САЩ удари стената, ще падне ли Киев под имперското господство на Москва

Удължаването на конфликта води до пълен крах на Украйна, пише Foreign Affairs
25 юли 2024 12:19, Петър Бойчев
434
САЩ удари стената, ще падне ли Киев под имперското господство на Москва
Снимка: БГНЕС

Политиката на САЩ по отношение на конфликта в Украйна се оказа напълно неефективна. Вашингтон „удари стената“ и сега всичко върви към пълен крах на Киев, пише Foreign Affairs.

Както отбелязва изданието, в момента не говорим за бърза победа. Страните са ангажирани в „борба за изтощение“ и Украйна очевидно губи. В бъдеще това може да доведе до пълен колапс на страната. В същото време САЩ не бързат да му помогнат. Вашингтон може значително да увеличи обема на подкрепата и да премахне всички ограничения, но не го прави. Въпреки че се предполага, че това може да промени ситуацията.

„Съединените щати се удариха в стена в Украйна. Постепенният подход на президента Джо Байдън не работи. Вместо това доведе до дълга и трагична война на изтощение. Колебливото представяне на Украйна през изминалата година повиши мрачната перспектива за руска победа, която би накарала Киев да падне под имперското господство на Москва.

Бившият президент Доналд Тръмп обеща да промени подхода на САЩ, ако спечели преизбирането през ноември, настоявайки, че може да сложи край на войната „за 24 часа“. А вицепрезидентът на Тръмп, американският сенатор Джей Ди Ванс, написа, че Украйна трябва да се ограничи до „отбранителна стратегия“, за да „запази ценната си военна сила, да спре кървенето и да даде време за започване на преговорите“.

Решението, което Тръмп и Ванс изглежда предпочитат, е споразумение чрез преговори, което ще позволи на Вашингтон да съсредоточи вниманието и ресурсите си другаде.

Войната трябва да свърши и то бързо. Отговорът не е да се прекрати цялата американска помощ или да се втурне в едностранчиво споразумение с руския президент Владимир Путин. Съединените щати все още могат да излязат от несъстоятелна ситуация и също така да избегнат победата на Русия, пише "Труд".

За да спрат неограничените разходи на САЩ и да запазят независимостта и сигурността на Украйна, Съединените щати и техните съюзници трябва да дадат на Киев последен сериозен шанс за победа – определена не като връщане към границите на Украйна от 2013 г. (както Киев би предпочел), а като устойчива възстановяване на приблизително своите граници от 2021 г. Сегашната стратегия на администрацията на Байдън е неустойчива както за САЩ, така и за Украйна”, посочва още Foreign Affairs.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
аз бих казал точно обратното, русия удари стената и си счупи главата, ама като всеки пияница не осъзнава пораженията, като изтрезнее и се погледне в огледалото ще разбере
23
2
 
9
 
! Отговори
кланета преди 1 месец
Клинтан Байдана Мюлан и Трън искаха майдана и го получиха.
22
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе нещо не е както трябва.Русия ако искаше досега щеше да ги смаже.От друга страна САЩ дават някакво оръжие,ама да не се стреляло към обекти в Русия.Това не е истинска война.
21
5
 
13
 
! Отговори
До 10 преди 1 месец
Простите урко-зомбита така и не разбраха,че тук не им е Урколандия и да реват на друго място
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мисиркитe се удариха в пода и продължават да се удрят
19
23
 
2
 
! Отговори
Историка преди 1 месец
САЩ трябва да дадат ядрено оръжие на Украйна.Русия бе спазва Будапещенския меморандум и излъга Украйна да и предаде ядрения си арсенал срещу пазене на териториалната и цялост. САЩ са също страна от меморандума. Да дадат сега ядрено оръжие. Да не овъртат.
18
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който оживее - ще види! Няма полезен за Украйна изход. Или ще ги спукат руснаците или ще ги заробят за дългове краварете.
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скоро ще свалят Сирски от поста командващ ВСУ и ще назначат на неговото място нашия генерал АнонимеН. Той ще разгроми руската армия (поне многократно го каза). :)
16
4
 
16
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Джо Памперса е провал за целия свят, но още има луди, които искат да гласуват за Кабала, която се управлява от същите хора, дори е малко по-зле!
15
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
14
1
 
13
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 1 месец
САЩ удари стената, ще падне ли Киев под имперското господство на Москва...........ПАЛАЧИНКАТА ЛЕГНА У ТИГАНА НА ПРАВИЛНАТА СТРАНА ! ДЕДО СЕ ПРЕДАДЕ КАМАЛКА НЕ ЗНАИЕ КУДЕ СА И ГАШТИТЕ !
13
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 6, Расию винаги губи и винаги е най-бедна и изостанала, и прилича на някаква средновековна клoaка, ти не четеш ли история?
12
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Целта на САЩ беше Русия да загуби население и армия, а не да помогне Украйна. САЩ пичели а Русия и Укр губат.
11
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киев винаги е бил в Русия и ще бъде. Пиндостан ще бъде изритан от Черно море.
10
33
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ИСТИНАТА Е , ЧЕ УКРАЙНА УВЕРЕНО ПЕЧЕЛИ И РАЗБИВА ЧОВКАТА НА РУСИЯ, НО ПPOCТИТЕ РУСОФИЛИ КОИТО СА ЗАСЛЕПЕНИ ОТ БРУТАЛНАТА КРЕМЪЛСКА ПРОПАГАНДА СИ ЖИВЕЯТ В НЯКАКВА ПАРАЛЕНА РЕАЛНОСТ И НЕ МОГАТ ДА ГО РАЗБЕРАТ ТОВА НЕЩО.
9
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не! Поредна статия по темата на Днес.ру, според които Киев трябваше да е паднал още преди 1 година
8
2
 
31
 
! Отговори
УДРЯТ СЕ преди 1 месец
В СТЕНАТА И ОТИВАТ НА ДЪНОТО
7
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ееее, не, не, не. Те на руснаците им свърпиха ракетите, а скоро ще им свършат и пералните. Бой до последната укра! Вчера бяха пред Мацква, Путин трепереше в бункера. Само да не се отказват укритата, преди да се изчезнали като нация. Пращайте още кока на Зления, да им нарежда още фронтални атаки.
6
6
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия винаги побеждава. Тия не четат ли история?
5
5
 
57
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 1 месец
А кога България ще се освободи от колониалната ск зависимост от ФАЩ?