Сандърс към Путин: Стой настрана от американските избори!

Руският президент е автократичен бандит, смята Сандърс
22 фев 2020 09:48, Елка Василева
107
Сандърс към Путин: Стой настрана от американските избори!
Бърни Сандърс. Снимка: архив, БГНЕС

 Кандидатът за номинация на демократите за президент на САЩ Бърни Сандърс предупреди Русия да не се меси в предстоящите тази година избори. Сандърс заяви пред репортери, че официални лица са му докладвали преди месец за опити за руска намеса във вота през ноември.

 Сандърс бе категоричен в коментара си. „За разлика от Доналд Тръмп аз не смятам (руския президент) Владимир Путин за приятел. Той е автократичен бандит, който се опитва да разруши демокрацията и да смачка протестиращите в Русия,“ каза независимият сенатор от Върмонт и допълни: „Посланието ми към Путин е ясно: стой настрана от американските избори.“

Изказването се появи малко след като "Вашингтон пост" разпространи информация, че Русия търси начини да помогне на Сандърс, предаде БНР. Не е ясно под каква форма, но пред репортери самият той заяви, че има опити за всяване на хаос и омраза в Америка.

Още по темата

Реакцията на Сандърс е в контраст с тази на президента, след като се появиха публикации за това, че високопоставени представители на разузнаването са казали пред законодатели, че Кремъл има интерес Тръмп да бъде преизбран. Президентът определи това като „дезинформация.“

Подробен доклад на бившият шеф на ФБР Робърт Мълър посочи, че през 2016-а Русия е подкрепяла кампанията на Тръмп, като е боравила с манипулиране в социалните мрежи, но е нямало сътрудничество с екипа на Тръмп.

Притесненията на разузнаването за продължаващи опити за всяване на разделяне и поставяне под въпрос валидността на резултатите от вота.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
19
 
! Отговори
Русофил+ преди 4 години
Лудият Бърни се изказа. Ами Путин тогава ще продължи да си работи с Тръмп и Бърни губи всякакви шансове. Нали уж Русия командва парада на изборите по света....Хи, хи. И все пак по времето на Сталин никой не е смеел да се "бъзика" така явно с Русия и нейния Първи. Чудя се защо? Дали тогава политическият живот е бил по-интелигентен? Или "шубето е било голям страх"?
55
3
 
27
 
! Отговори
Хан-кобра-т преди 4 години
Тоя Сандърс и той бан-д-юга,от юга.Аре Самърс всяка жаба в гьола
54
4
 
28
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
А вие стойте настрана от границите на Русия !
53
3
 
29
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Каквито и да са резултатите от изборите в САЩ, все Русия ще им е виновна.А на този на снимката му е много злобна физиономията. Не вярвам да го изберат.
52
5
 
35
 
! Отговори
Мразя ФАЩ преди 4 години
ФАЩ бавноразвиваща бандитска клоунска псевдодържава!Никой не ви вярва на лъжите и змислиците за митичната и несъщестуваща руска намеса ,стига с тези театри , изложихте се предостатъчно в очите на нормалните хора вече ,починете си !
51
6
 
17
 
! Отговори
турчина преди 4 години
който и да стане президент все тая,президентите са марионетки на вишите масони такаче неси правете някакви илюзии за нещо по добро
50
14
 
11
 
! Отговори
друсофили.. преди 4 години
Драги русофили,Подкрепата ви за русия ще е лицемерна докато не си вземете рускиня за жена.Рускините лесно връзват на българи - тук климатът е по-хубав от руският , рускините харесват българите , езикът близък и т.н. Добри домакини са и защитават традиционните православни ценности. Освен това са и руси и хубави.Има по около 5000 брака на българи с рускини годишно - така ,че ако не успеете и с рускиня значи сте толкова некадърни ,че никоя жена не би ви погледнала.
49
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сандърс към Путин: Стой настрана от американските избори!-----------Щото кво, бе, старче, а???Май, най-много да си смениш Памперса от напъване!!!-)))))))
48
3
 
14
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
ИСТИНСКИЯТ ПРЕВОД Е СЛЕДНИЯ : " Ш ТОЙ НАШ ТРАНА ОТ АМЕРИКАН ШКИТЕ ИЖБОРИ !!!!!!!!!!!!!
47
3
 
23
 
! Отговори
Бърни Овцата преди 4 години
За това Бърни ти и демократите ще пасете зелена тревица още много дълго време. Защото обикновения Американец не иска война или други проблеми с Русия а точно обратното и това е което има дава Тръмп защото има нещо повече от елементарна злоба и завист която лъха от вас ;)
46
2
 
22
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Иронията е,че точно проповедниците на глобализацията реват най-силно срещу намеса на трети страни във вътрешните им избори.Това е чиста проба лицемерие.Щом ще живеем във възхвалявания от тях свят без граници и това прави изборите за президент на най-влиятелния му полюс,САЩ важни за всички какво по-нормално от това Русия ,Китай ,Европа ,та дори и България да подкрепят кандидата,който според тях е изгоден за интересите им.Та нали самите САЩ се месят навсякъде.
45
3
 
20
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Хахахх, къв е тоя мaлoумник ??
44
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сегашните управляващи в САЩ ми напомнят на тези по времето на Брежнев в СССР,банда изкуфели пенсионери на които некролога се подава от задният джоб,ама още ламтят за власт.....
43
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има двойник Путин ,но не е мъртъв и си е на власт.Садам,Сталин и Хитлер също са имали двойници.
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ти защо не стана кандидат за президент ?
41
4
 
31
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Тоз дедо ще доживее ли до изборите ?Зел-дал горкият. Старческа деменция и параноя го гонят. Не Путин !
40
29
 
7
 
! Отговори
Гей Икона преди 4 години
По света Пymu е възприеман като гей икона.Твърде много фетишизъм има в поведението му - язди разголен кон из тайгата, водолазни костюмчета , военни униформи , ловни дрехи и т.н.И засилващата се суетност - има повече пластични операции от застаряваща порно звезда и е започнал да запрличва на отдадено пасивен.Определно има нещо гeй в Путин (или поне Би) и братството се усеща безпогрешно.
39
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На кривата ракета, космосът й пречи.
38
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези ги тресе голяма параноя:) Изглежда много ги е страх:)
37
5
 
23
 
! Отговори
тр преди 4 години
Ние американците можем да се месим във всички страни като си назначаваме свои хора. Вие не можете да се месите в американските избори.