Главчев: Не може да става и дума за изпращане на български войски в Украйна

Не е обсъждана такава тема, увери той
151
Главчев: Не може да става и дума за изпращане на български войски в Украйна
Снимка: БГНЕС

Не може да става дума, че ще бъдат изпращани български войски в Украйна, нито е обсъждана такава тема, нито ще бъде обсъждано, беше категоричен служебният премиер Димитър Главчев при изслушването си в парламента във връзка с позицията на България за срещата на върха на НАТО във Вашингтон.

В позицията няма нищо притеснително, отчетени са националните интереси на България, както и съюзническите интереси, увери той.

Преди това Корнелия Нинова от "БСП за България" поиска служебният премиер Главчев и служебният министър на отбраната Атанас Запрянов или да разсекретят документа с позицията, или заседанието на парламента да бъде закрито.

"Не можем да обсъждаме секретна информация", обясни Нинова, но отбеляза, че документът е прочетен в секретното деловодство само от 12 депутати.

Според нея закриване на заседанието би засилило страховете за въвличане на страната ни във война.

Секретни са договорите с другите страни членки на НАТО, които няма как да бъдат разсекретени, обясни Главчев. Ние сме служебно правителство и смятах, че позицията трябва да бъде обсъдена в Народното събрание, добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А какво става с руските трупове из Украйна.
111
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Укрите се разбягаха из цяла Европа и дори не искат да работят, а си паразитстват на воля. Нима очакват други народи да воюват за страната им?! Я, чиба!
110
2
 
4
 
! Отговори
Журналистите преди 3 месеца
Задават глупави въпроси за да става драма. То армия няма, те за фронт говорят.
109
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Срещу империята на злото, всичко разположено у нас е добре дошло.
108
3
 
7
 
! Отговори
СДС-бради преди 3 месеца
Искахте банани--яжте--искахте Нато--на ви--искахте да сте богати -на ви-най бедните десетилетиЯ-- искахте да живеете с децата си - ето ви Вайбър--- искахте да се пенсионирате с достойни пенсии и да си гледате старините-ами ето -работа след пенсия -защото няма как да се оцелее- Искахте пътища -имате ги--искахте малко щастие-няма го--откраднаха ви го за 35г Демокрация-- Но има и още по лошо--Да не дава Господ -война -Едно време имахме космонавти-сега имаме безработни двойкаджии
107
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най-доброто което можете да направите е, да прекъснете временно връзките с Украйна, докато приключи този конфликт, ситуацията там се влоши, нацистите от Азов са взели властта от Зеленски неотдавна, това са нацистки зомбирани зверове, които убиваха дори своите цивилни граждани, по украинските войници, без капка жал и са изключително мръсни, подли, жестоки, просто ги разкарайте и прекъснете контактите с Украйна засега! Не разбирам защо руснаците директно не нападнат Киев и сменят властта там!
106
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тия хора седят на куфарите си! Не е сериозно те да ходят и да подписват договори с дълголетно значение!
105
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Избори. Отварям си очи. След четвърт век пореден блъф Столетницата нагласи. Получили заказа как да пуснат, ДС доностниците първи са пред изборните урни. Червени Пенсионери тътрят се по тротоари, ОФ другари надзъртат през дувари. Чрез цингурели платени, комунист отново ни краде. А Маркс и Ленин партия ръце си кървави умива, и 80 години Родината затрива. Комунисти и мутрета с пара народна банки правят, източват ги и пак отварят. В кoчинaтa болшевишка старите ги с глад затриват, а младите навън нат
104
2
 
3
 
! Отговори
Деди преди 3 месеца
Как така, бе, герберско "пионерче" - къде забрави лозунга "Винаги готов (да управлява)"?
103
1
 
4
 
! Отговори
DC Washington преди 3 месеца
Моля слугите да се явят в Империята - и като влизат да са наведени и да гледат надолу в килима- на излизане да излизат приведени с лица към Императора--че той е ядосан на Русият Pерчем който му иска трона --и да не забравят да носят подаръци!!! Ако Императора заспи по време на дискусията -значи си почива--моля всички слуги да спазват "етикета"
102
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е как да им верваме,като са още малко в парламента!? Колко? Мисля ,че това са сериозни документи и временни правителства и временни депутати нямат правото да взимат такива важни решения! Не са легитимни!
101
1
 
12
 
! Отговори
Главанаков преди 3 месеца
Въпросът е друг--да не искат да ни разположат някакви стратегически ракети тук-- това май е проблемът--сложат ли някакви такива съоръжения-ставаме цел
100
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Честни сини очи! Вервайте ми!
99
3
 
3
 
! Отговори
Крундел преди 3 месеца
др0гаре, нато не е обещало абсолютно нищо никога, нито се "разширява", просто разни държави се присъединяват към организацията, а защо ли се присъединяват?Дали защото нямат пример с други държави, имащи нещастието да граничат с "раят на земята", който се брои за мир винаги, обаче за "руский мир" е борбата всъщност...колкото до опорката - смешна и жалка е, но менталноограничените се връзват; жокер: не можем да пратим нещо, което нямаме, даже и да искаме
98
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аиде да не дрънкате глупости ...Нато ще прави най-голямата си база в Европа в Румъния досами нашата граница и ние сме щели да бъдем неутрални.Колкото неутрални бяхме при бомбардировките на Сърбия.Тия воинствени *** никои не ги иска еи го и французите му насипаха да яде на Макарона и на 7 ще му насипят ,после и на Шолц.Никои не иска воина освен шепа безумци
97
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Главчо има право. Днес не може да става и дума за изпращане на български войски в Украйна, но какво ще дойде на ум в главата на Хегемона утре, Главчо не може да знае. До последния момент ще го държат в мъгла, защото е прислуга на господаря.
96
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
През 1991 г. нато обещава на Русия, че няма да се разширява и с 1 инч на изток. Какво виждаме днес? Никой вече не вярва на атлантически обещания
95
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма да изпратим български войски, а натовски.
94
7
 
2
 
! Отговори
анонимен келеш преди 3 месеца
Абе то зависи!:):):)Като ги слушам тука нашите *** колко са воинствено настроени и как по цял ден метат разни виртуални Сармати и Кинжали по Украйна,ако Вовата ги призове да се бият за русия веднага ше хукнат с 200 натам:):):)Не мож ги спре на границата:):):)
93
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Така де Главчев, като дойдат на нашата граница, сме си свалили гащите. И без това е пълно с путинофили у нас.