Сандърс към Путин: Стой настрана от американските избори!

Руският президент е автократичен бандит, смята Сандърс
22 фев 2020 09:48, Елка Василева
107
Сандърс към Путин: Стой настрана от американските избори!
Бърни Сандърс. Снимка: архив, БГНЕС

 Кандидатът за номинация на демократите за президент на САЩ Бърни Сандърс предупреди Русия да не се меси в предстоящите тази година избори. Сандърс заяви пред репортери, че официални лица са му докладвали преди месец за опити за руска намеса във вота през ноември.

 Сандърс бе категоричен в коментара си. „За разлика от Доналд Тръмп аз не смятам (руския президент) Владимир Путин за приятел. Той е автократичен бандит, който се опитва да разруши демокрацията и да смачка протестиращите в Русия,“ каза независимият сенатор от Върмонт и допълни: „Посланието ми към Путин е ясно: стой настрана от американските избори.“

Изказването се появи малко след като "Вашингтон пост" разпространи информация, че Русия търси начини да помогне на Сандърс, предаде БНР. Не е ясно под каква форма, но пред репортери самият той заяви, че има опити за всяване на хаос и омраза в Америка.

Още по темата

Реакцията на Сандърс е в контраст с тази на президента, след като се появиха публикации за това, че високопоставени представители на разузнаването са казали пред законодатели, че Кремъл има интерес Тръмп да бъде преизбран. Президентът определи това като „дезинформация.“

Подробен доклад на бившият шеф на ФБР Робърт Мълър посочи, че през 2016-а Русия е подкрепяла кампанията на Тръмп, като е боравила с манипулиране в социалните мрежи, но е нямало сътрудничество с екипа на Тръмп.

Притесненията на разузнаването за продължаващи опити за всяване на разделяне и поставяне под въпрос валидността на резултатите от вота.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прилича на ония *** генерал където се хвърли от прозореца, че му се бяха превидели руски танкове!
35
3
 
16
 
! Отговори
Безпартиен преди 4 години
С такива "лидери" бай Тръмп уверено крачи към втори кабинет.... и по-добре, едва ли САЩ са имали по успешен президент от Рейгъново време до сега ( говоря за САЩ, не за другите държави). За САЩ си е направо манна небесна, като гледам долара върви добре и нагоре и без директни войни, значи успешен президент... Първия от Хувър насам...
34
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вечния загубеняк - клоуна, който толерират само за да подхранва илюзийки
33
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има нещо човеконенавистно и зло в този човек-вижте лицето му!
32
4
 
22
 
! Отговори
Мухахаха преди 4 години
Като кадидат за президент на страна която е ПОТВЪРДИЛА ОФИЦИАЛНО НАМЕСАТА СИ В ИЗБОРИТЕ НА НАД 56 СТРАНИ това изказване на Бърни ми се вижда малко странно.И от кога Кембридж Аналитика е руска компания за която има потвърдени доказателства и е наказана впоследствие за намесата и в Изборите в САЩ и манипулирането на милиони американски избиратели ?Путин и Китай - обичайните заподозрени.А тук някои тролччета направиха направиха пари /за баничка с боза/ покрай "руската истерия" хахаха.
31
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изперкали старци са почти всички кандидати за президент на САЩ,на които само Русия им се привижда.
30
7
 
27
 
! Отговори
ИВАН преди 4 години
Този баш кравар съвсем е изтрещял. Като говорят, че са най-великата демокрация и най-силната държава, тогава как може един човек коренно да промени политиките им.
29
3
 
23
 
! Отговори
Путин преди 4 години
А ти кой беше ?!
28
4
 
46
 
! Отговори
Ха ха ха преди 4 години
Дядо стой си мирен в къщи не видиш ли че некролога ти се подава от джоба !Къде си тръгнал да плашиш Путин !
27
7
 
43
 
! Отговори
Бандит преди 4 години
Не можеш да наречеш "бандит" президента на такава огромна и силна страна! Какъвто и да си.
26
45
 
6
 
! Отговори
българин преди 4 години
Путин да се благодари , че Маккейн почина и не стана президент !! Той щеше да свие сърмите на джуджето !!
25
7
 
11
 
! Отговори
От Мен преди 4 години
Статистиката показва, че всеки президент, без *** Десин, изкарва два мандата. Така че, стягайте коланите Перчема има още един мандат.
24
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин към Пиндостан: Махнете си пипалата от Русия. Девета година провеждате в родината ми вяло текущ майдан.
23
2
 
15
 
! Отговори
Conservative преди 4 години
И какво, ще видим президент - отявлен комунист? Това е твърде малко вероятно. Деморкатите по-скоро ще преглърнат втори мандат на Тръмп, отколкото един комунист да стане лицето на партията им. Ще трябва да се преименуват на социалдеморкати и да си нарпавят знаменцето червено. От аристократината им претенция няма да остане и помен.От друга страна им трябва някакъв отдушник за популистката революция, която тече в партийната им база... Решението - ноиминират Сандърс, той губи и всички са доволни.
22
4
 
7
 
! Отговори
накратко преди 4 години
Оставете го тоя Сандърс да се изживява като някой бе,хора!От него нищо не зависи,има кой да решава!Ако някой си мисли,че може да решава в голяма грешка е!Това е и за Сандърс,и за Тръмп и за Путин!Баси наивниците!
21
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 16 Путин на 67 бил дядка, а тоя Сандърс е на 78! К'во да кажем тогава за него??? К'во друго освен папардак дето се опикава в гащите със деменция и миришещ вече на пръст!
20
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
А в правосъдната система на суверенна държава може ли да се меси Путин, или това е практика само на убийците на индианци?
19
45
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия, с БВП колкото Нидерландия, с бандитки олигархичен модел на управление, със ситен килър начело-С КАКВО ДА ВЪЗДЕЙСТВА ,ОСВЕН С ФАБРИКАТА ЗА ***!?Е-веднъж успяха с Оранжевия Клоун, ама това говори зле за Америка. Я да беше мистър Рейгън, рашънсите щяха да играят казачок на гладно....
18
45
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-големите зверства в историята са извършени от руската "нация", която е сбирщина от угро-фински, татаро-монголски, и всякакви други ***, към коренното население на Североизточна Азия, към славяните в Източна Европа, а сега и към народа на Сирия.
17
33
 
7
 
! Отговори
334 преди 4 години
Точно така, Сандърс! Успех!