Помирение: Германия дари ?12 млн. на Русия!

Причината – 75 години от края на блокадата на Ленинград
27 яну 2019 19:05, Петя Славова
242

Снимка: БТА

Германия дари 12 милиона евро на Русия по повод 75-ата годишнина от края на опустошителната блокада на Ленинград, предаде ДПА.

Хуманитарното дарение ще бъде използвано за нуждите на болница и за създаването на руско-германски център, съобщиха външните министерства на двете страни в съвместно изявление.

"Уверени сме, че това доброволно действие ще подобри качеството на живота на оцелелите от блокадата и ще помогне за историческото помирение между народите на двете страни като основа за бъдещи двустранни отношения", се казва още в него.

Над един милион души загинаха по време на продължилата около две години и половина нацистка блокада на Ленинград (Санкт Петербург), посочва БТА.

Русия отбеляза освобождението на Санкт Петербург с военен парад, на който присъства и президента Владимир Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 23. Къде фантазираш. Това са различни ценности. В Германия е основно индивидуализма и Върховенството на закона. Частната собственост е неприкосновена. В Русия точно обратното. Частно няма, закона е на страната на Апаратчика номенклатурата, колектива е прието да управлява със свойте избрани номенклатури.
19
5
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Втората световна еабе смотан/а,какви "съюзници" са били СССР и Хиитлеристка Германия?!?!Имат един Пакт за Ненападение,за който и двете страни са знаели,че е просто официално отлагане на сблъсъка....верно,отнякъде изравят ли ви такива неуки,или просто сте "саморасляци"?!
18
21
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Никакви пари не трябва да им дават, руснаците сами са си виновни.
17
15
 
6
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
мани мани,под статията имам чувството че коментиращите не са българи а руснаци.....факт. Нищо чудно че хората владеещи български език в Русия са най-добре платени....
16
2
 
30
 
! Отговори
Salim преди 5 години
Аз се ожених за руска татарка. Преди да ги опозная мислех, че са много забили руснаците. Сега ги разбирам. Втората световна я изнасят на гърба си. Дават 27 мил жертви. До ден днешен мъжете са значително по-малко. Повечето плюещи тук не осъзнават. Всеки има роднина-жертва, минали са през глад, робски труд и пр. Няма как да не уважаваш тази саможертва. Нормално е българите да не го разбирате, май. Извинявайте, но нямате никъде такава саможертва.
15
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е нищожна цена и крайно закъсняла реакция, предвид жертвите на съветските войски и граждани, дадени при Ленинград. Това са 872 дни на обсада и се счита за най-дългата и унищожителна обсада в историята, като някои историци я класифицират като геноцид.
14
28
 
9
 
! Отговори
За 19 преди 5 години
Русия никого не е спасила Русия окупира половин Европа защото тъпите янки им помогнаха Дали нациско или болшевишко робство за поробените няма значение
13
6
 
24
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
що се отнася до отношенията Русия-Германия ,виждам със задоволство че ПОНЕ ТУК има хора,които разбират:-Един равноправен съюз м/у Русия и Германия ще направи Стария континент най-великата човешка организация!!!..за съжаление,ВСЕ ОЩЕ силните ТЪМНИ ФАКТОРИ отвъд Океана не позволяват това да се случи,а за жалост ,все още "Тъмната Страна на Силата" е на тяхна страна..
12
3
 
9
 
! Отговори
Ха ха преди 5 години
Много хитро . 12мил. от някоя еврейска банка в Германия за друга еврейска банка в Русия . Щели да строят център на руско-германската дружба. Ами за болницата нещо ще остане ли ?
11
9
 
8
 
! Отговори
За 8 преди 5 години
Кошмар е за целия свят съюз Германия -Русия Справка втората световна война когато приятелмета хитлер и Сталин бяха решили да си делнат света
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До За 12Не е така цоц.България е била по-добра спрямо населението спрямо демократична България. Това е моето мнение, всеки сам да си прави изводите.
9
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хитри са швабите вземат от българите и румънците и унгарците и дават на Русия що не плащат със германски ценни книжа или злато. Немеца е най-големият фашист и измамник на света и лицемер технологиите им могат да виреят само в държави без конуренция в Япония или САЩ никой не купува немски коли затуй искат господство над ЕС.
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Do 8 Саксония е в Германия ;) И що тия Германци да са против Германия и Русия ? Аз мисля че Хитлер направи големи грешки . Появата на Полша му гарантира гърба . Че няма да стане като през ПСВ и да воюва на два фронта .Не е трябвало дори Полша да взема ;) Ама се е мислил за обединител на Европа .Тогавашния ЕС . И Германия която го води за носа ;) Без войната на изток щеше да спечели много . Но нямаше да го удържи .И сега е същото .ЕС не може да е всевластен господар на Европа. Трябва да се подели
7
26
 
17
 
! Отговори
Жо преди 5 години
А, кога Русия ще ни плати обезщетение за 45-годишната блокада на България, за обезличаването на цяло едно поколение българи?
6
7
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
и друг път съм го отбелязвал:-Дойчовците са работлива,способна,дисциплинирана нация...Но ПОЛИТИКАТА не им се отдава!!!!..Само ЗОЛУМИ дялкат в тая област..И преди,и сега..Ако искаме бъдеще за Обединена Европа,от Берлин НЕ трябва да командват!..Германия е технологичния гигант на Европа,но РЕШЕНИЯТА ТРЯБВА да ги вземат други!!!!
5
6
 
38
 
! Отговори
Eurosia vs Atlantic преди 5 години
Кошмарът на англосаксонците е съюз на Германия и Русия. Затова исторически са правили всичко възможно да ги скарат. Подобно англичаните са финансирали османската като са й удължили живота за да има кой да се бие с Русия. Те много добре знаят, че срещу сприятелени Германия и Русия нямат шанс.
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уау та 12 милиона са нищо дори на фона на кражбите от Графа в София само.
3
10
 
15
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Това добре, гоим! Хитлер беше чудовище! Колко обаче даде Германия на Израел за жертвите на холокоста?! Не е достатъчно! Още шекели трябват, ощееее...ощеееее, и ощееееее.....
2
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин е голям пич!
1
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хм, германците докога смятат да се чувстват виновни за всичко? Това ги смачка, вече не са истинския германски народ, от който всички трепераха в две световни войни.