"Възраждане" ще подкрепят ПП-ДБ, но при 7 условия

Те също предлагат своя декларация
16 юли 2024 15:00, Нели Христова
265
"Възраждане" ще подкрепят ПП-ДБ, но при 7 условия
Снимка: БГНЕС

"Възраждане" са готови да подкрепят декларацията на ПП-ДБ, свързана с пакета антикорупционно законодателство, но при 7 условия. Това стана ясно от позиция на партията, изпратена до медиите.

В нея от третата политическа сила в парламента заявяват, че разделението между партиите в парламента трябва да бъде прекратено и апелират: "Необходимо е да бъде слушан българският народ и да бъдат спазвани демократичните принципи".

Те обаче поставят условия: "Възраждане" категорично заявява, че ще подкрепи декларацията на ПП-ДБ, ако ПП-ДБ подкрепят декларацията на "Възраждане", в която се съдържат седем точки, сред които пет референдума, засягащи важни обществени въпроси".

Четвъртата политическа сила настоява за провеждането на референдуми за запазването на българския лев, за членството на България в НАТО, за американските бази на територията на страната, за прекратяването на санкциите срещу Руската федерация и създаването на фонд за обезщетение на хората, които са били засегнати от тях, както и за предоставянето на военно-техническа помощ за Украйна.

Освен това от "Възраждане" предлагат още да се създаде преговорен екип, който да предоговори членството на България в Европейския съюз, както и приемането на законодателство за приемането на чуждестранни агенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
само сороckите cвинчoци *** на умряло като чуят думата референдум
13
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко евроатлантическо
12
8
 
9
 
! Отговори
Един Българин преди 1 месец
T.e. няма да подкрепи ПП. Референдум за НАТО, предоговаряне на членството в ЕС??Уот дъ ф***?!! Кой го прави това? Дори и Орбан не си позволява такива волности. Абурдни изсквания. В крайна сметка щом президентът не желае да търпи Главчев 3 месеца избори и това е....ама той си го избра.
11
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Коста се опитва да пробута на Киро и Ко своите приоритети. Няма лошо, хванал ги е надупени. Обаче номерът едва ли ще мине, на онези въобще не им пука за България. Те са евроатлантици и крадци, и дори само заради това няма да влязат в коалиция с Коста.
10
4
 
3
 
! Отговори
До 2,4,5,6 преди 1 месец
Блажев да те подсетя че си освидетелстван
9
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аха ще има цуни гуни в "името" на българия естествено.
8
10
 
8
 
! Отговори
Не сте разбрали! преди 1 месец
Търсят се пресечни точки, а тези започват веднага с условията си!
7
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Костя копейкин дълбок като котешки зъг както винаги.
6
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво. Ножа опрян в кокала и каквото народа избере. Аз съм сигурен, че ако има такива референдуми ще останем в НАТО, но ще си запазим лева. Базите да станат платени, както и оръжията за Украйна, а за търговията с Русия трябва да бъде възобновена дали ще купуваме руска газ директно или американци ще ни продават руска газ е въпрос на здрав разум, а не на "диверсификация".
5
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейка ако гласуваш за тези закони ще ти вземат вилата и трябва да се връюаш в Максуда.
4
13
 
15
 
! Отговори
Не сте в позиция преди 1 месец
Условията ще си поставяте като спечелите избори!
3
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво, нека всички честни хора се обединим в борбата срещу Мафията ГЕРБ-ДПС и да вкараме Тиквата и Сви няата в затвора.
2
5
 
17
 
! Отговори
fsdfsd преди 1 месец
В най-голямата демокрация САЩ има 2 партии. САЩ са 300 милиона народ. В България, която е 6-7 милиона, има 20-30 партии на всички избори и с всеки нов избор се пръква новоизмислена партия. Прагът за влизане в парламента да се вдигне на 10%, така ще се отсее плявата и ще може да се прави дълготрайно правителство, иначе занапред при 4% бариера винаги ще имаме по 7-8 партии и няма да е възможно мнозинство или коалиция от максимум 2 партии.
1
4
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
С вас сме, ама не съвсем! ;-)