Сачева: Петков демонстрира трудно разбиране на езика ни

Вторият мандат идва при Вас по технически причини, пише тя
Обновена: 16 юли 2024 16:54 | 16 юли 2024 16:43, Нели Христова
142
Сачева: Петков демонстрира трудно разбиране на езика ни
Снимка: БГНЕС

"Вторият мандат идва при Вас по технически причини. В този смисъл бълнуванията за Вашата историческа роля и значение са силно преувеличени", това написа във фейсбук профила си зам.-шефката на ПГ на ГЕРБ Деница Сачева.

Повод за думите й е пост от по-рано днес на съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. Той критикува ГЕРБ СДС за позицията им да потърсят подкрепа за декларация за законодателни намерения, която да предхожда опитът за съставяне на правителство с втория мандат.

"Превеждам от Герберски към днешна дата: Общи приказки - ДА, Борба с корупцията - НЕ", написа във Фейсбук Петков.

Ето какво още пише Сачева:

Г-н Кирил Петков нееднократно демонстрира трудно разбиране на литературен български език и е направил традиционно несполучлив опит да превежда брифинга на ГЕРБ от днес. Да обобщим специално за г-н Кирил Петков какво казахме днес:

Вие нямате обществено доверие, което да Ви дава правото да поставяте условия. Загубихте 300 000 избиратели. Хората са Вашият съдник. Не ГЕРБ.

Вторият мандат идва при Вас по технически причини. В този смисъл бълнуванията за Вашата историческа роля и значение са силно преувеличени.

Корупция не се бори с декларации, а от борбата с корупцията се страхува основно Продължаваме промяната. Все пак Вие, г-н Петков, управлявахте България в по-голямата част от времето от 2021 г. досега под различна форма и дължите отговор на въпроса - защо индексът за корупция в България е най-висок през 2023 г. Да се самопровъзгласиш за борец с корупцията само за да си осигуриш чадър от правосъдие е изхабен трик и в България се ползваше в началото на прехода, когато Вие сте си избирал друга родина. Дори Вашите избиратели Ви критикуват открито за направените предложения и за действия, които демонстрирахте докато бяхте на власт.

За Вас политиката е бизнес. Затова и сте фиксиран в печалбата. Това е Вашата цел - да сте на печалба. Но в политиката печели този политик, който печели за другите, а не за себе си. Ние вече Ви дадохме кредит на време с предишното правителство и Вие го пропиляхте. Не стига това, а дори сте некоректни длъжници – не си върнахте кредита, когато Ви потърсихме подкрепа за първия мандат. Вашият политически фалит е факт и вероятно скоро ще бъдете обявен в несъстоятелност. Не от нас, от избирателите.

Ще дойдем на среща от уважение към хората, които са Ви избрали и защото политика се прави с диалог, а не с креслив диктат. Не приемаме политика да се прави по инфантилен и незаконен начин и ще положим всички усилия да работим с разум и отговорност до последния ден на това Народно събрание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кирчо пак се е накристалил!!!! Милия прилича на Рашков ама му го няма чадъра:)))))))))))
71
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
сачева... цацева.. теменуга, назарянова... отбор "леля"
70
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоз електорат на ПП рязко се стопи. Какво ли стана?!- парите ли свършиха, кристали ли няма- знае ли човек!.
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички сме българи
68
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гербаджии, отдалеч ви разпознаваме по неграмотното писане. Електората се разпознава в управника си.
67
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как да искам например Рашков или Ицо Хазарта или Миро на Лена на Киро или Ицо лодкарят или Манол пиян дето или Асен съден за финансови измами или Атанасов Няма как да се заблуждавам
66
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като е права- права е! Пък и шарлатански език трудно се превежда. То там няма и много думи- кеш, кристали, пици, парапети, фалшификация
65
5
 
7
 
! Отговори
До Боко преди 1 месец
За Желязков гласуваха 98 депутата.68 от ГЕРБ и 30 от тези на Пеевски.Нито един друг глас,от нито една парламентарна група.Това да фактите.Обориме ,ако можеш ,но с факти.А не с пожелания и намерения.
64
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
всъщност всички бяха и са срещу ПП, и като погледнем кои са всички става ясно
63
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вижда се ясно кой кой е вече 4 година Какво градивно има от шайката НИЩО защо не направиха ротацията Защо излъгаха Борисов А Габриел нагрубиха Мария толкова беше внимателна и работеше А Асен я нарече мафия Потресаващо
62
1
 
4
 
! Отговори
До Боко преди 1 месец
Ама то забавното тепърва започва. А що се отнася до радев на всички им е ясно за кого работи той. Не знам в какво се опитваш да ме убедиш като пишеш едно и също... ама капацитет баце.
61
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ееех ако имаше кой да разследва гербаджийските 12 годишни далавери, нямаше да се налага някой да ви разбира бабешкия език
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един нает драскач обижда раздава епитети друго и не знае човекът и защо го прави незнам
59
7
 
5
 
! Отговори
Боко преди 1 месец
До 52. И като ги има ПП какво стана? Кратък проблясък и срив. Защото хората ги разбраха, че са тотални неможачи и шарлатани. И президентът ви го каза. И пак да го обясня на плиткочелите като теб - Борисов можеше да спазари правителства с мандата на ГЕРБ, но НЕ ИСКАШЕ. Защото средата и условията СЕГА са хаос. А кой друг успя да оползотвори мандатите си - ИТН, БСП - освен нефелните правителства на промяната, направени от неистова жажда за власт, които обаче се сринаха нещастно.
58
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пачките и пуделите са нафантазирани и изфабрикувани от всички онези, които са против борбата с корупцията. Кой ако краде би снимал кражбите си? Това е типично делянобоковски почерк. С подобно изнафантазирани и лошо изфабрикувани компромати се ръководи цялата държава.
57
5
 
3
 
! Отговори
До Боко преди 1 месец
Разликата между мен и теб е ,че аз не мразя никой и съм надпартиен. Аз просто искам да живея като в цивилизованите държави а не като в някоя руска провинция .Искам българи да просперира и децата ми да живеят тук. Това обаче няма да се случи докато ни управляват неуки, корумпирани мутри.Осъзнай го иначе ще си умреш в панелката с тапети от 80-те.
56
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ СА ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА А БОРИСОВ Е НАЙ УСПЕШНИЯТ ДЪРЖАВНИК НА ПРЕХОДА ПИШЕ ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ А ШАЙКАТА ШАРЛАТАНИ СА ПРИ ЧАЛГАРИТЕ С ИЗМАМА С ЛЪЖИ СЪС САБОТАЖИ С ОМРАЗА С РАЗДЕЛЕНИЯ С ОБИДИ С ОЧЕРНЯНЕ ДЪРЖАВА НЕ СЕ УПРАВЛЯВА
55
2
 
8
 
! Отговори
мак преди 1 месец
До Боко. Да не би си истински бб, език, който ползваш е като негов, пълен с обиди към опонентите. И не се прави, че не разбра, кое сваляне от власт на пп имам предвид, или не можеш да четеш с разбиране?
54
1
 
2
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Тия гърбавите и ПП-то се дерат, а Медито Доганов щипнал 100 млн. лв. от Шиши за "правата" върху партийката дупасе...ах.маци.
53
1
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 47 преди 1 месец
Няма как някакъв като теб, който даже не може да пише на български да обяснява как стоят нещата в политиката.Жалък си, беден си и така ще си умреш... и не никой не е виновен, че не си учил. Аман от неграмотни и глуповати селски чада. Пооътувайте, вижте как живеят хората и пак ще си говорим.