Пак провал: Тошко върна папката, чакат ни предсрочни избори

Третият мандат е неизпълнен
Обновена: 5 авг 2024 12:39 | 5 авг 2024 12:06, Александър Попов
172

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Има такъв народ" върна папката с неизпълнен трети мандат, което сложи точка на усилията за съставянето на редовен кабинет. Така страната отива на поредни предсрочни избори, които ще бъдат седми поред.

Благодаря за усилията да оползотворите успешно третия мандат в сложна политическа обстановка. Спиралата от избори без резултат продължава да се развихря, и отключва редица деструктивни процеси - блокаж на редица институции, както и съмнения в парламентаризма като форма на функциониране на държавата. Решението на тази криза е в ръцете на политическите партии, от които всички очакваме да разберат, че основите на успешна коалиция се коват не след изборите, каза Радев.

Апелирам за съдържателен политически дебат и честна игра в следващите седмици, иначе сме обречени да повтаряме процедури, в които все повече хора не виждат смисъл, каза още Радев.

ИТН от своя страна, благодариха на президента за връчения трети мандат.

"Ако има някакъв позитивизъм, ние разговаряхме с всички политически партии. Имаше разговори между всички политически субекти в този парламент, които най-вероятно ще бъдат и в следващия. Това е една добра основа следващият път да не изпаднем в същата ситуация. Връщаме мандата неизпълнен", каза още Тошко Йорданов.

Рая Назарян е единственият потенциален кандидат за премиер, с който не съм говорил. Ще я поканя още днес на разговори. С всички други вече съм говорил, но ще ги чуя, за да видя има ли промяна в тяхното становище, каза още Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама защо да е драма? Гласували са под 50% от българите, то въобще никой не би трябвало да мисли за никакви правителства. Ясно е, че нови избори следват.
162
0
 
1
 
! Отговори
Копейкин преди 1 месец
Ама празна ли я върна, бе Тоше? - срамота!!! Някой *** скеч не можах те ли да измисли те? Нещо за мандръсане, бай Шиле или каквото и да е от тъпотии те които ръсите 20 год.
161
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига ни занимавахте с тоя сплескан запъртък Тошко Отдавна никой не гласува за онова хюмнеславито итк е в парламента само защото им преливат вот
160
2
 
7
 
! Отговори
Ей Прошко преди 1 месец
Тошко Африкански "Губу-габа У-У-А! А! А!"
159
0
 
1
 
! Отговори
ДО опетков преди 1 месец
Това, че има пудел не означава ,че няма Барба !
158
2
 
1
 
! Отговори
ДО опетков преди 1 месец
Ти си като калашник ,бе ! По 5-поста във минута, страшна норма , дано герберите ти плащат хубаво !
157
0
 
0
 
! Отговори
До 155 преди 1 месец
Не са ги намерили защото не са ги търсили господин адвокат на Барбата -- а ние всички видяхме снимки по телевизията ,ама не видягме разследвания !
156
0
 
1
 
! Отговори
Текезесарите ... преди 1 месец
До 89 г подобна група можеха да се срещнат само във някое ТКЗС или АПК--- а неее,като началници ,като кооператори ,люпат семки,плюят къде видят и мааат студена бира от 24 стотинки кафява бутилка стъклена , че зелената по-бързо се разваляла от светлината ! вожда им щеше да е едно суо дръво 195 висок 65 кг мокър -- щото нямаше да има фитнес и добавки със треньори и глезотии --щеше да е натурален левент -- тип усмивки от старите ленти ! -- и аз имам чувство за хумор не само Тошко -- ужаассс !
155
1
 
0
 
! Отговори
опетков преди 1 месец
До жфока Като ти гледам граматиката, явно си достоен за премиер.
154
1
 
3
 
! Отговори
опетков преди 1 месец
До Анонимен Лице като Тошко Африкански да ти говори за политическа отговорност е върхът на цинизма.
153
1
 
1
 
! Отговори
опетков преди 1 месец
До Барбата ни действа ! Елементарен си. Ако имаше кинти и шкафчета, защо досега не са ги намерили? Тази ви опорна точка се изтъркаотдавна. По актуални са пачките с пудела.
152
2
 
1
 
! Отговори
Барбата ни действа ! преди 1 месец
Барбата се мъчи да го докара до вариант герб да направят правителство той да си сложи кой ще го управлява а той от страни като Доган да режисира всичко и за нищо да не носи отговорност ,а и най-важното да не могат да му търсят сметка ни за шкафчета ни за нищо ,като мине още малко време и ще има и давност и ще си харчи кинтите и няма да му дреме -- иаче той отдавна иска да се маха ,но засега е опасно да не дърпа конците !
151
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То и самия Тошко африкански е един провал
150
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цялото семейство ще гласуваме за момчето от Историческия парк. Може всякакъв да е, но след онези шарлатини той единствен ни вдъхва някаква искрица надежда, че нещата могат да тръгнат към по-добро. Ако ни излъже, проклет да е навеки.
149
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо не ме чака, аз отдавна приключих с вас. Още от 1999 от когато имаме лични карти и махнаха зелените паспорти вие за мен умряхте.
148
4
 
8
 
! Отговори
ТКЗАР преди 1 месец
Само на мен ли тоя у*уфляк точко африкански ми прилича да текезесар или нещо съм в грешка....един каскет само му трябва и си е жив бустанджия.
147
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
...И 'кво стана със сметките на пуяка Ала-балабан?! Пак изяде дръвцето.
146
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ВАШ МРАВОЯД Баце се връща под формата на нова гарга на ГЕРБ от Варна!
145
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
итн никакво доверие гласуват с когото им подаде кокала никакви принципимисля че са в нс заради субсисията кои гласува за тях необразованите чалгари
144
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъвто матриала, такива и политиците. Стойностен човек няма да допуснат до властта, нали крадат като за световно. Българите обаче си трайкат и им е гот да са последни във всичко.