Франция поиска по-тесен диалог с Русия, а не конфронтация

Макрон упрекна Германия, още чакал отговор за реформите в ЕС
73
Франция поиска по-тесен диалог с Русия, а не конфронтация
Снимка: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон заяви днес, че водената през последните години европейска политика на отправяне на предизвикателства към Русия се е провалила и каза, че никой не иска да влиза в пряка конфронтация с Москва. Според него единственият вариант за уреждане на разногласията е чрез диалог, предаде Ройтерс.

"Разбирам предизвикателното поведение на нашите партньори. Не се сърдя, но знам, че. . . това не е политика, а напълно неефикасна система", каза Макрон на Мюнхенската конференция по сигурността. "Има и друг вариант и той е да сме взискателни и да подновим стратегическия диалог, защото днес си говорим все по-малко, конфликтите се множат и не сме способни да ги уредим", каза още той.

Макрон подчерта, че не е нито за, нито против Русия. "Аз съм за Европа", каза той, цитиран от ТАСС. Френският лидер заяви, че не предлага вдигане на санкциите срещу Русия, но отбеляза, че те не са постигнали нищо, не са променили поведението на Москва, предаде Асошиейтед прес.

Отношенията между страните от ЕС и Русия се обтегнаха, след като през 2014 г. Москва анексира Кримския полуостров от Украйна и започнаха сблъсъци между украинската армия и подкрепяни от Русия сепаратисти в Източна Украйна.

Според Макрон Европейският съюз трябва да се събуди и да нагоди бюджета си според амбициите си, за да не изостане от САЩ и Китай, особено в технологиите на бъдещето.

"Превръщаме се в континент, който не вярва в бъдещето си", каза той и добави, че трябват повече инвестиции в бъдещето на Европа.

Макрон заяви, че губи търпение заради липсата на реакция от страна на Германия по предложенията му за реформи в ЕС, предаде Франс прес. Той призова за ясни отговори от страна на Берлин и другите страни от ЕС на предизвикателства като намаляването на ангажиментите на САЩ към Европа и развитието на Китай. "Ключът през следващите години ще е да стигнем много по-далеч по въпроса със суверенитета на европейско равнище", включително в сферата на отбраната, каза Макрон.

Франция често се оплаква от вялата реакция на германската канцлерка Ангела Меркел на идеите на Макрон. Меркел обаче е в края на мандата си и не се изкушава да предприема големи инициативи, отбеляза АФП. Париж смята, че Берлин залага твърде много на евроатлантизма и нe се ангажира достатъчно в изграждането на европейска отбрана. Франция също така съжалява, че проектът за бюджет на еврозоната, представен от френския президент с цел увеличаване на инвестициите в Европа, бе блокиран от Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: РусияМакрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Mnogo im varvi na cenitelite na diamanti naposledak...
28
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този човек е толкова лицемерен.Той не обича Европа той вижда Европа като Африка.Освен това оная снимка в която е съблякъл няколко мускулести татуирани гангстери от Африка и ги прегърнал сякаш им е любовница... Абе не е читав тоя. Са целата работа е че франсетата понеже имат малко атомни бомби и цял самолетоносач ги е много болка че трябва да слушат германците.Забележете те не се интересуват от бели хора-поляци,чехи,унгарци и тн.Тях им е болка че не са първи.То само с африканци не става.
27
8
 
21
 
! Отговори
българин преди 4 години
Най после хубава новина!Да ме извиняват българите с шаблонните "лозунги" за "ЕС " и " НАТО", Но Франция надрастна Европа като цяло! -:) Първа скочи на "новата пенсионна "реформа Европейска! Която от работните места,праща гражданите си направо в гробищата! Макрон го разбраха много малко хора! 1 ви се опълчи на Тръмп,Че Америка няма нужда да"пази Европа"!И че ни е нужна Европейска армия! Или намека е,Че това е начина,Да намалее Американското влияние в Европа! Товсат,Европа да не бъде командвана!
26
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руски шпион! Arc de Russia. Русиягейт във Франция. Импичмент веднага.
25
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 25 - А НАТО обеща да не се разширява към Русия, не помниш ли?Ама не само се доближи до границите на Русия, ама дори много му се прииска да си направи военна база в Крим!Е, не се получи...
24
1
 
