Антон Кутев: Радев няма да направи партия, освен ако не е в безизходица

Според него смяната на Калин Стоянов може и нищо да не промени
24 авг 2024 13:15, Нели Христова
23
Антон Кутев: Радев няма да направи партия, освен ако не е в безизходица
Снимка: БГНЕС

Ясно е, че Калин Стоянов няма да може да бъде министър на вътрешните работи, според мен е очевидно. Ще бъде сменен, но…видяхме с главния прокурор – махнахме Гешев, сложихме Сарафов, съществена промяна в работата на прокуратурата няма. Тук е възможно да се получи същото. Това заяви Антон Кутев, бивш говорител на служебните кабинети на Стефан Янев и Гълъб Донев, както и бивш депутат от БСП.

По думите му отговорността на избрания отново за служебен премиер Димитър Главчев е да се проведат избори, които ще отразят волята на хората.

"Не бих казал, че предишните бяха точно такива. Отразиха като цяло, безспорно, но, че имаше намеса и купуване на гласове също е безспорно. Дано тези да са малко по-различни. Това да успее да направи Главчев, защото други особени постижения няма“, заяви пред бТВ Кутев.

Според него е много вероятно и новият вътрешен министър да е свързан с Делян Пеевски, каквито опасения имат в ПП-ДБ. "Той (Пеевски – бел.ред.) е човек с големи възможности. След като досега е имал вътрешен министър, защо занапред да няма. Да се надяваме, че няма да е така. Трябва да е равноотдалечен от всички“, посочи Кутев, като по думите му отдалечеността на министрите е била налице преди промените в Конституцията, а сега не е.

Кутев не вярва президентът Румен Радев да вземе отношение към състава на кабинета на Главчев, след като го направи спрямо този на Горица Грънчарова - Кожарева.

"Проблемът е какво българите ще получим от цялата тази работа, дали накрая ще има промяна. Има големи проблеми в здравеопазването, образованието, социалната сфера, те не бяха решавани, а задълбавани“, посочи Кутев. Според него хората чакат месия "Може да е човек, който залага на истинските стойности или да е чист популист. Вероятността да е популист е много по-голяма“, добави Кутев.

Месия би могъл да е президентът, но той очевидно не иска да влиза в тази роля, смята Кутев. Той не очаква Радев да излезе на политическата сцена под друга форма, освен ако не бъде доведен до безизходица.

"Делян Пеевски няколко пъти казва, че иска да го види на политическата сцена – очевидно не на президентски избори, защото Пеевски не се явява, а иска на партийното поле, защото е убеден, по каква причина е друга тема, че там ще спечели повече гласове“, заяви Кутев.

След поредните извънредни парламентарни избори очаква "още от същото, но по-тъжно“. Политическото представителство в парламента пък ще е нелегитимно, защото гласуват малко хора. "Изход е подмяна на партийно-политическа система, която наблюдаваме. Тези хора, които наблюдаваме на екрана са криминално заплашени. Има основания да ги гониш по Наказателния кодекс. Което пък е основание за тях да стоят на власт“, каза Кутев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от Политика
Атанас Запрянов: Аз съм част от екипа на господин Главчев
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
4
 
! Отговори
Тантум Вердев преди 2 седмици
Кути ,Кути , Кути , кого ще nлюем днес ?! Яд те е ,другарю Кутев , че при президентска република , ти ще си никой , нали ? Не че сега си някой , де ...
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Aм че той е в безизходица дъртия комунис!
20
8
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 2 седмици
Да живее румен радев.Дано станем президентска държава...За всички останали няма да има пощада а мъчителна смърт.Особенно за онези които продадоха страната ни..
19
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Радев има авторитет, дори затова, че не е приятел, а трън в очите на Шиши. Значи ,нещо човешко и истинско се е запазило в този човек.
18
11
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 седмици
Какъв лидер може да бъде тоя пишман генерал-пацифист, фустогонец и путински и брик... Какъв авторитет може да има извън службата, където му козируват по задължение? Радев би трябвало да бъде съден и разстрелян, защото толкова време упорстваше да ни позиционира на губещата страна на историята. На такъв пост човек няма право да бъде безнаказано мало умен.
17
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Продавам Путин на трупно месо
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ВИЖТЕ СНИМКИТЕ ОТ САРАЯ НА ДОГАН В РОСЕНЕЦСАМО В ПИКЦАРЯТ - СЛЪНЦЕ РЯПА ДА ЯДЕ!!!!!
15
4
 
12
 
! Отговори
Иван Костов преди 2 седмици
Деса Радева да прави партия "Баджанаците". Обединение на БСП, ИТН и Руменовата президентска партия. Естествено, който се чувства съпричастен на идеите, партията е отворена за нови членове.
14
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Радев ,какво става с въвличането на България във войната ????? Колко българи наплаши преди две години ,за да угодиш на военнопрестъпника Путин !!
13
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Радев / Решетниия ,Мадуров ,ГРИПЕНОВ ,Кримски ,Юмруков / върна България 10 години назад и сега се прави на умряла лисица ....Поне ще е честно ,да отиде в Куркс ,заедно с Копейкин и да се бият ,за Русия ,която загива !
12
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Радев до година две му истича последния мандат и става господин НИКОЙ
11
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Радев няма нито акъла Нито парите да направи партия А и да направи това значи БСП под чертата за парламента най вероятно и възраждане електората му е същия .ГЕРБ при всяко положение пак ще са първи
10
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Само ще замени чуждите крадци със свои копринки.
9
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
РАДЕВ НЕ Е ЛЕВСКИ. И НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ. ТОЙ Е ЕДИН ПРАКТИЧЕН МАТЕРИАЛИСТ.
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
НЯМА ДА НАПРАВИ НИКОГА!!! ЕДНО Е ДА ИМАШ СИГУРЕН МЕСЕЧЕН ДОХОД, СЪВСЕМ ДРУГО - ДА СЕ НАПЪВАШ ЗА НЕГО , А И ДА БЪДЕШ ЧЕСТЕН. ОТ ЧЕСТНОСТ - ПАРИ ЙОК.
7
14
 
19
 
! Отговори
дедо ви преди 2 седмици
и като направи партия какво , цела България ше тръгне да гласува за нея ли :) айде по сериозно бе ! тия дето гласуваха за да стане президент нема как да се излъжат отново .
6
9
 
16
 
! Отговори
Рангел преди 2 седмици
На Кутев най хубава му е фамилията, само трябва да замени първата буква с П.И става ПУТЕВ! Вече е съвсем подфодяща за него
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ех, тъкмо ми залипсва и той се появи. Ама дайде му пак работа в парламента им нужда момчето.
4
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Само такъв като генерал Пиночет трябва на България събира ги всички тия мър... *** на един стадион и залоства вратите и с картечниците не дроб да, станат и тогава България ще се оправи
3
18
 
16
 
! Отговори
СИГУРНО преди 2 седмици
Ако Радев направи партия ще смачка мафията от ГРАБ. !!!