Населението на Земята може да се сблъска с катаклизми

Рискът от екстремни температури е голям
12 сеп 2024 23:50, Инна Ангелова
24
Населението на Земята може да се сблъска с катаклизми
Снимка: Pixabay

Резултатите от ново проучване показват, че три четвърти от населението на света може да очаква резки и бързи промени в екстремните температури и валежите през следващите 20 години. Това ще се случи, ако емисиите на парникови газове не бъдат значително намалени.

Учени от Центъра за международни изследвания на климата – CICERO, с подкрепата на университета в Рединг, установиха, че 20 процента от населението може да се сблъска с екстремни метеорологични рискове. И то, ако емисиите бъдат намалени достатъчно, за да се постигнат целите на Парижкото споразумение.

Ако бъдат взети само ограничени марки в тази посока, 70 процента от населението на Земята ще бъде изправено пред различни природни катаклизми.

Големи части от тропиците и субтропиците ще бъдат подложени на екстремни температури и валежи през следващите 20 години. Там живеят 70 процента от населението на Земята. Ако емисиите бъдат намалени драстично, процентът на засегнатите хора ще бъде около 20, или около 1,5 милиарда души.

Целият материал може да четете повече в Megavselena.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от Русия
След руски обстрел са убити служители на Червения кръст
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Преди ковидо катаклизми немаше, всичко беше ОК, с ковидо и катаклизмите дойдоха, е как така.:))
17
0
 
5
 
! Отговори
Урсула преди 4 дни
И да попитам, сега септември като е сравнително хладно, а е нормално да е доста над 30, как го приемате? Пак ли загря земята или тоя път Земята реши да спре да си почине и да попрочете конспиративни теории в д есбг?
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ако беше така нямаше да продължават да унищожават природата!
15
1
 
5
 
! Отговори
Урсула преди 4 дни
Аз не виждам промяна във времето. Просто се връщаме години назад, когато също бе горещо летата. После по някаква причина, имаше доста студени лета и ето, малко вдигнахме градуса и о, климатика не работи. Много се изнежихме с тия климатици, там е проблема! Щото сега си охлаждаш *** цвл ден в офиса или вкъщи, после излизаш на 35 градуса и ето, климатът се променя. Е променя се, с тия климатици как няма да се променя? Сега ще дойде и някоя студена зима и пак ще ревнете, че е студено!
14
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Стивън Хокинг на базата на изчисления които само гениалният му мозък направи предрече страшната прогноза.Човечеството няма да посрещне третото хилядолетие.Температурите на земятаблагодарение на човешката алчност,безотговорност ще достигнат 600-800 градуса на повърхноста.При тази температура няма да издържи никакъв биологичен организъм.И това което става в момента е началото с природата.Затова той посочи изхода инвазия на други планети.Явно действа план при който инвазията започна и Мъск е начало
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
В българия се случват кретеклизми.
12
0
 
8
 
! Отговори
2025 год. преди 4 дни
разстоянието между двта Магнитни полюси ще енай-късо. Объркванена движението на вътреЗемната магма и геологични катаклизми.
11
10
 
4
 
! Отговори
лола преди 4 дни
Вие не виждате ли какво се случва с климата?! Специално Балканският Полуостров ще се превърне в полу- пустиня. Много високи температури, следващи от висок процент влажност. Годишното покачване на темп. е три градуса приблизително. Колко години са необходими да прехвърлят 55 по Целзий?! Смятайте. Никой не се шегува с тази тема. Водата е на изчерпване като ресурс. Има решение, но за поддръжката му е необходимо наистина огромен финансов ресурс. Струвате ли си?!
10
1
 
6
 
! Отговори
ароматния пръч преди 4 дни
Я да видим сметката.30% е от промишлеността,20%от такива като мен преживни,сето като ядат много пръцкат,15% от Моторните превозни средства с вътрешно горене,изсичане на гори за земеделски площи,отопление с нафта,въглища,дървета,а у нас в някои махали и с гуми.Могат да заколят кравите и да ги заместят с грух,но не и пръчовете и овцете - ние сме малко.Отоплението - на север как ще се отопляват с перки бе,че те ке замръзнат. Как ще ги спрат да изсичат гори,че ако няма земеделие ке станат канибали.
9
0
 
8
 
! Отговори
факт преди 4 дни
били гей_тса и подобни могат да ни сблъскат с всичко !
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
"20 процента от населението може да се сблъска с екстремни метеорологични рискове. И то, ако емисиите бъдат намалени достатъчно, за да се постигнат целите на Парижкото споразумение." - тоест -всичко е за нищо така или иначе! Лишения, мизерия, ограничения, съсипване на индустрии, неработещи коли на батерии, да не ядем месо, да нямаме нови дрехи - за да не променим нищо!??
7
0
 
18
 
! Отговори
ЦИРК КЛАЙМЪТЧЕЙНЧ преди 5 дни
Моля, дайте пример за 100 години в историята на планетата, когато климатът НЕ СЕ Е ПРОМЕНЯЛ?
6
2
 
4
 
! Отговори
човеците преди 5 дни
са вредни за земята и тя ще ги зитръска като куче бълхи
5
0
 
12
 
! Отговори
Проблем 2000 преди 5 дни
Много ме е страх да не ми се занули датата на компа, че после трябва на стенен календар да я карам. Не мога да спя!
4
2
 
18
 
! Отговори
Ха ха преди 5 дни
Ей, да не вземат да изчезнат полярните шапки.... същите, дето трябваше да се разтопят през 2000г. Циркаджии
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Зелени шарлатани.
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Вервайте на нАуката. хи хи хи
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Предвидено и планирано вече нали? Сатанински изчадия!