Националният съвет за тристранно сътрудничество се събра извънредно

Обсъждат промените в данъчните закони
Обновена: 28 окт 2024 12:08 | 28 окт 2024 11:55, Нели Христова
4

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Виж други галерии »

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) обсъжда предложенията за промени в данъчните закони за 2025 г. Извънредно заседание започна днес в 11:00 ч. На него представителите на правителството в НСТС, на бизнеса и на синдикалните организации ще изложат своите позиции по четири законопроекта за промени на Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗКПО), Закона за данъците върху доходите на физическите лица (ЗДДФЛ), Закона за данък върху добавената стойност (ЗДДС), Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).

Четирите законопроекта бяха публикувани в края на септември за обществено обсъждане от Министерството на финансите (МФ). Отбелязани бяха основни акценти от предложенията. Предлаганите промени са предимно технически, като засягат прилагането на европейски директиви и изисквания на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), както и свързани с необходимостта от прецизиране на нормативната уредба.

На заседанието на НСТС от правителството присъстват служебният министър на финансите Людмила Петкова и служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Петков.

На предходното си заседание в началото на този месец НСТС обсъди предложението на правителството за размера на минималната работна заплата (МРЗ) за 2025 г., като тогава социалните партньори не постигнаха съгласие. Няколко дни по-късно на редовно заседание служебният кабинет прие МРЗ да бъде 1077 г. от началото на следващата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от ЕС
МВФ: Реална е възможността за присъединяване на България към Еврозоната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
На заседанието на НСТС от правителството присъстват служебният министър на финансите Людмила Петкова и служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Петков.:))
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Цитат:(Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) обсъжда предложенията за промени в данъчните закони за 2025 ), Е нямаше да пипат данъци и осигуровки, да, ама не. Честитка.
1
1
 
2
 
! Отговори
Тристрания преди 4 часа
Пакт