ОСОБЕНО ПРИ ДОГАН. СЕГА СТАНА ДВУЛИЧНО.;)))
10
2
 
12
 
! Отговори
Хайл Делян преди 3 месеца
На прав път е Пеевски, много от тези са десетилетия на лапачка. По места действат с ченетата и суда, родово владеят общини и паланки. Първи рецепиенти на субсидии, и дори къщи за тъщи.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ето, започнаха обвиненията - еднолично управление, автентично ДПС на Чакъров, има и неавтентично ли, на кого - това е краят на пеевски, щял да изключва, 15 души сред тях другия председател, това че калинката назарян заяви, че все едно пеевски няма санкции е голям гаф на новата любимка на борисов, тези санкции са с подписа на американския президент, ГЕРБ не ги признава, така ли, затова са и двама председателите, като го изхвърлят, няма проблеми с ръководството, остава другият
8
4
 
6
 
! Отговори
Тц,тц преди 3 месеца
Като е еднолично,защо Му звъните всеки път в Росенец? Роби на обръча от фирми,Пеевски ви е хванал всичките далавери и сега само Онзи Едноличния ви е спасението!
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Истинското...автентичното ДПС е създадено от ДС от внедрени агенти- за контрол над етносите и в последствие разпределение и овладяване на ресурси и позиции чрез обеачите от фирми и разпределението на порциите...Те тва е..