Атанас Зафиров: ПП-ДБ са виновни за кашите в момента

Атанас Илков има тежка задача, коментира изпълняващият длъжността председател на БСП
Обновена: 26 авг 2024 20:47 | 26 авг 2024 20:45, Красимир Ангелов
32
Атанас Зафиров: ПП-ДБ са виновни за кашите в момента

Кабинетът "Главчев 2" е на ход. Смяната на вътрешния министър Калин Стоянов с Атанас Илков доведе до разнопосочни мнения сред депутатите.

"ПП-ДБ трябва малко да свалят тоналността и временно да замълчат, защото те са основната партия, благодарение на която в момента сме свидетели на тези каши. А именно поради факта, че бяха направени изключително нескопосани промени в българската Конституция, за които ние още тогава предупреждавахме, че ще доведат до този резултат", заяви изпълняващият длъжността председател на БСП Атанас Зафиров в студиото на "Денят ON AIR".

По негови думи начинът, по който трябва да бъде номиниран министър-председателят свива до голяма степен възможностите за реакции на президента и това е довело до тази ситуация в момента.

"Дали ще се намали напрежението, не мога да кажа, но е факт, че Главчев прояви разум, откликна на обществените настроения и смени вътрешния министър Калин Стоянов, което го оценяваме като положителен ход и надежда, че новият вътрешен министър ще отговори на основната задача, която стои пред него - честни и прозрачни избори. Нека да видим какво ще бъде неговото поведение, има тежка задача - да успокои системата, която е под напрежение и обществените настроения да бъдат овладени", каза Зафиров пред Bulgaria ON AIR.

Въпреки това, той подчерта че настоящият кабинет в този си вариант не е политически отдалечен, каквато е и целта на служебните правителства.

Изпълняващият длъжността председател на БСП бе категоричен, че отново трябва да бъдат направени промени в Конституцията, които да върнат стари текстове отпреди смяната в основния закон.

По думите на Зафиров идеята да работи парламентът, когато държавата е във формата на служебно правителство не е лоша, но реализацията ѝ не е добра.

Вижте видео с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от Политика
Костадинов в Москва, гордо позира на Червения площад
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тъй де! ПП-ДБ са виновни! Има една поговорка за ядене на баница. "***-***" е вашата парола! Който е гледал "Менталист" ще разбере какво какво казвам.
20
0
 
5
 
! Отговори
Илко Атанасов преди 2 седмици
Да, ама и президентът е омешан, Кирчо и Асенчо той ги извади от ръкава, а сега им сърба попарата. Добре поне, че им го връща елегантно.
19
1
 
0
 
! Отговори
Ади преди 2 седмици
До Анонимен - Да прав сте, но от МВР направиха административни алибализми, за да бъде неправомерна заповедта административно, а никой не го съди по същество - разликата между двете процедури е много голяма. Кой съд би отсъдъдил като невинен някаой, който поради некомпетентност е причинил смърт???
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Реалист - С какво ги обърка, с това че и на тях им хареса с мафията и станаха мафия?
17
9
 
5
 
! Отговори
Аман вече! преди 2 седмици
Ай стига вече сте търсили "виновти" за ВАЩАТА НЕКАДЪРНОСТ!!!! Нито е КАША, нито ПП-ДБ са виновти! Виновни сте вие от БСП, че толкова години дрямахте в този Парламент и нищо не направихте! Добре, че бяха ПП-ДБ да вдигнат доходи и пенсии!
16
4
 
7
 
! Отговори
Мдааа преди 2 седмици
До последно ще сме последни, ако даваме власт на Борисов и Пеевски.
15
11
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 2 седмици
Единствената свястна партия е ПП-ДБ, които объркаха сметките на мафията!
14
12
 
6
 
! Отговори
Отвратен преди 2 седмици
Не спряхте да заливате ПП-ДБ с помията си, мръсни гербаджийски отпадъци и да приписвате на ПП-ДБ сваити грехове и вина!
13
10
 
5
 
! Отговори
Напротив! преди 2 седмици
ПП са едва от 2 години и няма как да са виновни! 35 години след 1989 г. ни управляват кадесарски мутри с вид на питекантропи - Боко и Шиши! Те са винжвти!
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Виновни, пък вземат заплати! Как става така?!?! Объркваш цяла държава, но заплатките, комантировъчните и другите благини ги вземаш пак..?! ДОкога?!?!?!
11
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ПП/ДБ са виновни, защото Слънцето изгрява!
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До ади - Айде по-леко, след като го уволниха тогава, съдът го възстанови.
9
3
 
8
 
! Отговори
Мяса на кебап преди 2 седмици
35 години БСП ДПС ГЕРБ ИТН НДСВ НФСБ ВМРО всички които крадяха България 35 години сега са виновни другите. Виж се на какво приличате кюфтета... Да ви чу к ам жените че само може да лапате и пиете.
8
5
 
3
 
! Отговори
ади преди 2 седмици
Нека сега полицаите да излязат да защитят не политическа фигура и професионализма в системата: Как организаторът на акцията в Лясковец, при която загина техен колега, а други бяха ранени, вместо да лежи в затвора защото носи на гърба си отговорност за смътрзаради собствената си некадърност, сега ще става техен министър. Мизерници!!! Никакъв респект не очаквайте - ще ви подиграват всички - няма по лешкава тиня от вас.
7
4
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 2 седмици
не са виновни само парапетите а герб които ги подкрепяха за всичко борисов енаи големият виновник за тежкото положение в държавата едно свястно нещо нямакоето да са направили за толкова години освиниха софия с това застрояванесега идва безводието и никои не мисли по този фатален проблем
6
1
 
10
 
! Отговори
нн преди 2 седмици
Зафиров, хайде търсете 1 милион избиратели за БСП, както си дрънкахте преди три години и направихте кашата в Б-я, че и Президента беше с вас. Бита карта сте, старите измират, младите не ги интересува БСП гледайте да прескочите 4%, че иначе сте на бунището.
5
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Прав е Зафиров, въпреки, че не съм фен на БСП.
4
8
 
5
 
! Отговори
Демократичен паяк преди 2 седмици
Тоя пътво да се погрижи мижавата му партийка да успее да влезе в парламента, после да говори за ПП-ДБ! От ПП-ДБ може само да се учи как се прави политика!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не си представях, че Барнито може да изглежда по-нелепо, то пусна рядка брадица ахахаха
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нито БСП-то, нито бесепейци са ми слабост, ама прав е Замфиров, кашите ги забъркаха пепейци основно.