Главчев: Не може да става и дума за изпращане на български войски в Украйна

Не е обсъждана такава тема, увери той
151
Главчев: Не може да става и дума за изпращане на български войски в Украйна
Снимка: БГНЕС

Не може да става дума, че ще бъдат изпращани български войски в Украйна, нито е обсъждана такава тема, нито ще бъде обсъждано, беше категоричен служебният премиер Димитър Главчев при изслушването си в парламента във връзка с позицията на България за срещата на върха на НАТО във Вашингтон.

В позицията няма нищо притеснително, отчетени са националните интереси на България, както и съюзническите интереси, увери той.

Преди това Корнелия Нинова от "БСП за България" поиска служебният премиер Главчев и служебният министър на отбраната Атанас Запрянов или да разсекретят документа с позицията, или заседанието на парламента да бъде закрито.

"Не можем да обсъждаме секретна информация", обясни Нинова, но отбеляза, че документът е прочетен в секретното деловодство само от 12 депутати.

Според нея закриване на заседанието би засилило страховете за въвличане на страната ни във война.

Секретни са договорите с другите страни членки на НАТО, които няма как да бъдат разсекретени, обясни Главчев. Ние сме служебно правителство и смятах, че позицията трябва да бъде обсъдена в Народното събрание, добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
7
 
! Отговори
Лол преди 3 месеца
Тв винаги започват с "това не мислим да го правим", след това "това няма да го правим" и след това "това трябва да го направим, няма как". По този начин плавно подготвят населението за неща които вече са планирани.
91
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво стана с контранастъплението,върнаха ли Крим?
90
8
 
3
 
! Отговори
Крундел преди 3 месеца
абе до кога ще повтаряте тая руска опорка, предназначена да всява паника в 80%-овите и да стяга редиците на ростр0лбригадата и гравитиращите около нея безполезни, тиражирана от локалната радиоточка "гаварит масква" - зеленият чорап?То бива бива обратното на умност, ама това вече е прекалено...руската пропаганда не може да ви направи задно уважен(в анадолският смисъл) менталноограничен, трябва по начало да сте такъв, за да и вярвате...
89
1
 
8
 
! Отговори
Хмм преди 3 месеца
До Анонимен Тези "евроатлантици" са кръвожадни, но за нашата кръв. Не за тяхната.
88
1
 
6
 
! Отговори
Алоо преди 3 месеца
Кой ще ти пита теб, дали ще има изпращане, ако нещата се омажат още повече. По- важното е да не се стига до там. Лошото е, че ти ще правиш това, което ти е поръчано чрез трето лице от някое "съюзническо" посолство. А, знаеш вече поостарялата американска доктрина спрямо България. Че трябва да се стигне до проливане на кръв между българи и руснаци, за да изчезнат традиционните симпатии към Русия.
87
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кръвожадните нервноатлантици кога заминават?
86
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пратете Копейкин на среща със Зеленски да се посмее народната воля...
85
9
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 3 месеца
Лъжите на възраждане не минават....както кабинетът на Борисов
84
7
 
3
 
! Отговори
Атлантик преди 3 месеца
Тагарев предложи добро решениеМогат да изпратят бьлгарските львове - уж като санитари на фронтаНо не го послушаха тогава
83
4
 
13
 
! Отговори
ххх преди 3 месеца
До Забелязал да да и в Ирак не пращахме войски, и в Афганистан, и в Камбоджа и в Косово???
82
14
 
3
 
! Отговори
Споко преди 3 месеца
Споко, Гордон съобщи, че има информация, че Путин е клекнал и е предложил да върне Крим. Всичко свърши, край, Русия е победена.
81
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Изпълнител Празноглавчев вчера назначи областни от ДПС. Този единствено ще го питам къде е флашката с биткойните, когато започнат протестите. Всякакви други разговори с тази мижетурка са излишни
80
8
 
7
 
! Отговори
Хаха ха преди 3 месеца
Боли ме фара аз сьм стар да изпращат младите ако са решилиТе толкова громяха путин по форумите - сега е момента да се докажат на бойнпто полеНие по старите ще утешаваме жените и дьщерите им заедно с мигрантитеНе ни бива вече за армия
79
3
 
9
 
! Отговори
рухна ли Русия бе? преди 3 месеца
Спомням си един анализ на западни експерти преди 10 години когато наложиха санкциите за Крим, че до дни, дори до часове Русия ще рухне а Украйна още утре ще влезе в НАТО и ЕС.
78
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ти изчакай след някой и друг ден като дойде мандата у ПП/ДБ и Тагарев отново стане военен министър!
77
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Добре, да видим. Гледай само да си смениш мнението...
76
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пп да тръгват че ги води тагаренко
75
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен Русия всеки ден анексира нови територии "многознайко". ))
74
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ИСТИНАТА Е , ЧЕ УКРАЙНА УВЕРЕНО ПЕЧЕЛИ И РАЗБИВА ЧОВКАТА НА РУСИЯ, НО ПPOCТИТЕ РУСОФИЛИ КОИТО СА ЗАСЛЕПЕНИ ОТ БРУТАЛНАТА КРЕМЪЛСКА ПРОПАГАНДА СИ ЖИВЕЯТ В НЯКАКВА ПАРАЛЕНА РЕАЛНОСТ И НЕ МОГАТ ДА ГО РАЗБЕРАТ ТОВА НЕЩО.
73
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сега убиват 50 годишните. Като ги убият всичките почват 60 годишните и 18 годишните. А когато убият и тях, трябва да се вкарат хора от източна Европа.