Бивш военен министър: Това определено е война

"Русия ще продължи да дестабилизира страните от Източна Европа"
Обновена: 24 фев 2022 14:46 | 24 фев 2022 10:13, Ния Христова
29
 
Руският президент Владимир Путин обяви началото на "специална военна операция" в Донбас. 
 
"Това определено е война, която беше описана със своите цели от Путин в неговата реч. Целите са смяна на управлението в Украйна, ликвидиране на свободна и демократична Украйна, която се стреми към членство в НАТО и ЕС, както и отправяне на предизвикателство към Европа, че Русия няма да допусне по своите граници да има свободни и демократични страни. Оттук произтича и основният риск към България", каза бившият военен министър Велизар Шаламанов в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Това беше очаквано от 2014 г., затова във Визия 2020, която прие тогава служебното правителство, на българското обществото бе предложен модел за развитие, който да повиши нашата устойчивост срещу такива рискове.  Ние пропуснахме 7 години и сега се налага да наваксваме, което е голямо предизвикателство", подчерта Шаламанов.
 
Бившият военен министър увери - план за действие в НАТО има.
 
"Трябва ни план за противодействие на дезинформацията, засилено контраразузнаване. Всеки път, когато има такава мащабна агресия, всички околни страни са подложени на дезинформационна кампания", уточни събеседникът.
 
На въпрос какво може да спре Путин, той каза: 
 
"Има само две неща, които може да спрат Путин. На първо място - украинската армия, която трябва да издържи на ракетните удари, на атаките от въздуха и при влизане в пряко сухопътно сражение да докаже, че може да защити своята територия. На второ място това е руското обществено мнение".
 
"Русия е призната като агресор в тази война. Последните 8 години украинската армия се готви целенасочено, получи достатъчно отбранителни въоръжения, боеприпаси", посочи бившият военен министър.
 
"Ние трябва да имаме готовност да осигурим подкрепа за българите в Украйна", завърши Шаламанов.
 
Ще бъде организирана евакуация от Украйна на всички желаещи българи. Това съобщиха от Министерството на външните работи. Повече информация може да бъде получена на телефоните на ведомството.
 
Целия разговор гледайте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
1
 
! Отговори
Идея си няма гусина преди 2 години
...екц-министъра, какво е това Война...но нали нещо трябва да пусне...това излезе !
21
2
 
5
 
! Отговори
...--- преди 2 години
Няма сериозен държавник по света, който да чака *** да удавят собствената му страна в кръв. Разбира се, че ще удари пръв. Какво си мислят световните ***?
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изглежда война , звучи като война - "Това е война" каза Щирлиц , докато чете DW
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плужеците, зовящи се бг и ес политици тска са се оплели в дефектни размисли, че досега не измътиха нищо повече, освен " ъежки санкции срещу Русия". Откъде акъл и сили за нещо по-ефикасно! Жалки преяли смешници.
18
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашиста Путин и всички путинофили в Бг.трябва да бъдат арестувани!! ДАНС да не спи
17
4
 
4
 
! Отговори
Пиянка Джофра преди 2 години
Слава на Путин !!! Слава !! Отнова запада и САЩ и Израел са обединени както никога до сега от последните 30 години.Ще ударим силно руската фашистка хунта !!!Най после заедно!
16
11
 
3
 
! Отговори
Володя преди 2 години
ДАНС да издири драскачите които защитават Путин и неговата шайка ограбила руския народ.Да се намерят адресите на тези които пишат в този сайт в защита на Путин.Те са платени от руското посолство !
15
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започва обратното броене за фашиста ПУТИН !!! Няма как да победи цяла Европа.
14
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази война е началото на края на Путин и неговата хунта.Запада и НАТО са сега по обединени от всякога.Ние също!!!Благодаря ти Путин !!!!
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам съмнения че Путин отдавна е изяснил че основни играчи в НАТОТО ЩЕ СИ НАПРАВЯТ "ПАС" Все пак руското разузнаване не е спяща клетка като нашенския ДАНС и директорите му не излизат по 6 месеца в неплатен отпуск а работят
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дойде време за разплата. Фашистите ще платят за всичките си подлости и престъпления. Включително и за изгорените живи деца и жени в Одеса.
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През ВСВ 2 милиона украинци се предават веднага на германците. Кръвта вода не става.
10
4
 
3
 
! Отговори
Слави преди 2 години
Отново сме обединени около Румен Радев, а той го каза ясно- не на режима на Путин
9
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И не само в този сайт.Платените от Путин драскачи са и в други сайтове.Ние в Бг. Юначело с Генерал Румен Радев обсъждаме режима на Путин !
8
0
 
9
 
! Отговори
Gogo преди 2 години
Понятия като свобода и демокрация от много години не струват и 1 цент. Всички големи си гонят интереса , а малките ако не слушат , ги шамарят.От днес май започва възстановяване на нарушената стратегическа стабилност в Европа и това си беше предварително договорено между големите.Дай Боже по-малко , ако е възможно и изобщо да няма ,невинни жертви.Всичко друго е театър.
7
6
 
2
 
! Отговори
Ок. преди 2 години
Който защитава Путин и неговата агресия в Украйна е ФАШИСТ !!!! ДАНС ще се задейства скоро с- щу драскачите в този сайт, които водат целенасочена путинова пропаганда !!!!!!!!!!!
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Попе забрави Либия, Афганистан, Куба, Гренада... това ми идва без да питам гугъл.
5
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрън дрън дрънканици, а Путин прави факти...
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички нео-либерални марионетки изпълзяха от хралупите днес, но ден година храни при тях, няма как.
3
1
 
5
 
! Отговори
taschunka witko преди 2 години
Като се припука и ти ще нахакаш гаки