Президентът кара по домовата книга: Петър Чобанов, неофициално

Подуправителят на БНБ би приел, но поставил условия
6 авг 2024 15:38, Петър Бойчев
95
Президентът кара по домовата книга: Петър Чобанов, неофициално
Снимка БГНЕС

Румен Радев започва разговори с хората, които влизат в така наречената от него "домова книга". По закон той трябва да избере служебен премиер сред имената в нея.

Председателят на парламента Рая Назарян вече официално му отказа.

Президентът вече е звънял на подуправителя на БНБ Петър Чобанов, пише "24 часа". Самият Чобанов потвърди, че двамата за разговаряли, а на въпрос дали е приел да бъде служебен премиер той отговори така: "Това не е приоритет в кариерното ми развитие, но има определени хипотези, при които бих обмислил предложението.

Ако установя, че се появяват екзотики, които заплашват финансовата стабилност, фискалната стабилност и пътя на България към еврозоната, заплашват държавата, тогава бих приел".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 месец
На мястото на Радев бих събрал всички от "домовата книга", ще им раздам по една топка с номер и ще ги завъртя в машината с която се избират числата от ТОТО. На когото топката излезе първа той ще е премиер. Ако се откаже, се избира вторият и т.н. Достойно изпълнение за абсурдната промяна на конституцията за избор на служебно правителство, която сътвориха ПП-ДБ-ГЕРБ-ДПС.
82
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 1 месец
Петър Чобанов ,ще "приеме" ,ако Пеевски му нареди,за да не изпусне нещо от "координираните " от него процеси - "отвън". Преди същия, не не съгласи, защото всичко беше под пряк контрол на ГЕРБ/ДПС и компания с ръководен фактор "въглена" на държавата,който унищожава всичко ,до което се докосне.Сега този ,който им пречеше в БНБ е отстранен и продължават напред по "отстрелване на дивите зайци".
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
предишния път след срещата си с президента Чобанов заяви, че би приел да стане премиер, ако президентът го избере, без да поставя никакви условия
80
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гюров никакви кадри на ГЕРБ и ДПС няма да свали, първо той каза че няма да стане премиер, защото имал по-важна работа в БНБ, второ никого не са свалили ПП, дори ги закрепиха, денонощно се кълняха колко добри станали пеевски и борисов, а сега са готови с Доган да се съюзят, ПП-ДБ са безпринципни неблагодарници
79
5
 
4
 
! Отговори
ДПС НА ВЛАСТ..???? преди 1 месец
РАДЕВ ТРЯБВА ДА Е БЪЛГАРОООООУБИЕЦ.....
78
5
 
2
 
! Отговори
ДПС НА ВЛАСТ..???? преди 1 месец
РАДЕВ ТРЯБВА ДА Е САМОООООУБИЕЦ....
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
на главчев му се иска да остане на поста, но с това "няма да позволя Радев да отиде на срещата на НАТО" си отряза клона, след това се врътна като разбра борисов че е по-добре президентът да поеме цялата отговорност за предоставяне на страната изцяло в полза на украинците - безплатна издръжка по морето, плащане на лихвите по украинския дълг, изобщо всичко каквото пожелаят, пък и смяната на областните през месец все от пеевското ДПС
76
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На тоя рождената му фамилия е Овчаров, ама за да стане виден депесар вече е Чобанов!
75
4
 
6
 
! Отговори
до 74 преди 1 месец
Гюров го свалиха с компромат именно заради това да не може да е следващия служебен премиер, защото щеше да разчисти всички кадри на ГЕРБ-ДПС, които Главчев тихомълком назначи, следвайки инструкциите на Тиквата и Сви нята.
74
1
 
7
 
! Отговори
Смешник преди 1 месец
Чобанов изглежда по свестен от Главчев и не е човек на Тиквата и Пеевски Възможно е хората на Доган да го уговорят
73
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 73, потърсих в нета, бил лоялен на пеевски, но мисля че ще се справи, принципен е и орешарски е от ДПС, но не позволи на пеевски да си реди лафките, влезе в КТБ и излезе синформация, че пеевски има 150 млн необезпечен кредит към КТБ, затова бяха протестите, свалиха орешарски, върна се борисов, лафките цъфнаха навсякъде, борисов лично декларира, че пеевски нямал никаква връзка с фалита на КТБ
72
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 74, що бе, добре му стои калпака на чобанина.
71
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 72, в момента няма управител на БНБ, Гюров го свалиха
70
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чобан ага е човек на Доган!
69
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде е логиката да изберат подуправител на БНБ, при положение, че управител е по-високата длъжност? Няма логика. От подуправител - премиер? Струва ми се че управител-премиер е по-логично.
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чобанов определено е по-добре от разни гълъби и тикви, но се пита в задачата... това ли трябва да е премиер на българия, пък било то и "служебен"? Не ми се струва много умен в последното интервю. Имам чувството ,че премиер трябва да е жена и да не е натрапчива.
67
4
 
2
 
! Отговори
Име преди 1 месец
Това не било приоритет в кариерното му развитие! Няма такова дебелокожо, тъпо и нагло същество!
66
1
 
1
 
! Отговори
Ром"с преди 1 месец
....какво й е на финансовата ни стабилност,борда държи инфлацията на 30-50% ,а да ,той бе "вкаран" да държи инфлацията в 3-5% ..значи е остарял и му е време за пенсиониране...фиксалната стабилност се решава с нов заем с голям % и пътя към еврозоната означава ..преструктриране на международните заеми и рефинансираване на заемите на олигархията и крупният бизнес...а народа .народа ... Това май иска да ни каже Чобанов..ще спасява народа,опс,държавата и олигархията.
65
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чухте ли, кратунчев и той бил съгласен.....хи хи хи
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Англичаните сутринта гласуваха и вечерта избраха правителство. И понеже *** разполага с цялото време на света не бърза за никъде... какво са два месеца, какво са три години в нищонеправене и всичкоговорене... може би сме безсмъртни!