Месеци по-късно: Не е ясно кога ще е готова експертизата за катастрофата с Кирил Петков

В нея загина човек
24 авг 2024 09:17, Нели Христова
116
Месеци по-късно: Не е ясно кога ще е готова експертизата за катастрофата с Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Разследването на катастрофата от 16 май, с участието на колата на НСО, в която се возеше съпредседателят на ПП Кирил Петков, все още не е приключило.

Това е съобщил за в. "Сега" зам.-шефът на военната прокуратура в Сливен Георги Василев. Делото се води от военната прокуратурата заради НСО. Инцидентът стана на входа на Аксаково в посока Варна. Автомобил на Националната служба за охрана се удари в друга кола. При катастрофата загина шофьорът на другия автомобил, а съпругата му бе тежко ранена. Шофьорът на НСО пострада леко.

Прокурор Василев обясни, че експертите нямат срок, в който да изготвят заключението си, така че не е ясно кога ще е готово то. Всеизвестно е, че в съдебната система има огромен проблем с експертизите заради липса на експерти, което затлачва голям брой дела.

През май се разбра, че прокуратурата ще наеме и геодезисти, за да направят геодезична снимка и експертиза, които да помогнат в разследването на причините за жестоката катастрофа. Не е ясно обаче дали е успяла и ако да - готова ли е тази експертиза, пише още изданието.

Непосредствено след катастрофата шефът на Военно-окръжната прокуратура в Сливен Христо Тинев допусна съпричиняване на катастрофата от страна на водача от НСО. "В хода на разследването ще се установи как се е движел автомобилът на НСО, който участва в катастрофата край Аксаково. Възможно е да има съпричиняване на инцидента от двамата водачи", смята Тинев.

Като се позова на дългогодишния си опит, той предположи, че е възможно служебният автомобил да се е движел с по-висока от допустимата скорост. Позволената скорост в злополучния участък е 60 км/ч. "Става въпрос за неправилна маневра, отнето предимство", обясни пак по това време директорът на Окръжната дирекция на МВР във Варна Андрей Ангелов пред медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от Политика
Омбудсманът: Списъкът на "Възраждане" накърнява основни права от "Конституцията"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
1
 
! Отговори
Топчо преди 2 седмици
Коя институция, министерство, агенция или община върши някаква работа. Да работи перфектно? Тиня и шитня навсякъде... Майн..а ви
74
0
 
5
 
! Отговори
M.P преди 2 седмици
Кирца стига лъга,ти си виновен за катастрофата и за всички проблеми в България.
73
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сутеньор Бацилев може само да коленичи пред Промяната. Но те не се нуждаят от неговите поклони.
72
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
КАТАСТРОФАТА Е С НСО. КИРИЛ ПЕТКОВ НЯМА НИЩО ОБЩО.
71
0
 
7
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 седмици
Ти асфалтирай пътя, пък да видим каква експертиза ще се направи! Трябва първо да бъде следствена тази, която е разпоредила асфалтиране на пътя. Защото казано юридически, това е унищожаване на доказателства. Шефката на АПИ Варна първо трябва да бъде уволнена. След това вече да бъде подведена под съдебна отговорност. Да си признае защо.
70
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Експертизата ще бъде готова на куково лято! С нея и без нея,все тая! Не си спомням до този момент някой от гавазите от НСО да е понесъл някаква отговорност за причинени щети! А този случай нито е първи,нито ще бъде последен в скапаната ни от корупция,беззаконие и очевадна безнаказаност за изедниците,които ни управляват държава!
69
0
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Експертизата ще стане незнайно кога,но участъкът беше асфалтиран експресно след катастрофата.Изглежда Про100то натиска експертизата да се забави за след изборите.И без експертиза е ясно,че автомобилът на НСО се е движил с доста над разрешената скорост.
68
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тук някой много осртоумно е измислил ново име на Кирил Петков - Киро Шиндлера ха ха ха
67
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Три месеца не им стига да измислят как да оневинят шофьора за убийството на човека. Не разбрах да се води разследване срещу този, който се разпореди да сложат нов асфалт на мястото на ПТП- то.
66
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Бацето и Шишето ще го уморят това Кире.
65
0
 
16
 
! Отговори
Джоко преди 2 седмици
Прокурор Василев обясни, че експертите нямат срок, в който да изготвят заключението си, така че не е ясно кога ще е готово то. Ако въобще бъде изготвено такова !
64
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Експертизата ще е готова след изборите. Предстоят ни много от тях.
63
1
 
25
 
! Отговори
Въпрос преди 2 седмици
Защо шефката на АПИ-Варна, която е човек на ПП, е наредила да се преасфалтират точно тези 200 метра равен път, които покриват спирачния път на колата на НСО?
62
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кирето е бързал за поредната джендърска пропаганда.
61
1
 
21
 
! Отговори
баба Пена преди 2 седмици
Е как кога - никога
60
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
най-рано след изборите
59
1
 
14
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 седмици
Психопатите от пплгдб+ трябва да бъдат изчистени
58
1
 
22
 
! Отговори
Никога преди 2 седмици
Експертиза няма да има. Заличиха всичко. Защо не казват как е шофьора и какво е казал при разпита? Колата я е карал Киро! В колата е имало и други престъпници. Как е съпругата на починалия. Тя какво казва? Пари са играли, яко и заплахи
57
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Проблема на Кирето е че не е от нашите хора от ДС. Затова Бойко и Делян го мачкат.
56
2
 
9
 
! Отговори
Банкеръ преди 2 седмици
Няма как Държавата и НСО да признаят вина даже и да се докаже,че са летели.Единствено Охраняваното лице може да ги обвини,че са застрашили живота му и след удара всеки е можел да направи каквото пожелае на Киро.