Заговорът свалянето на Назарян не проработи

Според ПП-ДБ не е имало тайна среща
7 авг 2024 22:30, Инна Ангелова
30

Кирил Петков потвърди за тайни разговори за свалянето на Рая Назарян. Въпросът е защо планът не проработи?

"Няма такова искане и няма такова предложение към този момент. Просто това са едни разговори за възможно изменение на списъка, от който президентът може да избира следващия служебен министър-председател. Това не е толкова въпрос на името, колкото това да е достатъчно отдалечен от хората, които влияят на изборите по нерегламентиран начин. Много имена се завъртяха, но прекалено много сме различни в тези разговори като манталитет, като приоритети за страната и стигнахме до общото мнение, че няма смисъл да се мъчим един друг", заяви депутатът от ПП-ДБ д-р Ивайло Митковски в "Денят ON AIR".

Според него в срещата не е имало нищо тайно. Това били разговори, включващи и други възможности.

“Ние внесохме възможността Народното събрание да избира заместниците на Сметната палата, а не да се посочват от директора или управителя, тъй като те също са възможност за служебен премиер. Разговорите бяха с всички извън ДПС на Пеевски. Последните избори, проведени от това служебно правителство, бяха доста повлияни. Има много сигнали и жалби, които остават недоказани или заметени под килимчето именно от тези, които влияят най-вече на съдебната власт, на прокуратурата. То се вижда в резултатите - как една политическа сила има странно увеличение на резултатите си, при положение, че тя е етническа и едва ли се е увеличил кой знае колко техният избирателен корпус", допълни Митковски пред Bulgaria ON AIR.

Продължава кризата с недостига на медицински сестри и акушери

Според него недостигът с медицинските сестри и акушери се вижда на гърба на всички медицински специалисти.
"Едно от хубавите неща, които свършихме, е днешното решение, което Министерството на здравеопазването да изготви стратегия в следващите 60 дни за увеличаване броя на медицинските специалисти - медицински сестри и акушерки. Това, което наложи това решение, е ужасната криза с тази липса на специалисти в областта на здравеопазването”, каза депутатът.

Според него има недостиг около 20 хиляди медицински сестри,

Партиите трябва да се обединят около общи идеи

Крайно време е въпреки всички безразличия между партиите, да изкарат някои общонационални приоритета, към които повечето политически сили да се обединят, категоричен е народният представител.

"Аз си мислех, че Народното събрание е болно от някаква остра респираторна болест в предишното Народно събрание, но изглежда проблемът хронифицира, което е лошо и няма сигурен начин на лечение. Хубаво е, ако по някакъв начин успеем да отчетем, че по този начин няма как да се развива страната ни. Още повече сме изложени на огромна военна криза много близо до нас и ние се лутаме от единия край до другия край, караме се, спорим. За мен е доста негативна оценката по отношение на работата на вътрешния министър, работата на външния министър-председател. Министър Калин Стоянов е добре да не се отъждествява с полицаите, защото атаките и критиките са към него, а не към редовите полицаи и пожарникари, а към него за несправяне със ситуацията и зависимостта от различни политически фигури", посочи гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: НСтайна срещаПП-ДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро тя не от твоята партия ,а от герба ,не натягай много ,и не си прави на загрижен ,долу крадците от ПП
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и какво е тайното, че и преврат, България загива ако случайно попадналата на шефския стол поради борисовите сантименти бъде свалена и не ползва привилегиите 4 години след като само два месеца е била на председател на НС, лошото е че вече при всеки от тези постове включени в листата за служебен премиер партиите точно от това ще се ръководят, да е техен човек, че може да стане служебен премиер, ние сме виновни, КС се произнесе, но ние видяхме завист - ах, Канада, ах, Харвард
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази си мисли, че ще пусне корени в НС?
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аха и Рая била на Делян!
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо не работи рейтинга?
18
1
 
5
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 месец
Тука някакъв променлив олигоффрен от 10 до 17 е обсебен от неистова злоба към Рая Назарян и се е изпразнил безкрайно тъno. А ве, оххлюв невзрачен, мацката си е много наред, умна и способна, а ти си жалък завистлив плазмодий.
17
2
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Има ли по-голям глу.пак от про100 Киро?
16
3
 
2
 
! Отговори
Възмутен преди 1 месец
Е как да не е била тайна срещата и заговорът като всички участници в нея мълчаха като .утки и ако не беше Пеевски да ви разкрие не знам докъде щяхте да стигнете.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зарезан не беше ли някъв борец свободен стил?
14
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП/ДБ не са казвали, че искат да я свалят. Обсъдало се е, но не е ясно кой го е предложил. Медиите просто го раздухаха. Ако я свалят, по-скоро ще е за да я направят премиер докато друг ще я замести.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как ще е имало такава среща? Това е поредната *** пропаганда на Пеевски и Христо Иванов. Щели да сменят Рая с техен човек и Радев щял да го избере за премиер. А Радев защо да избере човек на ПП? Нали точно ПП правиха ала-бала с Радев. Тази тайна среща и тя е ала-бала.
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мацката е на концерт по желание. По токвено-свинско желание.
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре де има ли нещо което ГЕРБ желае да направи нали Божем е Първа сила?Докога ще се крият из Зайчарника на Треперко паша.
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не ни занимавайте с метресите на Банкянския похотливец
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гърбавата (буквално) лека жена се прави на недостъпна, за да си вдигне цената.
8
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мислих, че е над 50 годишна, тя била едва 38. Какво е това увиснало лице и бузи? Няма място в политиката пробутана като повечето подлизурковци, алчни за пари и власт. Гласувайте на следващите избори за да няма такива недоразумения като тази.
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рая НаДелян е освен изпълнителка на "специални поръчки" край чекмеджетата, но и прилежна изпълнителка на политически поръчки, зададени и от олигархията и двамата ортаци.Така са и казали, тове казала на президента, тя няма право на мнение, пък и не и стига акълът за политически, правни и други анализи.
6
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аре стига с тая Назарян, да не е бог знае коя. Както дойде от нищото, така ще си потъне в нищото.
5
2
 
7
 
! Отговори
Пп дб преди 1 месец
Хубавото е , че ще се отървем от тях скоро , изборите идват и после прокуратурата да заработва
4
1
 
2
 
! Отговори
ze nigmar преди 1 месец
Нара...:)))