1
 
! Отговори
akud преди 4 години
защото си голяма леля от меркрл
23
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те настъпват с армия и шпиони, анексират територии и т.н., диалог ли ще ни помогне? Диалог и сваляне на санкциите ще помогне точно на техните пионки, които са разположени в държавите в ЕС да спечелят повече пари. Не, благодаря. Освен това, санкциите не са толкова неефективни. Икономическото положение в Русия е много зле и трябва да се запази така.
22
11
 
23
 
! Отговори
V преди 4 години
На еарбъс фюзелажите и части от двигатела се правят в Русия. Да не говорим че титана и алуминия за тях е руски ;) И руснаците внасят части но това ще се промени . Най добре да обединим континента си за да не купуваме ф16 .А американците гол хом в Америка .
21
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 1992г Русия е подписала официален договор с Украйна ,според който Украйна ПРЕДАВА НА РУСИЯ ЯДРЕНИЯ СИ ПОТЕНЦИАЛ И ОБОРУДВАНЕТО НА ЗАВОДИ ОТ АТОМНАТА ПРОМИШЛЕНОСТ, А РУСИЯ ГАРАНТИРА ТЕРИТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ НА УКРАЙНА.РУСИЯ СИ ЗАПАЗВА И ВОЕННОМОРСКИ БАЗИ В ЧЕРНО МОРЕ. Е- колко струват" договорите", подписани с тая дива сила. По-малко от цената на хартията, на която са написани, според Бисмарк.
20
4
 
5
 
! Отговори
nekoj преди 4 години
тези дни един руски 'десидент' (получил политическо убежище във Франция 2017) пуснал едно филмче за любимия кандидат на Макрон за кмет на Париж. В резултат - кандидата решил че по добре да не се кандидатира...Нищо лично както се казва!
19
16
 
19
 
! Отговори
България над всичко преди 4 години
Най-големите врагове на България са:1.Великобритания2.Франция3.Турция4.Гърция
18
11
 
26
 
! Отговори
До Анонимен 11 преди 4 години
Русия е велика, Крим е руски завинаги..................свикнаха ли западните лицемери и слугите им в България???
17
21
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НЯМА ДА ВЪРНЕ КРИМ НО ТОВА Е ДОБРА НОВИНА ЩОТО ДОКАТО Я ИМА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЩЕ БЪДЕ ПОД НЕПРЕСТАННИ САНКЦИИ :DКРИМ БЕШЕ НАПЪЛНО АВТОНОМНА ОБЛАСТ В УКРАЙНА КЪДЕТО РУСНАЦИТЕ СИ ПРАВЕХА КАКВОТО СИ ИСКАТ И БЕЗ ДА ГО ПРИСЪЕДИНЯВАТ!!!КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е ПОДПИСАЛА 1994-ТА ГОДИНА, ЧЕ НЯМА ДА КРАДЕ ЗЕМЯ ОТ КРИМ И ТЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ МЕЖДУНАРОДЕН ПРЕСТЪПНИК И ТЕРОРИСТ НОМЕР 1 НА СВЕТА ЗА 21 ВЕК!
16
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Vive la Republique! Vive la France!
15
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко това е свързано със митата за самолети на Аирбус бе смешни руски *** хахах. Да не си помислихте, че някой му пука за русия.
14
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто Макрон използва Русия за да преговаря със САЩ за Airbus. На никой в ЕС не му трябва русия (освен на купените политици).
13
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Умно момче е Макрон, каза и че НАТО е в мозъчна смърт. Франция от край време не може да понася краварската ***, помня как Ширак не подкрепи САЩ за иракската война и яко ги оплю, в отговор започна мощна американска антифренска пропаганда, чийто резултати са видими до днес. ФРАНЦИЯ Е ВЕЛИКА.
12
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисля че сегашната ситуация е добра, изолирали са Мордор, онея *** в мизерия, идеално е.
11
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-слабият лидер в следвоенната история на Франция.
10
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Макрон каза че Европа трябва да е по независима от Ф16 . За тази цел герб трябва да се махне от властта и повече да не идва на власт. Макрон е против герб и вмро и техните ф16 ки ;) герб е партия от антиевропейски хардлайнери работещи за една неевропейска империя против обединена Европа .герб е проблема на Европа .