Ким Чен Ун стана депутат със 100% от гласовете

Малката му сестра вече е високопоставен държавен служител
Обновена: 10 мар 2014 14:44 | 10 мар 2014 11:18, Елка Василева
82
Ким Чен Ун стана депутат със 100% от гласовете
Ким Чен Ун. Снимка: Reuters

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е избран със 100 процента от гласовете на избирателите за депутат в парламента на Северна Корея на изборите, произведени вчера, предаде Франс прес.

Всички кандидати за депутати от единствената партия участваща във вота - Корейската трудова партия - също са избрани.

Избирането на Ким Чен Ун за депутат е израз на абсолютната подкрепа на севернокорейския народ и на дълбокото доверие, което хората питаят към него, коментира севернокорейската информационна агенция КЦТА.

Това са първите парламентарни избори в Северна Корея след идването на власт на Ким Чен Ун, след смъртта на баща му Ким Чен Ир през декември 2011 година. Също като баща си преди него Ким Чен Ун беше кандидат от избирателна секция номер 111.

Телевизията излъчи от там кадри на стотици военни, чакащи на дълги опашки, за да гласуват, преди да се поклонят на закачените на стената портрети на Ким Ир Сен и Ким Чен Ир.

Избирателен окръг 111 е известен като планината Пекту, разположена близо до китайската граница. Планината е смятана за свещена от севернокорейците, защото основателят на страната Ким Ир Сен, бащата на Ким Чен Ир, установява там партизански лагер и воюва срещу японците по време на колонизацията на Корея от Япония. Официалната историография на режима твърди, че Ким Чен Ир е роден в тази планина през 1942 година.

Парламентът на Северна Корея има петгодишен мандат и се събира два пъти в годината. Последната сесия на парламента беше през април 2013 г.

На вчерашните избори за първи път в полезрението на медиите като високопоставен държавен служител се появи малката сестра на Ким Чен Ун - Ким Йо Джон, отбелязва Франс прес.

Дамата, която е на 26 години, придружи брат си, когато той отиде да гласува на вота.

За първи път медиите я обрисуват като високопоставен държавен служител, но не уточняват каква е ролята й във властта.

Смята се, че тя е организатор на събитията на кабинета на Северна Корея и трябва да помогне на брат си да консолидира властта си, пише БТА.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
20
 
! Отговори
Big Bad Wolf преди 10 години
Напомня ми навремето какви бяха "изборите" през соца, един куп червени бюлетини "ЗА" и една единствена бяла "НЕ" залепена на дъската ( да не се излъже някой да я пусне).
47
0
 
12
 
! Отговори
pepe преди 10 години
Те това се вика мажоритерен вот :)
46
0
 
12
 
! Отговори
Ким TM преди 10 години
Хм, много странно... Бащата се казва Ким, синът се казва Ким, дядото и той Ким, дъщерята и тя Ким... Данеби това име Ким да е някакво универсално за мъжки и женски род? Представям си събрали са се някъде всички, и някой казва Ким, подай ми захарта - и получава захар от цялото семейство, защото те всичките са Ким :DТакива ми ти работи...
45
7
 
3
 
! Отговори
Обама преди 10 години
вземай пример. *** на посещение за обмяна на опит. За да не се налага да правиш преврати като в Украйна. Или в САЩ - там ще се наложи скоро да въдворяваш ред като изгребете хазната. Или се счупи печатарската машина за доларите
44
2
 
8
 
! Отговори
Нерез преди 10 години
Баси, какво ли става ако някой влезне в кабинката - "Не"?! Сигурно пода автоматично се отваря и падаш в клетка с гладни лъвове:)))
43
2
 
5
 
! Отговори
anatar преди 10 години
За пореден път се убеждавам, че по форуми пишат само ***... Вотан, ти си най-големия, братко...
42
15
 
3
 
! Отговори
Вотан преди 10 години
Браво на севернокорейските управници!За да спечелят със 100% значи хората са доволни от тях и пак си ги избират.Не като при нас!
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
tia niskostebleni na snimkata ne moga da gi ponasiam.
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И Б.Борисов също беше избран с 100%. Никаква аналогия, аз само припомням макар че има прилика по диктаторския си манталитет, не е ли така ГЕРБЕРИ?
39
0
 
9
 
! Отговори
qweqwe преди 10 години
Голяма изненада !!! ХаХа
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Луфтхансата също мечтае за подобни резултати.атака,атака,вкупом във батака!
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Президентът Мъдуро също подкрепя безпрекословно Путин!
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
VIVA SOUTH KOREA !
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ne razbirate li che klipa e snet ot Al Jazeera ?
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе на теория освен кабинката за гласуване за божеството, има и друга кабинка където можеш да гласуваш "против". Всичко това става под зоркия поглед на военните и милицията.Въпроса е че едва ли някой е толкова глупав да вкара себе си и семейството си до 9-то коляно в лагер.
33
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
президентът на казхстан и Беларус подкрепят Вадимир Путин.Башар Асад също подкрепя Вадимир путин
32
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
политиката в северна кореа е като ХАЗАРОЦИОНИСТКАТА В СЕВЕРНА АМЕРИКА
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Новите власти в Крим изразиха готовност да допуснат на своя територия наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, вицепремиерът Рустам Темиргалиев, цитиран от Интерфакс. Допускането на наблюдатели в Крим е едно от основните искания на Запада в преговорите с Русия за деескалация на украинската криза.Междувременно в Крим бе прекъснато излъчването на всички украински телевизии. На техните честоти се приемат руски телевизионни канали. От местните предава само държавният телевизионен и радиоканал "Крим". /standartnews
30
12
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 10 години
Явно повечето от вас имат някакви много сериозни проблеми със Севрна Корея. Я по- добре си гледайте вноските по кредитите и се радвайте на демократичните ценности и приказния живот, които ви донесе ЕС и не се занимавайте с неща, които не разбирате.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Властите в Крим възнамеряват във вторник, 11 март, да предложат проект за преминаване към руската рубла, предаде Фокус. Това е съобщи в Туитър премиерът на Крим Сергей Аксьонов.Още утре ние ще представим проект за преход към зоната на рублата. Ще се постараем да сменим валутата безболезнено за гражданите и бизнеса", подчертава Аксьонов.По-рано в понеделник изпълняващият длъжността председател на Севастополската градска държавна администрация (СГДА) Дмитрий Белик съобщи, че Севастопол е направил руския език официален за водене на държавната документация, предаде ИТАР-ТАСС.