Божанов: Събират се 4 партии и казват "този министър за нас, този за вас"

Важно е да се носи политическа отговорност, казва той
5 сеп 2024 22:10, Нели Христова
50
Божанов: Събират се 4 партии и казват "този министър за нас, този за вас"
Снимка: БГНЕС

От "Да, България" поискаха имунитета на Делян Пеевски, той каза, че е готов сама да го даде, ако някой извади доказателства срещу него.

"В комисията за Нотариуса беше изслушан Цветан Василев, после изпрати допълнителни неща, въз основа на които считаме, че има данни за извършено престъпление. Ще очакваме информация от ДАНС по темата, може да бъдат изслушани, за да оформим сигнал до главния прокурор или прокуратурата да се самосезира", каза депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов в студиото на "Денят ON AIR".

Той посочи, че вече е внесен сигнал по твърдения на Ахмед Доган, че прокуратурата се използва от Пеевски за натиск, но от държавното обвинение са отговорили, че не виждат проблем. ПП-ДБ обжалва този отказ за образуване на проверка.

"Никой политик не може да твърди, че някой е престъпник и трябва да влезе в затвора. Но липсата на обективни разследвания е проблем, с който ние се борим. Очакваме от прокуратурата да изпълнява закона", каза Божанов пред Bulgaria ON AIR.

Време е за нов Висш съдебен съвет

Депутатът от ПП-ДБ е категоричен, че трябва нов състав на ВСС да избере нов главен прокурор.

"Прокурорският съвет може да избере по всяко време временно изпълняващ функциите главен прокурор. Инсталирането на нов главен прокурор е за 7 г., а временно изпълняващият е временно изпълняващ. Трябва нов Висш съдебен съвет с прозрачни процедури, не да се оставя впечатлението, че са нечия спусната квота да има за всеки по нещо", каза народният представител.

Възможно ли е редовно правителство в 51-ото НС?

Божанов подчерта, че ПП-ДБ са направили няколко опита за редовно правителство. А само с такова могат да постигнат приоритетите си. Един от най-важните за тях е съдебната реформа. Само с борбата с корупцията по високите етажи очакват да върнат доверието на гражданите.

"Фигурата на премиера трябва да бъде по-отдалечена от политическите парии - общественик. Това е единственото работещо, всичко останало ще бъде посрещнато с недоверие. Двупартийно, трипартийно управление е малко вероятно. Събират се 4 партии и казват "този министър за нас, този за вас". Това ще е пред хората дялкате, ако цитирам Пеевски. Важно е да се носи политическа отговорност за правителството", добави Божидар Божанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от Политика
Калин Вельов стана зам.-министър на културата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
13
 
! Отговори
Мария преди 1 седмица
А бе Божанов ,имали някой общественик равно отдалечен от партиите , в тоя хаос ,който направихте в България всичките променкаджии?!Наглеци,хем некадърни хем ,непрекъснато поставят условия и рекетират.Айде марш,кои сте вие бе?!Кво се пенявите като Копейкин и Тошето
19
0
 
7
 
! Отговори
Фитока преди 1 седмица
За да не образуват дори и проверка по приказките на Доган да не пиша за приказки на какъв са ги сметнали?Голям майтап са тези.
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Божанов, получихте ли си кеша от Цветан Василев? За интервюто в НС ви обещал 2 милиона лева. Ако трябва да се иска имунитет, то няма да остане един от вашите съратници с имунитет. Киро, Асен, Лена, Дамаджаната - всички заедно и поотделно са за разследване. Имунитетът ги пази. Но един ден няма да имате нито главен прокурор, нито имунитет. Продължавайте да копаете дъното! Кешът ще ви изяде имунитета.
17
0
 
9
 
! Отговори
Ха,ха,ха преди 1 седмица
Обжалвали бил отказа на прокуратурата за Пеевски по общите приказки на Доган.Га,ха,ха.Правито не е като да станеш министър без да си влизал в съдебна зала.При Василев пък ще е някаква претоплена манджа.Те проверка били обжалвали.Ха,ха,ха!
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какъв общественик ще слагате за премиер? Вие изобщо нямате връзка с кyхите си лейkи. Как общественик ще бъде премиер? Ние за общественик ли гласуваме? Това да не ви е избор за Будител на годината? Общественикът като се издъни ще издъни и спечелилите изборите. Съвсем изтрещяхте, бе! Некадърници. Вие не сте никакви политици. Отивайте да се пробвате като общественици! Марш от НС!!! Ще ви плащаме 10000 лева заплата, за да ни правите на маймуни??? Няма да стане. Вие сте пробити отвсякъде.
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Срамувам се, че недоразуменията от ПП,ДБ бяха на власт. Срамувам се, ме лицето Кирил Петков беше премиер и Лена Бориславова бе говорител на кабинета. Позор!
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ПП,ДБ символ на кариеризма, корупцията, неможенето, наглостта и алчността. През цялото време докато бяха овладели държавата, чувахме езика на омразата, обвинения, изчегъртване, закани и лъжи. Крадецът вика, дръжте крадеца.
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тези сектанти няма да правят никога повече правителство. Достатъчно експериментираха. Всичко, което правят е Пълен Провал, а КС върна всичките им нелепи закони като противоконституционни. Но с 15 депутата освен да се правят на опозиция, друго не им остава.
12
2
 
8
 
! Отговори
Руси преди 1 седмица
Този некъпаняк какъв е, на човек не прилича ! Бабун!
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо пък да не бъде лекар премиера?? Те по-глупави ли са от ДС??
10
5
 
4
 
! Отговори
Политиците? преди 1 седмица
Да вкарват гръцката система. Победителя получава още 10 % и управлява. С това мотане до гуша ни дойдоха и накрая ще ядат лабут.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какво правителство ще правиш със 60 депутати бе аланкоолу?
8
3
 
3
 
! Отговори
Вече сме в 7-я кръг преди 1 седмица
на ада!! Как си представяте, че гл. прокурор ще привика Пеевски на разпит и още по-малко ще повдигне обвинение срещу него? Винаги доказателствата ще са недостатъчни! В БГ прокуратурата спи дълбок литаргичен сън през целия преход за да се краде безнаказано от бандитите!! Бухалката на Пеевски и Боко е цялата съдебна система!
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С тази мазна коса е много отблъскващо всичко, което казва...От къде накъде премиера да е отдалечен от партиите? Тогава защо ще ходим на избори, бре аламколоуууу! Нали партията спечелила изборите носи отговорност за управлението на държавата и прави кабинет,на който има доверие. Ако премиера се твърди, че не трябва да е политик, да сложим каруцар ли, бре? Или да сложим лекар? Вие сте пробити отгоре през фонтанелата, бре! Може ли такава простотия да измислите?Кой ще носи политическата отговорност?
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Къв е тоя Божо кравата :)))
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Божанов, и ти ли започна да разбираш от политика?
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо защитавате Доган и дерибеите защото заедно саботирахте ГЕРБ за да не състави правителство
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Жалките шарлатани са свикнали с олигарсите да работят платени божкови протести Божков е свободен спец съд закрит делата за олигарсите заминали сега се заиграва с Цветан ВасилеШайката си продължава по схемата с нея си пълнят банковите си сметки вече 4 години
2
3
 
16
 
! Отговори
Гражданин преди 1 седмица
Ами ГЕРБ нали ви предложиха такъв премиер в лицето на професор Габровски? Само че вие, ако не е някой ваш човек, не става. Толкова сте долни лицемери и алчни за власт шарлатани.
1
2
 
11
 
! Отговори
пешо преди 1 седмица
А ники ще пътува ли, рашков ще има ли постче?