Нито ДПС може без Доган, нито Доган може без ДПС, смята Георги Киряков

Пеевски, който се явява водач на "младите лъвчета", смята Кольо Колев
Обновена: 8 юли 2024 21:27 | 8 юли 2024 20:39, Красимир Ангелов
33

"Парламентарната група на ДПС трябва да реши кой ще е кандидатът за министър-председател. В случая обаче имаме ли кандидат за мин.-председател? Шеф на ПГ е Делян Пеевски, от една страна той заяви желанието си веднага да върне мандата, а от друга - като че ли е наобратно. Трудно е да се каже как ще се разиграе тази процедура, но така или иначе няма да има значение за този мандат". Това каза социологът Кольо Колев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му разговори между партиите може да създадат потенциални условия за третия мандат.

"Нито ДПС може без Доган, нито Доган може без ДПС на този етап. Неслучайно той е почетен председател на партията и неслучайно оттогава, който е председател, е с явното съгласие на почетния председател. Нищо друго досега в ДПС не е показало, че работи. Още по-малко име, което не е приемливо за по-голяма част от избирателите на тази етническа партия", коментира политологът Георги Киряков за Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че хората ще тръгнат след Ахмед Доган, а не след Пеевски.

"Пеевски иска изцяло да овладее партията. Целта не е да се разцепи партията, а да се овладее. Доган я владее. Това е атаката на Делян Пеевски, който се явява водач на "младите лъвчета". Какво ще се случи оттук нататък - дали ще има фракция, която да последва Пеевски или всички ще се обединят около Ахмед Доган, то ударът вече е нанесен", добави Колев.

"Сега е процесът на заявка кой чия страна ще заеме. Въпрос на избор измежду хората с най-силно влияние в ДПС накъде ще тръгнат. Както навсякъде, и ДПС е партия, в която фракции и крила, които се водят от някакви хора. Важното в такъв тип партии е безспорната фигура, както в ГЕРБ е Борисов, а в ДПС все още е Ахмед Доган. И крайното решение винаги ще е негово", коментира още политологът.

Той подчерта, че до предсрочните избори проблемът в ДПС ще е решен, но ще е във вреда на Делян Пеевски.

"Във всяко положение ще има отражение. Когато има битка от този тип, винаги има електорални щети. Оттук нататък зависи величината. Прекалено много противоречия се натрупаха между политическите елити. Този кабинет, за да бъде създаден, трябва да бъде еднакво неприемлив за всяка една от партиите, но пък да отложи самите избори. Но ако се стигне до нови избори - президентът Радев ще бъде подложен на много силен натиск да излезе на политическата сцена", добави Кольо Колев.

Вижте видео с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Истината преди 2 месеца
Няма незаменими хора!!!!ДПС може и без Доган, и без Пеевски!България може без ДПС!
25
2
 
1
 
! Отговори
ИСТОРИК преди 2 месеца
Българите,първите ИДИЛСКИ които са приели исляма .Дошли в днешните земи,където са премазани от славяните и приели Вярата им.Нищо Българско само Държавата.ТОЕСТ Българите са Македонци.
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
каква фракция, днес цял ден пеевски се моли на доган
23
1
 
3
 
! Отговори
А пък преди 2 месеца
Баце не може без Шиши.Като сиамски близнаци са.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бъркате мандат с власт! С мандати на ДПС ни приеха в НАТО и ЕС!
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Според мен, винаги преди гласуване, ДПС са получавали имейл от Доган!
20
2
 
1
 
! Отговори
До 22 преди 2 месеца
ГЕРБ като са първа политическа сила да съставят правителство.Никой не им е длъжен да им го поднася на тепсия.Имат 68 депутата.Зс нищо не им стигат.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Еничарите (българи, сърби и гърци) в Османската империя винаги са възставали през определен период от време когато империята не предприема завоевателни войни защото там винаги има плячка. Възставали и за увеличение на заплатите. Същото се случва днес в ДПС. Еничарите срещу турците. Накрая прасето ще изквичи преди да е дошла Коледа.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Доган и Пеевски се опитват да вземат властта с измама. ДПС първо обяви подкрепа за ГЕРБ, но се врътна в последния ммент. Разиграват евтин театър, за наивници. Никаква подкрепа за ДПС!
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
защо ! защо по цял ден занимавате българите с тази етническа организация . всичко е гнило в нея . разчитат само на някакви турци от Турция да си въртят далаверите . защоооо ни занимавате с тези измамници ?!?!
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Българските граждани искат правителство, но не с мандата на ДПС. ГЕРБ водят с повече от 10%, когато ДПС станат първа политическа сила и водят с 10%, когато си решат вътрешните проблеми, тогава да искат властта. Избори. Всичко друго ще е незачитане волята на избирателя и нетрайно.
15
1
 
9
 
! Отговори
Пловдив преди 2 месеца
То е ясно магнитното прасенце се опитва да вземе партията на г-н Доган .
14
1
 
4
 
! Отговори
Експерт преди 2 месеца
БСП може без Нинова, но Нинова не може без БСП!
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Янките здраво държат за топките намагнитения Ш*опар = Шиши.... Той трябва да разцепи ДПС, за да го размагнитят....А те с Доган не си ли говорят или се разбират чрез куриери ?
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ко ще правим без огновоза Пеевски и впиянчения Доган?
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Доган е спяща клетка на Путин! Опитва да го събуди!
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ние пък можем без Доган, Пеевски и ДПС.
9
5
 
7
 
! Отговори
О, майко преди 2 месеца
Много сте далече от реалността. Нито сте в кухнята на ДПС, нито някога сте били. Говорите все едно преди 20 г. ДПС отдавна може и без Доган! ДПС в момента не може без Пеевски. Ще ви станат тези дни нещата ясни.
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Разбрахте ли какво стана в ДПС тия с турски имена, в партията срещу тия, с български
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо пък Доган, да не може без ДПС? Измислени експерти!