Главчев: Не сме се занимавали с "ала-бала", не сме седели в чужди скутове

Премиерът направи отчет за свършеното от правителството
Обновена: 7 авг 2024 12:30 | 7 авг 2024 12:30, Елка Василева
52
Главчев: Не сме се занимавали с "ала-бала", не сме седели в чужди скутове
Снимка: архив, БГНЕС

"Искам да ви уверя, че всички колеги сме на разположение да работим до последния ден на това правителство, а решението дали да продължим да работим е на президента Радев". Това заяви служебният премиер Димитър Главчев на днешното редовно заседание на Министерския съвет. Преди това той отчете политиките и дейностите, с които се е занимавало ръководеното от него правителство.

"Аз затова и представих какво сме свършили. Ако не сме ние, можем съвсем спокойно от сърце да пожелаем успех на следващия състав на служебното правителство", коментира Главчев.

"За нас мога да кажа само едно - ние не сме се занимавали и нямаме намерение да се занимаваме с "ала-бала". Не сме седели в чужди скутове и нямаме такова намерение", каза още служебният премиер. И отбеляза, че за финал би добавил следното: Не сме коленичи пред някого и нямаме намерение да коленичим, освен когато има заря-проверка в едноминутното мълчание за героите, загинали за България.

Организирахме честни избори и запазихме европейския път на България", заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание, правейки отчет за работата на служебния кабинет.

"Тъй като има голяма доза вероятност да ни е последното редовно заседание на Министерския съвет, ще ми позволите да направя съвсем кратка ретроспекция. По-скоро отчет. Макар че може да изглежда като хвалба, но ние се отчитаме какво сме свършили. Другите да преценяват кое как е било", каза премиерът.

"Всеки знае, че основната задача на всяко служебно правителство е организирането на честни и прозрачни избори, никой не е възразил върху това, че ние ги организирахме точно по този начин. Дори някои неща се свършиха за първи път. В Министерството на електронното управление при утвърждаване на машините жребият беше теглен от представители на медиите. След това в процеса на утвърждаване на тези машини участваха представители на политическите сили и неправителствени организации. За първи път бяха осигурени 20 ИТ специалисти в помощ на Централната избирателна комисия, те са институцията, която провежда изборите. Съвместно с тях сме ги направили толкова добре. От тях също не чухме забележки", отчете служебният министър-председател.

По думите му втората задача, която той си е поставил, е запазването на европейския път на България, трасиран в продължение на много правителства назад в годините. "Смятам, че и това свършихме. На всички международни форуми на високо равнище беше отчетен приносът на България", каза още той.

За пример премиерът даде провелите се Европейски съвет, Срещата на върха в НАТО и други форуми. "Лично президентът на САЩ ни спомена като надежден и сигурен съюзник в НАТО. И там запазихме пътя, който трябва да се следва според нас", посочи той.

Димитър Главчев отбеляза, че продължават също и усилията за пълноправното членство на България в т. нар. сухопътен Шенген и присъединяването на страната към еврозоната. „При нас нямаше как да дадат резултат тези усилия, но при следващите правителства, надявам се още следващото, да бъде вече факт сухопътният Шенген“, изрази надежда служебният премиер.

Димитър Главчев припомни, че сред задачите му и задачите на неговия екип са били също да решават проблемите на хората. Те се оказаха повече, отколкото сме си представяли. Мисля, че и с тях се справихме, каза още Димитър Главчев в отчета си.

В понеделник - 5 август, "Има такъв народ" върна неизпълнен последния проучвателен мандат за съставяне на правителство. Предстоят нови предсрочни парламентарни избори, а според Конституцията президентът трябва да назначи ново служебно правителство и да насрочи дата за провеждането на вота, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя главанак е много, ама много *** човек
47
0
 
2
 
! Отговори
кукумицин преди 1 месец
а, за навеждането, що забрави?
46
0
 
2
 
! Отговори
Главанак преди 1 месец
С ала-бала портокала от съругар Премиер съм днес
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който още не е разбрал - управлява Главчев, от Граждани за Евроатлантическо Развитие на България, съкратено ГЕРБ.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие г-н Главчев не сте седял в скутове , а във вашите скутове , кои са седът ?
43
1
 
7
 
! Отговори
иво преди 1 месец
Главчев цял живот седи в скута на Боко Тиквата.Защо лъже,че не е седял в скута на никой?И към момента е гербаджийскодепесарска изтривалка.
42
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 42 Не ти ли е ясно, наистина? В България има една доста голяма категория, за която изборите са като бинго. Те не мислят, а се осланят на емоциите си. И ако някой ги убеди емоционално - пускат за него. Тия хора са като прелетни птици: Бяха за Слави, после ПП, после Възраждане. Понеже не разбират как работи държавата и обществото, те се осланят на омраза и мъст, или пък на чисто емоционални симпатии.
41
5
 
6
 
! Отговори
До 42 преди 1 месец
Щом са до 10%, от къде ги изкопават на изборите над 22%? Това е ала-бала. В това изказване на Киро е ключа за бараката.
40
1
 
15
 
! Отговори
Anonimen преди 1 месец
Абе, ти ни вземаш за будали ли? Очевадно е, че назначаваш и сваляш, както ти каже Пеефски, седнал да се хвали... Хайде марш!
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 31 Ами много точно го е казал Киро. За съжаление е точно така - не повече от 10%. И затова тоя народ страда. От сами себе си страда. Няма как да го отървеш. Насила хубост не става.
38
3
 
7
 
! Отговори
До 31 преди 1 месец
Ала-бала тръгна от Киро, който казва: "Защото истината е, че цялата схема, която ние направихме тези 2 години, интелектуалците са 7% до 10%. Ако пуснеш народа, както е структуриран в момента, ние трябва да сме 10% с ДБ, с всичко. Направихме леко ала-бала през президента, вкарахме един кон, лека-полека естествения процес, ако успеем да направим нещо, ще бъде това."
37
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-лесно се управлява държава в България :Проба-грешка , проба-грешка , и т. н. , и никой не ти търси отговорност , ... еле Баце го докаЗА !
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И както се изкиха един предишен ''атлантик'' , бивш министър :''---Егати и държавата , щом и аз стаНАх министър ...".
35
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Знаем кой се занимава с ала-бала. Те си го казват в записите на Радостин Василев. И понеже искат да правят избори с тяхно МВР (отново си го казват в записите), щели да махат Калин Стоянов, за да сложат Дерменджиев или Дамаджаната. Пълна шизофрения. Калин Стоянов си е техен избор. Киро си го назначи. Но Калин Стоянов не му свирил по гайдата и сега им пречи. "Даже одеве Киро вика: Под всякаква критика е Калин Стоянов". Психиатрията обявила, че няма места. Страх ги е да не им пратят Киро.
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главандурата дали има връзка / свръзка/ със Зеленио , много ми е домъчняло за него , вече 2-3 дни ни вест , ни особено кост !
33
1
 
2
 
! Отговори
Всичко е супер преди 1 месец
и наред в България! Просто не може да се разбере защо хората са още недоволни въпреки, че са в клуба на богатите?
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази човка с IQ 3.14 какво кълве?
31
0
 
4
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 месец
чекаме го есенеска да вкара лафчето за "за бога братя, не купувайте".
30
2
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
че седнете, като свършат парите за пенциите хахахаххах
29
11
 
4
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Само христо и денков са в скута на шиши няма място за трети