Съветските "супервойници" през Втората световна

Американски учен описва зловещ експеримент, нареден от Сталин
Обновена: 24 юли 2011 07:53 | 24 юли 2011 07:53,
356
Съветските "супервойници" през Втората световна
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Когато другарят Сталин усетил заплахата от двата дявола – фашизма и капитализма, той разпоредил задействането на експериментална програма за създаване на „супервойници”, които да пазят страната от злото, пише Pravda.ru.

В периода 1936-1941 година съветските учени се заели с изпълнение на заповедта. Според американския историк Джеф Страсбърг има достатъчно доказателства, че в топсекретния проект участие са взели около 300 млади доброволци.

Войниците не били „блъскани” с химикали или дрогирани. В мозъците им били имплантирани златни електроди, като целта била елиминиране на усещането за болка.

Костите в крайниците на доброволците били замествани с импланти от титан, за да се намали до минимум вероятността от чупене на крайници и ампутации.

Страсбърг подчертава, че доброволците всъщност били принуждавани да участват в експеримента под заплахата от смъртна присъда.

След операциите половината от войниците били разпределени по военни поделения, докато останалите сформирали специален отряд. Седмица преди началото на Втората световна война този отряд е дислоциран край Брестката крепост в Беларус.

Още в първия ден от нацистката атака на 22 юни 1941 година всички „супер войници” от отряда са убити при артилерийски обстрел. „Свръхзащитата” им се оказва абсолютно безполезна.

Други 150 жертви на ужасяващите експерименти обаче все още били живи.

През 1945 година американците превземат тайна нацистка медицинска лаборатория. Вътре са намерени десетки тела на съветски войници, на които е правена аутопсия. Вместо кости в телата им имало стоманени протези. Имало дори офицер с метални ребра.

Някои от войниците били с изкуствено намален ръст. Предполага се, че тези „джуджета” е трябвало да станат пилоти, тъй като малкият им размер позволява товаренето на повече амуниции на борда на самолета.

Работата в центъра за произвеждане на универсални бойци била прекъсната скоро след разрастването на Втората световна война. Почти всички работници били мобилизирани в армията и загинали на фронта. Освен това по всяка вероятност тайните служби са се „погрижили” за тези, които са успели да се измъкнат от нацистките куршуми. Свидетелите са заличени.

След войната проектът е закрит като „неизгоден”. При наличието на атомни бомби, идеята за войници-терминатори се счита за отживелица.

Твърденията в книгата на Страсбърг не са единственият източник на информация за „супер войниците”. През 1994 година лекарят от Витебск Сергей Коноваленко намира останките на човек в старо гробище в покрайнините на града. Учудването му е голямо, когато установява, че за скелета има прикачени метални протези на панти.

Било очевидно, че протезите заместват човешките кости, и то не само ръцете и краката. Всяка от тях имала щампа с герба на СССР и надпис: „Харков. 05.39. АСЧ”.

Коноваленко не посмял да вземе протезите, защото смятал, че това е светотатство. Два дни по-късно минал през същото място, но тях вече ги нямало.

Лекарят решил да проведе собствено разследване. Открил, че преди войната в града е имало таен военен център, където крайниците и ставите на здрави войници били заменяни с изкуствени.

Коноваленко е убеден, че множество войници са умирали по време на подобни зловещи хирургически интервенции. Голяма част от оцелелите пък развивали мозъчни тумори или психически заболявания.

В крайна сметка съветските военни лекари не съумели до създадат армия от непобедими „супер войници”. Но Червената армия все пак печели войната...
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
5
 
10
 
! Отговори
77 преди 12 години
Абе що не пишете как Сталин,Чърчил и Рузвелт си поделиха преди години света.И във всяка държава сложиха лидер евреин.Как Сталин ,Чърчил и Рузвелт започнаха да водят войни по света и тези войни си ги заплануваха сами.
266
5
 
7
 
! Отговори
антикомунист преди 12 години
271Възпитан, културен и вежлив като всеки истински комунист. Все пак, не се чувствам достатъчно обиден. Вложи малко комсомолска жар !Можеш да се справиш! Сталин те гледа и вярва в теб!
265
5
 
3
 
! Отговори
АНТИФАШИСТ преди 12 години
ДО268.*** ме е обида а медицинска диагноза!Целувай тексастки *** и бъди "щастлив" ***!Пък може и да си лъснеш гюлето на раменете та да си виден отдалече!
264
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Намерена е бутилка от втората световна война с втечнена стомана, а на етикета стоял надпис: Самогон 40
263
3
 
