Франция поиска по-тесен диалог с Русия, а не конфронтация

Макрон упрекна Германия, още чакал отговор за реформите в ЕС
73
Франция поиска по-тесен диалог с Русия, а не конфронтация
Снимка: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон заяви днес, че водената през последните години европейска политика на отправяне на предизвикателства към Русия се е провалила и каза, че никой не иска да влиза в пряка конфронтация с Москва. Според него единственият вариант за уреждане на разногласията е чрез диалог, предаде Ройтерс.

"Разбирам предизвикателното поведение на нашите партньори. Не се сърдя, но знам, че. . . това не е политика, а напълно неефикасна система", каза Макрон на Мюнхенската конференция по сигурността. "Има и друг вариант и той е да сме взискателни и да подновим стратегическия диалог, защото днес си говорим все по-малко, конфликтите се множат и не сме способни да ги уредим", каза още той.

Макрон подчерта, че не е нито за, нито против Русия. "Аз съм за Европа", каза той, цитиран от ТАСС. Френският лидер заяви, че не предлага вдигане на санкциите срещу Русия, но отбеляза, че те не са постигнали нищо, не са променили поведението на Москва, предаде Асошиейтед прес.

Отношенията между страните от ЕС и Русия се обтегнаха, след като през 2014 г. Москва анексира Кримския полуостров от Украйна и започнаха сблъсъци между украинската армия и подкрепяни от Русия сепаратисти в Източна Украйна.

Според Макрон Европейският съюз трябва да се събуди и да нагоди бюджета си според амбициите си, за да не изостане от САЩ и Китай, особено в технологиите на бъдещето.

"Превръщаме се в континент, който не вярва в бъдещето си", каза той и добави, че трябват повече инвестиции в бъдещето на Европа.

Макрон заяви, че губи търпение заради липсата на реакция от страна на Германия по предложенията му за реформи в ЕС, предаде Франс прес. Той призова за ясни отговори от страна на Берлин и другите страни от ЕС на предизвикателства като намаляването на ангажиментите на САЩ към Европа и развитието на Китай. "Ключът през следващите години ще е да стигнем много по-далеч по въпроса със суверенитета на европейско равнище", включително в сферата на отбраната, каза Макрон.

Франция често се оплаква от вялата реакция на германската канцлерка Ангела Меркел на идеите на Макрон. Меркел обаче е в края на мандата си и не се изкушава да предприема големи инициативи, отбеляза АФП. Париж смята, че Берлин залага твърде много на евроатлантизма и нe се ангажира достатъчно в изграждането на европейска отбрана. Франция също така съжалява, че проектът за бюджет на еврозоната, представен от френския президент с цел увеличаване на инвестициите в Европа, бе блокиран от Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: РусияМакрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-великата страна! Vive la France!
48
1
 
7
 
! Отговори
тя преди 4 години
Ще предпочетат Русия , защото са много по- коректен партньор от САЩ ! Сърбаха "попарата" на американците !
47
3
 
7
 
! Отговори
Генерал де Гол преди 4 години
Ходи до Москва и му показаха къде са прицелени ракетите. Когато се прибра във Франция първата му работа беше да изгони щабквартирата на НАТО и да излезе от съюза. Тогава каза, че иска Европа от Атлантика до Урал. Спретнаха му няколко десетки покушения.
46
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Разбирам предизвикателното поведение на нашите партньори. Не се сърдя, но знам, че. . . това не е политика, а напълно неефикасна система", каза Макрон на Мюнхенската конференция по сигурността.--------------------------------------Под "партньори" дали има предвид наглосаксите и пиндостанците?
45
13
 
