Бивш министър: Сектор "Енергетика" е политическа дъвка

Финансира политически проекти, смята Александър Николов
6 авг 2024 16:03, Инна Ангелова
4
Бивш министър: Сектор "Енергетика" е политическа дъвка
Снимка: БГНЕС

"Сектор “Енергетика" е апетитна хапка от гледна точка на средствата в него, които позволяват финансиране на политически проекти", сподели бившият министър на енергетиката Александър Николов. Той коментира списъкът с "касиери" на президента, показан от Делян Пеевски. Миналата седмица той нарече държавния глава "Мистър Кеш".
 
Николов заяви, че не е разгледал детайлно списъка, тъй като било несериозно да се каже “А“ без да се каже “Б“. Посочи, че при неговото управление са назначени двама от списъка – изпълнителен директор на Националната електрическа компания и председателят на борда на директорите на "Булгаргаз". Добави, че преди това в двете компании е имало "меко казано злоупотреби", данни за които са изпратени до разследващите органи.

Пред bTV бившият енергиен министър заяви, че секторът продължава да затъва, а като най-катастрофалният финансов резултат от служебните кабинети е в ""Булгаргаз" под ръководството на Деница Златева. По време на кабинета на ПП-ДБ, подкрепен от ГЕРБ, пък имало 9-месечно мълчание.

"Беше много странно, че не се направи ревизия, направиха се няколко псевдокомисии в парламента, от които не излязоха никакви резултати, нещата са меко казано притеснителни. Много мирише, че секторът се използваше за разпределяне на позиции, закрепяне на разглобени структури и некоалиции", заяви Николов.

Той допълни, че секторът редовно е използван като политическа дъвка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: НЕКенергетика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това не беше от гробарчетата дето им взеха кокала?
3
2
 
0
 
! Отговори
Анономен преди 1 месец
И вдички политици са welcome да ми дъвчат пу*т*ката и да не се сърдят, че ги свалям като заговорят за високи цени на тока :))) Бочее и аз те обичам. :)
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
всички сектори е така, то се вижда с просто око, че нищо не се прави, а само се говори
1
0
 
2
 
! Отговори
Анономен преди 1 месец
Ааа, чувала съм за енергийните полета :) Едно от тях е между краката ми :)