10
 
! Отговори
ИМА НЕЩО ВЯРНО... преди 12 години
...ЗАЩОТО ВЪВ "ВСЯКА НЕДЕЛЯ" , ЛИЧНО СЪМ СЛУШАЛ ИНТЕРВЮ НА КЕВОРК С АВТОРА НА РОМАНА --"ТЕ СЕ СРАЖАВАХА ЗА РОДИНАТА", КОЙТО НАПРАВО СИ ПРИЗНА , ЧЕ ДО 1943 г., НЕ ИМАЛО НИКАКВИ ОЧЕТИ ЗА УМРЕЛИ ,ЗАГИНАЛИ И ..БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНАЛИ В БИТКИТЕ РУСКИ ВОЙНИЦИ!..."ПРОСТО НИ ХВЪРЛЯХА В БОЯ---КАТО СЛАМА В ОГЪН"---ДОСЛОВНО СИ ПРИЗНА ПИСАТЕЛЯ!...ЯВНО СТАЛИН И КОМУНИСТИТЕ СА БИЛИ В ПАНИЧЕСКИ СТРАХ ОТ НАСТЪПВАЩИТЕ НЕМСКИ ВОЙСКИ!ВОЙНАТА СЕ СПЕЧЕЛИ ОТ РУСНАЦИТЕ , БЛАГОДАРЕНИЕ НА ..."ГЕНЕРАЛ-АРМИЯ"!ТОВА Е !!!
262
1
 
7
 
! Отговори
антикомунист преди 12 години
Казваш, САЩ е трябвало да дадат десетки хиляди жертви за да превземат Япония с конвенционални средства ? Вместо да направят два полета и да смачкат врага ?
261
7
 
16
 
! Отговори
АНТИФАШИСТ преди 12 години
Американски *** се изцъкал и нашенските сбърканяци след него.Люмпени дето се самозадоволявате по сайтовете наближават две дати-06.08 и 09.08 на които преди 66 години днешните ви господари и ментори от Вашингтон извършиха най-голямото престъпление през Втората световна война-взривиха атомните бомби над Хирошима и Нагазаки и за миг убиха над 300000 нежинни хени,деца,старци,мъже.Истината е че Сталин спаси човечеството за 50г.от US фашизма!*** лижете им черните ***!
260
2
 
4
 
! Отговори
ШАШ преди 12 години
265 Да, имам се за умен, но не държа точно ти да го забележиш, няма как...Сори :)))) Това как да станеш умен не го пише в "гугле"-то
259
1
 
4
 
! Отговори
до 264 преди 12 години
Ама ти за умен ли се имаш ? Нещо не се забелязва : ))))))
258
5
 
3
 
! Отговори
ШАШ преди 12 години
До 261 Да, това е част от истината. Но Айнщайн е избягал без да чака да го гонят, защото е останал крайно разочаровн, разбирайки, че всичките му открития ще бъдат използвани за унищожителни цели.До всички останали умници : Да спориш с *** е като да търсиш края на безкрайността. Перифраза на споменатия Айнщайн. Няма да споря с вас :))))
257
3
 
3
 
! Отговори
П преди 12 години
Ха-ха всичко в гугъл търсите. Та нали и гугъл е дете на загниващия капитализъм... Прочети някой учебник,за да видиш какво е било положението на България до 1944г.Ако искаш намери и видео материала за Българския Рокфелер-Пенчо Семов.
256
0
 
4
 
! Отговори
шашнатия преди 12 години
Унизително е да се спори с теб.Липсват ти основни познания.ВЗЕМИ И ЧЕТИ ,ТОВА ПОМАГА ДАЖЕ НА ***.
255
2
 
6
 
! Отговори
до 258 преди 12 години
Руската интелигенция имигрира още в началото на 20-те години, това е много преди Сталин. Относно вербуваните от Хитлер учени , си спомни за изгонената и ликвидираната интелигенция от еврейски произход, един от тях Опенхаймер - бяга в САЩ и там създава атомната бомба. Да не говорим за изгоненият от нацистите Айнщайн.
254
1
 
3
 
! Отговори
П преди 12 години
Но в Китай има и частен бизнес нали така ?
253
0
 
2
 
! Отговори
до 257 преди 12 години
Трябва да му дадеш едно шоколадче и ще се съгласи :)))
252
2
 
1
 
! Отговори
ШАШ преди 12 години
До 255: Че какво им пука на Рузвлт и Чърчил че Сталин унищожава поголовно цвета на нацията си. Цялата руска интелигенция е била против войната. Малцина са се спасили емигрирайки. През това време германците са издирвали и вербували най-умните инженери, изобретатели, учени, а Сталин ги е затривалИ до 254, който смята добре - по аритметика си добър, но не мислиш
251
0
 
2
 
! Отговори
До ШАШ преди 12 години
Кажи какво от историята на ВСВ искаш да разискваме и нямаш проблем.Не взимам скъпо за уроците.
250
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СЛАВА ВЕЛИКОМУ СТАЛИНУ - ЗОДЧЕМУ КОММУНИЗМА !
249
1
 
9
 
! Отговори
до 251 преди 12 години
Кой ти е казал, че защитавам Сталин ? Само, че Сталин беше сюзник на западните демокрации във войната и точно Рузвелт и Чърчил го наричаха Велик пълководец и доблестен съюзник.
248
1
 
8
 
! Отговори
до шаш преди 12 години
50 милиона са официалните жертви на втората световна , 20 милиона от тях са руснаци , всичките ги е убил сталин . смешници , освен да се чете ,трябва и да мисли .