Дончев: Голямата цел на партиите е взаимното унищожение

Това не може да доведе до нищо, заяви той
4 юли 2024 20:30, Нели Христова
65
Дончев: Голямата цел на партиите е взаимното унищожение
Снимка: БГНЕС

Политическата система в България е в дълбока криза и е необходим разговор между партиите, как да излезем от тази криза и да върнем политиката, където й е мястото и с конкретни действия.

Това препоръча зам.-председателят на ГЕРБ и бивш министър Томислав Дончев в интервю пред БНР.

"Това, което си говорят политиците, все по-малко и по-малко засяга хората", припомни той.

И коментира, че ГЕРБ трябва да е инициатор на тази, тъй належаща среща:

"Длъжни сме да направим опит да се проведе такъв диалог. Защото в противен случай, каква е гаранцията, че октомври няма да сме в същата ситуация. И какво ще правим тогава? Ако продължат тези цикли, които не пораждат нищо ,не изключвам и злокобни сценарии през октомври. По-голямата заплаха е да кажат през октомври, че демокрацията е неработеща система и трябва да се търси друг път!"

Според Томислав Дончев "хората, които са разочаровани от цялата политическа система, опитват различни неща, понякога с желание и оптимизъм, понякога да накажат партиите".

Той е убеден, че като "най-големи, с най-голяма подкрепа и мъдри, и най-много ни отива, трябва ГЕРБ да инициираме подобен разговор".

Отхвърления вчера в НС кабинет на ГЕРБ, зам.-председателят на партията коментира:

Политическата логика за едно управление е да се групират около най-големия. Такава е логиката на търсене на мнозинства. Каква логика има, някой, отказал ти подкрепа, да търси твоята. Това означава, че няма доверие и цели.

Дончев е категоричен, че възможностите за диалог са изчерпани – за съжаление.

"Трябва да сме по-отговорни и да се заровим по-дълбоко в причините. При бъгнал компютър рестартът помага, но ако не стане на първия път, защо мислите, че третият и петият път ще помогнат", коментира Томислав Дончев.

Той констатира:

"Голямата цел на партиите е взаимното унищожение и това не може да доведе до нищо."

А личните нападки вчера в НС той определи като "симптоматично е това за нивото на политическата система":

"Вчера се говореше на дебата повече за миналото, отколкото какво трябва да се направи, кои са важните неща за бъдещето."

За съжаление отиваме на избори, които, ако съм откровен, не знам какво различно, от това което имаме днес, ще произведат, прогнозира Томислав Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Давай регулаторите и контролните органи, бе !! Колко пъти да ти се каже!! Насушахме се на глупостите ви, обидите ви, селското поведение !!
38
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Верно ли смятате че Копейките ще ви управляват хахахаха наивници още се заблуждавайте Копейките какво работят къде са техните истински действия посочете ги Празни думи лъжи наглост безочие копейки са а ние сме Европа
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А може би такива като него трябва да се оттеглят от политиката или смятат да стоят още 30 години, че активността да падне до 2%?
36
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ПроСоТо - Хич не е на смъртно легло Герб, и на другите избори ще е на първо място. Но, както се инатят всичките, пак ще е същото.
35
11
 
5
 
! Отговори
klod_si преди 3 месеца
Президентска република!!!
34
8
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 месеца
абе въртят,сучат,искат прошка,заплашват,а основната им цел е да ПРИЛЪЖАТ за пореден път лековерните избиратели..ГЕРБ Е НА СМЪРТНО ЛЕГЛО,никой не може да ги спаси !..Толкова години вилняха и докараха страната до състояние на угасваща територия..Наглостта им е огромна..Но,като има уфсе,ще има и тарикати,които да ги доят и стрижат...С голам срам и тъга декларирам:..-ОЧЕВИДНО по-тъъъпо племе от българското не съществува ..
33
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Истината, е че цалата политическа класа трябва да се махне и да започнем на чисто с некомпроментирани хора, които не могат да бъдат изнудвани.
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами, тогава по-бързо си постигайте целта, белким миряса народа. И без това полза от вас никаква. Освен избори, друго не знаете.
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво унищожение - тея ги е страх, ама страх ги тресе. Ами ако вземем властта после ще има протести, ами ако не я вземем - как ще се облагодетелстваме? Я по-добре на сигурното - да вземем заплата и да ходим пак на избори - народа черпи!
30
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
70% от хората не могат да ви гледат бе. С какви очи ще управлявате?
29
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Боко колко години управляваше бе? Доколкото знам Възраждане не са управлявали, камоли с дпс, а гербаджиите всеки път са с дпс.
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо се кандидатират изобщо тези нямат място в парламента тези нямат
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 23 аз съм за развитието на България Какво търсят така наречените партии в парламента щом не желаят да направят правителство Всичките нямат място там Ако аз не искам да работя на работното си място никой няма да ме държи ей тъй да обиждам да се самоизтъквам да се определят за най
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Kвoт' cъrлacyвa nocoлcтвoтo, тyй тo...
25
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А Останалите какви са цвете за мирисане ли Възраждане например какво правят в парламента нещо полезно за България какво а ИТН тези кои са какви са те какво работят в парламента А Шайката шарлатани наети от Божков вече четвърта година успешно рушат държавата а ДПС възпроизвеждат се постоянно шепа милионери а за сбирщината величави вече ми е отблъскващо Това е характеристиката на цялото общество това са техните представители
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Голямата цел на партиите просто я няма! Реалността е, че се издигат проблеми на чужди държави като топ приоритети или ни занимават с техните вътрешно партиини проблеми. Няма идеи за реформи, само промени по конституцията в полза на едните или другите. Празно, празно пространство. То и за да се самоунищожиш се изисква акъл, но те и това не могат!
23
0
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Ми така е в ЕС. Слушайте Ги Ферховстад, шеф на либералите от Обнови Европа, да ви стане ясно.
22
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами самоунищожавате се и проправяте път към диктаторчето на Путин шеф Румен Крадев! Това гербаджиите нарочно ли го правите? Пълен саботаж на България!
21
7
 
11
 
! Отговори
До 6 преди 3 месеца
Кой ви подкрепи?Само една трета от ДПС.Но пак шарлатаните ви саботирали?Имате 98 гласа от 240.Това е пълен провал.
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тиквата е каратист Шиши е сумист - а Копейкин хърбав чекист ... Кой ше победи :)))