Кирил Петков отговори на ГЕРБ

Превеждам от Герберски към днешна дата, написа той
Обновена: 16 юли 2024 15:49 | 16 юли 2024 15:48, Нели Христова
141
Кирил Петков отговори на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков отговори на ГЕРБ-СДС във връзка с тяхната позиция за предлаганата от ПП-ДБ декларация

"Превеждам от Герберски към днешна дата: Общи приказки – ДА; Борба с корупцията – НЕ", написа Петков в профила си в социалната мрежа.

По-рано днес Деница Сачева заяви, че ГЕРБ-СДС ще откликнат на поканата за разговори с ПП-ДБ по предложените от тях приоритети, но няма да подкрепят правителство с втория и третия мандат в рамките на 50-ото Народно събрание.

"Получихме писмо от Божидар Божанов до Бойко Борисов, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС, в което са поканени представители на нашата парламентарна група да участват в среща за обсъждане на проекта на декларация, обявена от ПП-ДБ на среща с президента. Досега получавахме разнопосочни становища от страна на ПП-ДБ. На нашата покана за реализация на първи мандат ние дори не получихме писмен отказ за среща от ПП-ДБ. Те заявиха, че ще са категорична опозиция. Очевидно сега, поради технически причини, коалицията стана втора сила, и виждаме някаква зрялост от тяхна страна. Скептични сме към това доколко парламентарна група с 39 души може да си позволи да диктува дневния ред на обществото и как парламентарна група, която е загубила 300 000 гласа, продължава да нравоучава", подчерта Сачева.

ПП-ДБ предложиха декларация, която предвижда приемането на 7 закона за борба с корупцията. Едва след тяхното приемане от парламента ПП-ДБ са готови да получат мандат от президента Румен Радев за съставянето на кабинет. Приемането на тези закони ще отнеме най-малко три месеца и това влиза в противоречие с член 99 от Конституцията, който е свързан с процедурата за връчване на мандати от държавния глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен до 34 преди 1 месец
Мне. Пробвай с други опорки- тез не вършат работа:)))))))))))))))))). Хапни нещо с кристали па *** на сянка, че за нищо не ставаш:))))))))))))))))
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днешният свят не е по- различен от онзи свят през 5 век пр. н.е Пак има опозиция ние те.Ние демократичния свят, те варварите.Ние цивлизованите, те нецивилованието.Западните обяснения и парадигми не са нищо повече от атинското койне, което римляните наследили и обяснили на света.Ние гледаме атинската демокрация през рисмки очи и я знаем от римляните.Западът не е нищо повече от гръко римската цивилизация.Прочетет Теодор Момзен и ще ви светне.Римляните надминали учителите, но са ги имали такива.
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Президента и си тука топката Защо даваш привилегии на шайката Радев
33
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кирчо- голям полиглот се извъди:))))))))))))). Инак на 2 крави сеното не можеш да разделиш.
32
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ са много нагли, отново. Инфлацията при ГЕРБ беше двойно по-висока от средната инфлация в ЕС, а след ГЕРБ е само с 40% по-висока. Въпреки този факт, мутрите упорито говорят за размера на инфлацията след тях, удобно "забравяйки" каква беше инфлацията в ЕС.
31
2
 
13
 
! Отговори
Хаха! преди 1 месец
Ако има квалифициран преводач по "ГЕРБ-ерски" тоя ще е единния от тях. Все пак доста интимни бяха.
30
2
 
20
 
! Отговори
Празнодумец преди 1 месец
Досадиха на всички ни!Празно г.л.а.в.ц.и
29
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кирцата нещо се е превъзбудил милия.:))))))))))))))) сигурно пица е хапвал.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Един Българин - забрави тези мокри мечти! Или се учите на политика, иначе сте в киреча! Видя се до какво ви доведе изчегъртането на ГЕРБ! Ако искате може още!
27
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още много хляб трябва да изядат ПП-ДБ, докато настигнат корумпираността на ГЕРБ. Само СДС засега са конкуренто на ГЕРБ по корумпираност.
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В качеството си на пациент на д-р Гълъвова , аз Наполеон искам три месечна отсрочка на мандата за учредяване на империя , там службите , регулаторите , институциите и обещавам да приема поста евроатлантически император
25
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Твоите въжделения Киро не ме интересуват 4 години саботирате България ВЪН 30%инфлация Киро
24
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ало любителя на кристали- що не си ходил вече в Канада?!
23
5
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Полека,Кире.Едно по едно.Първо научи български и английски и тогава се захващай с герберски.Про100 си и нещата при теб се случват бавно и постепенно.
22
6
 
18
 
! Отговори
Йордан преди 1 месец
Всъщност най-корумпираните политица са в ППДБ. Раздават си заплати, длъжности, погазват законите и Конституцията, лъжат и крадат. Долу ППДБ.
21
9
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Защо не се съсредоточите върху важните за България Преоритети??? Стига с тези хипотези, интерпретации на измислени анализатори и тази помия и оплюване кой какво бил искал!!! Това не е политика, а манипулации. Кои са важните теми, само ПП-ДБ говорят за тях! Другите просто се занимават с инриги кой ще закопае по-бързо с лъжи и измислени постановки единствената свястна партия в България!!!!!
20
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мнеее. Пасивно-агресивния стил вече не върви, Кирчо. Пробвай нещо друго. А не можеш ли?! Е лош материал, какво да ти кажа.
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слабичко се представят ППДБ. Трябваше да поискат 3 години за размисъл и приемане на 700 закона. Но изглежда не им достигна въображение.
18
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кироооо борецо уби човек асфалтира мястото и сега се перчиш Вън Вън Вън и повече не се връщай в парламента с цялата шайка около теб Гаврят се с България с привилегии Радев ги приема ще бави мандата че Киро казал КОЙ СИ ТИ НИКОЙ КОЛКО ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ ИМАТЕ ШАЙКАТА СЪД ЗАТВОР САБОТАЖНИЦИ
17
6
 
14
 
! Отговори
абе преди 1 месец
Защо продължавате да ни занимавате с тези чучела? Хора от слама с глави от издълбани тикви. толкова ли нямате за какво да пишете?