Кондева: Проблемът с балоните с райски газ е извън контрол

Тя би останала на поста, ако ѝ предложат
6 авг 2024 11:55, Инна Ангелова
12
Кондева: Проблемът с балоните с райски газ е извън контрол
Снимка: БГНЕС

Проблемът с продажбата на болни, пълна с райски газ е огромен и вече е излязъл извън контрол, изрази мнение служебният министър на здравеопазването Галя Кондева. Тя допълни, че за да се спре продажбата на балон, трябва да има нови законодателни промени.

“Постоянно пристигат сигнали, медиите излъчват - така че наистина проблемът с продажбата на райски газ под различни форми е много наболял. За мен лично проблемът е в контрола. Две промени се предвиждат в закона - забраната да обхване всички възрастови групи, а санкциите да бъде значителна. Тази подкрепа е дадена от всички народни представители от здравна комисия и се надявам, че ще успеят да приемат промените в зала“, каза министърът пред bTV.

По друг актуален проблем - кризата в политиката, Кондева каза, че ако получи покана в ново служебно правителство, би останала на поста, но уточни, че дали ще продължа тя, или друг, не е толкова важно.

“Важното е да има стабилност и спокойствие, системата да продължавала да с политиките по Плана за възстановяване, с детската болница, със специализациите. Има много добри идеи, наследени и от предишни управления на ведомството“, каза тя преди това.

Служебният министър съобщи, че до края на годината идват следващите два хеликоптера за спешна медицинска помощ.
По отношение на смяната на директора на Онкологията в София, Кондева посочи, че той е освободен е по негова лична молба.

Относно състоянието на болниците, Кондева коментира, че в най-тежко положение е болница “Лозенец“, а нещата са излезли извън контрол още през 2022 година, когато е регистрирана финансова загуба от над 38 млн. лева.

Относно начините на стабилизиране на болницата здравният министър отбеляза, че в момента Българската банка за развитие предлага доста добри условия за кредитиране. По думите ѝ другата възможност е държавна субсидия. Обсъждаме в момента тези възможности, посочи тя.

За откриването на център за кръводаряване в Бургас, здравният министър посочи, че финансирането за центъра е осигурено, прието е министерско решение, даден е старт на процедурата, до един месец ще бъдат назначени 9 служители, които да организират обществените поръчки по ремонт и обзавеждане, коментира тя и уточни, че очаква 2025 г. центърът да заработи в пълен обем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще се крият и продават. Балонесите ще бъдат уволнени и заменени от мутри.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Проблемът с продажбата на болни, пълна с райски газ". Децата гладно, жената и той. Това е нивото на този шорущоиден сайт.
10
0
 
3
 
! Отговори
Хахах преди 1 месец
Решението е мн лесно-в едро депутатите да празнодумствата по цял ден инкриминират разпространението и употребата на този газ. Добавят в нк съответния текст. Слагат наказание от 5 до 15г и глоба 150 000 лв. Правят проверки осъждат 10-20 човека по този текст и от само себе си нещата ще се урегулират. Всичко друго е проявя на безсилие и нескопосаност. Нали уж за това бе гласувана промяна в Конституцията нон стоп да има работещо НС. Не да се карат по цял ден за глупости и да си опъват макарите
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая дали знае какви са печалбите от продажбата на тези балони? Особено в морските курорти в разгара на лятото! Когато се отчиташ на правилните хора, те никога няма да затрият един толкова печеливш бизнес. Икономиката трябва да се движи пари да има за всички по веригата.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да напомня :Новите депутатини , да не забравят да си вдигнат заплатите ПАК , и в СЪД. СИСТЕМА скоро не са си я вдигали !
7
0
 
5
 
! Отговори
Култура ми Янков преди 1 месец
Някой сеща ли се :Кое ни е наред в тая държава ???
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Върни контрола, безполезно същество, затова си там, затова ти се плаща.
5
1
 
2
 
! Отговори
Кондьо преди 1 месец
Споко Кондева, све йе под контрол!
4
0
 
7
 
! Отговори
А с усвояването преди 1 месец
На еврофондове е под контрол.Само богопомазани карат коли без емисии....
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Държавата прави големи пари от райския газ. Друг по-доходен бизнес няма. Всичко е под контрол.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази да не е рода със Кондьо :)))
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
в парламента как е там не се взима нищо евтино.