Сформирането на мнозинство в следващото НС ще е още по-трудно

Ще станем свидетели на нови колаборации, смята Елена Дариева
6 авг 2024 23:37, Анисия Иванова
27
Сформирането на мнозинство в следващото НС ще е още по-трудно
Снимка: БГНЕС

В следващия парламент може би ще станем свидетели на още повече политически субекти и сформирането на мнозинство ще стане още по-трудно. Такава прогноза направи пред БНР Елена Дариева от социологическа агенция "Насоки".

"Различни конфигурации в следващия парламент със сигурност ще се появят. Единственият шанс да се случи някаква промяна е или да има необичайно събитие, или нов играч, за какъвто няма време. Това, на което ще станем свидетели, са нови колаборации.

От провала на ротацията и от безплодния 50-ти парламент загубиха всички, подчерта Дариева.

"Загубихме време, доверие и обществена енергия. Отдалечават се перспективите ни за членство в сухопътен Шенген и в еврозоната, както и институционалните реформи. Рискът да бъде намален втория транш по ПВУ за страната ни е изключително висок. Политическата криза се задълбочава", изброи тя.

Не съм сигурна как ще се развие сблъсъкът в ДПС, коментира още Дариева.

"Той сякаш позатихна. Предстои да видим как ще се редят листите".

Ако отново наблюдаваме негативна кампания, компроматите могат да увеличат поляризацията в обществото, предупреди Дариева.

"Негативната кампания води до оттегляне от политическия живот, дори до апатия, хората се чувстват безпомощни и разочаровани".

Към момента смятам, че Главчев е безалтернативен като служебен премиер, посочи още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДОКАТО НЕ ИЗРИНЕТЕ ОТ ВЛАСТТА, РУСКАТА ПЕТА КОЛОНА---- НЯМА ДА СТЕ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА, БЕ....НЕ ВИ ЛИ Е ЯСНО...ХАХАХАААА ...
21
0
 
1
 
! Отговори
НОРМАЛНО, БЕ.... преди 1 месец
Ченгетата и доносниците на ДС и русофилчетата, пак ще си ги мерят, на кой е по- голям и кой да води бащината му дружина....ХАХАХАААА
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гербб са рушителите на парламентаризма от много десителетия!! Шишо , обаче си ги хапна!
19
0
 
2
 
! Отговори
ДП+ ББ+ПП-ДБ преди 1 месец
Главчев завинаги!
18
0
 
2
 
! Отговори
Герб преди 1 месец
Главчев, завинаги!
17
1
 
3
 
! Отговори
Като преди 1 месец
гласуваме масово и премахвем Рушителите на България, бетонирали се във властта. България ще има шанс. Виждам две партии, които могат да променят падението на България. Ще гласувам за пряка демокрация. 35 години, стигат.
16
3
 
5
 
! Отговори
Да, така е! преди 1 месец
Сформирането на мнозинство в Народното събрание, което ще бъди избрано веднага след края на войната в Украйна, няма да има никакъв проблем, защото тогава етническите и путинистките партии ще бъдат поставени извън закона със съдебно решение на Военния трибунал.
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички партии са разцепени по план, очакваме да изгрее ореола на новият спасител нашето руско прокси което хората така и не го разбраха, заблудени офце!
14
0
 
3
 
! Отговори
Руси преди 1 месец
Винаги съм казвал,че ние не сме държава за парламент. Всички виждаме,че изразходват много ресурси и пари , а резултати няма никакви ,а напротив! Влизат да си оправят животите ,няма никакъв план от типа 10,20 или 30 години напред. Няма да гласувам ,даже няма да живея там. Отказвам се от тази глупост ,наречена парламент!
13
2
 
7
 
! Отговори
БГ гражданин преди 1 месец
Не гласувам за престъпници!!!!
12
1
 
6
 
! Отговори
ХайлХитлер преди 1 месец
По добре е Да се формира Концлагер за депутати и корумпирани ушеви
11
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И в следващия парламент правителство ще може да се състави само с първия мандат на ГЕРБ! Ако ви се ходи всеки 6 месеца на избори, гласувайте за някой друг!
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напротив, коалирането ще е по лесно - избирателите разбраха, че няма смисъл да гласуват за несъществени партии, които отказват да се коалират със спечелилите изборите. Гласоподавателите ще подкрепят големите партии, за да повишат шанса им да съставят провителство. Нито "Величие", нито друг нов проект ще влезе в парламента - видя се, че са събрани от кол и въже психопати и змии и гущери в торба! Много хубава работа свърши този парламент, че станаха ясни тези неща. Излизаче от кризата в следващия!
9
3
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
В другото НС Боко и Шиши правят мнозинство и всички руски kaвaли охлаждат таратора!!!
8
4
 
3
 
! Отговори
Dodo преди 1 месец
Ами вдигнете процентите за влизане в НС на 10 или поне 8 и ще имате друга картинка. И тази субсидия за процент.. не го разбирам за какво им е
7
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименЕи кво що ми платиш 10 евра за да гласувам за твоите далавери- или ще ме засегнеш с твоята чертичка.Възраждане за България ,възраждане за базата ни,които не му изнася да си събира бохчата и да опита горчивия емигрантски хляб,големите пари,брюкселското човече дето пикаело мед и масло
6
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Парламента от национални предатели са приели ТУРЦИЯ да охранява българското небе! Само Възраждане са гласували против! Днес депутатите ни пикаха и оннанираха върху незнайния гроб на Апостола и Ботев!
5
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хората може и да са разделени но аз не съм,сърце ми се късаше когато последните избори нищо неправещите даваха тон на родината ми ,е да ама не вече съм тук *** =жив съм и ще гласувам за Възраждане Доживях,,господ е българин
4
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
територията кочччина приключва! Затваряй!
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хората са разделени, политиците само следват хората. Ако привържениците на ГЕРБ кажат на избраниците си "Искаме правителство с ППДБ", а на ППДБ съответно с ГЕРБ - няма да има никакъв проблем за правителство. Но когато лозунгът е " Никога с тия", нама как да стане. Не знам защо не се разбира нещо толкова елементарно.