10
 
! Отговори
Генерал де Гол преди 4 години
"Руснаците никога няма да бъдат щастливи, ако знаят, че някой живее по-добре от тях. И понеже те не са способни на прогрес, злобата и фрустрацията са тяхно постоянно душевно състояние."
44
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този човек изглежда мекушав.За политиката трябват сурови хора,готови да се жертват в името на идеалите си.А какви са политиците днес? Хора без идеали,без собствено мислене и идеи.Абе кукли на конци са до един.Вземете пример от Александър Македонси.Може да е бил гей,но е бил човек на място.Даже е убил и баща си.Неговите наследници днес в република северна македония,се гордеят с този политик и пилководец.
43
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия държи ресурсите,и командва Парада,Даже командва и гей-парада.Ако не са другарите от Кремлин,гледайте какво ще се случи в Масквата и в Ленинграда.Ще се появят четвъртополови там.Най-многобройната орда е баш там.За това ги гонят и бият като се събират.Всичките нападения срещу ,,различните'' се организират от държавата.
42
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя лалугер успя да стане антипатичен на цяла Франция леви десни че и на либералите пулисе на Сащ Германия Англия и Източна Европа Италия ...сега се мъкне за рубли без да предлага нищо Абе по нищожен е и от Бареков и с подобно политическо бъдеще
41
8
 
11
 
! Отговори
Коментар преди 4 години
И Сащ и ЕС принтират яко валута без покритие! Знаете ли какво означава това??!!Е сигурно тези с поне средно ниво на сивото вещество са се досетили!Когато живееш на кредит, т.е. ползваш блага, които не са твои, и не успееш да ги върнеш, а държавата не си ги търси и принтира още и още, това неминуемо води до надуване на огромен финансов балон и пълен крах и световна криза!Като кажете, че Русия била бедна, пък Сащ били богати е все едно да успеете да оцелеете с криптовалута през 18ти век!!!
40
11
 
7
 
! Отговори
До 45 преди 4 години
Да, в официалната статистика която цитираш пише че Русия единствената страна на света където традиционно се пие течност за чистачки, одеколони и антифриз ;)Но за там това е нормално ;)
39
17
 
8
 
! Отговори
Питър преди 4 години
Вярно, че в Русия емигрират само бедняци от бившите ССР и много китайци, разбира се.Никой нормален не отива да живее в Русия.
38
5
 
12
 
! Отговори
Питър преди 4 години
До Анонимен 38Като ги приказвате такива, не ви ли идва наум, че има и статистики и пр. В последния официален доклад за миграцията Русия е на четвърто място в света по прием на имигранти. Допреди това е втора, но в последната класация Саудитска Арабия и Германия са преди нея, заради приема на бежанци от войните. Аман от малограмотни и недочели недоклатеници
37
1
 
3
 
! Отговори
До 41 преди 4 години
Твоята родилка не мисли така ;)
36
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия е най-големият враг на България и целия свят!
35
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде бягат руснаците - в лошите ЕС и САЩ ;)Значи в Русия не става за живеене ;)Всички искат в ЕС и САЩ.Щом руснаците бягат и в България ... значи сме мнооого по-добре от Северная Ниггерия :)))
34
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бгДобиче, Русия ни освободи, създаде Третата Българска държава, създаде и въоръжи войската й, създаде администрация, банки. В Русия се изучиха хиляди българчета.Враг ли? Наместо да дрищиш тук, излез на улицата и говори, говори! Ама не ти стиска, лаjно!
33
6
 
10
 
! Отговори
Питър преди 4 години
Каквато и да е причината, обединена Европа, сътрудничеща си с Русия, Китай и съответно целия свят е кошмарът за чичковците с пурите, дето дърпат конците на двата оранжеви англосаксонски парцала.... Макрон ако я кара така, може да спаси света от американската проказа.... Защото ако не успее, и със света е свършено. Или поне с нашата цивилизация... На Меркел мигрантите хич не са нейни, а на Чичо Сам, вие си правите изводите нататък
32
3
 
7
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Американският посланик в Париж още ли не му е сложил черен печат за влизане в САЩ? Не е ли наредил на френската съдебна система да го разследва?
31
3
 
7
 
! Отговори
Пачо преди 4 години
Какво ли му направи Путин на тоя
30
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
затова и Путин удари едно рамо на Тръмп.Не може само хора като Обама да се мъчат да оправят бакиите на целият свят. САЩ също си има черните офце, т.е Тръмп... затова и доверието към САЩ спада и ще се засили на изток.Сащ са в шах и мат в момента. цялата им външна политика е провалена. Щом обещават визи на българите значи са ударили дъното.