Ген. Попов: Властта в България ще носи историческа отговорност

"Въпрос на време е Русия да премине към следващия етап", смята той
24 фев 2022 10:58, Ния Христова
95
Ген. Попов: Властта в България ще носи историческа отговорност
Снимка: БГНЕС
"Управляващите трябва да решат каква да бъде ясната и категорична позиция на България. Те са поели отговорности да бъдат начело на държавата. Трябва да им е ясно, че те ще носят историческата отговорност за решението си. За съжаление, се направи едно сериозно снишаване, което не е печелившо."
 
Това заяви в интервю за БГНЕС генерал Константин Попов, началник на отбраната /2016-2017/, председател на Комисията по отбрана /2017-2021 г./. 
 
"Първо, българската държава трябва ясно и категорично да вземе решение от коя страна на барикадата ще бъде. Второ, тя трябва да го обяви. Трето, в дългосрочен план да се подготви за едни бъдещи кризи от всякакъв характер, включително военен", каза Попов и добави, че в момента няма непосредствена военна заплаха за територията на България.
 
"Стратегическите цели на Русия в тази война бяха обявени ясно от президента Владимир Путин. Близката цел е независимост на Донецка и Луганска област, не само на територията, която е в ръцете на руските сепаратисти. Стратегическата голяма цел е смяна на правителството в Киев и инсталиране на власт, което е близко до вижданията на Кремъл", заяви ген. Попов.
Още по темата
 
Той смята, че Москва лесно ще постигне тези свои цели предвид огромната мощ на Русия.
 
"Въпрос на време е Русия да премине към следващия етап. Руският президент Путин се отличава с изключителна решителност, той никога не дава назад, може да изчака и да даде настрани, но той си преследва целите със сериозна решителност", подчерта ген. Попов.
 
Според него действията на Русия в Украйна са край на съществуващата в момента международна система.
 
"Минските споразумения отидоха в кошчето за боклук, под въпрос са държавните граници на страните, взаимоотношенията, начините на решаването на конфликти и на спорните въпроси. Всичко това вече не съществува като цялостна система. ООН е блокирано и не може да вземе решения", заяви ген. Попов.
 
Той не изключва "падането на нова Желязна завеса" и една нова Студена война. "Дано не се стига до там", каза още ген. Попов. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
11
 
46
 
! Отговори
До: Попови и натовци преди 2 години
Студената война никога не е приключвала благодарение на американците!
48
4
 
12
 
! Отговори
Путин мачкал една преди 2 години
...съседка- украйнка...щях да падна! Но, да очакваме ли,... че ще налети и на японки?
47
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще мяукаме на амеркинаците, накрая ще капитулираме за 5 минути пред Русия.
46
10
 
6
 
! Отговори
,каза още ген.Попов. преди 2 години
Слава Богу, че си изсреля бърже кьор-фишеците, защото преди това НИЩО не каза...
45
4
 
29
 
! Отговори
Наско преди 2 години
България заема българската страна, защо трябва да заемаме чужда!
44
23
 
24
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Путин вече е пълно куку, плещи врели-некипели и сам си верва, въпросът е, че 20 години толеранс му даде възможност да възпита цяло поколение ***, които ще продължат политиката на руския националфашизъм и мачкане на съседите им.
43
13
 
18
 
! Отговори
ДАНС преди 2 години
Идентифицираме руската шпионска мрежа в европейска България. Тежки санкции ще има за всички, които работят срещу националните интереси на България
42
3
 
10
 
! Отговори
ОФ-РАДЕВ се СНИШИ преди 2 години
Какъв да са..? ?
41
9
 
15
 
! Отговори
путин рискува преди 2 години
но вече е на години, няма да има сили да поддържа войните вечно;)
40
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-полека генерале.В момента не ти носиш отговорност!Не сме в силна позиция нито по отношение на едните,нито по отношение на другите.А вече достатъчно много мнения има на чия страна сме.Стига сте нагнетявали допълнително напрежение.
39
7
 
21
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
А самият Куку мицин Попов може ли да заяви ясно на чия страна застава и може ли ясно и решително да си свали ципа и да се из пи кае върху портрета на Путин ?
38
13
 
6
 
! Отговори
до 48 преди 2 години
Аз съм *** селянин и ми е все тая дали американци или руснаци ще назначават управниците ми. Фани едните, удри другите е работата. Докато не си извоюваме независимостта на държавата, така ще е.
37
8
 
22
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
българия е в нато и ес без референдум ето фаталните грешки как излизат следгодини българия от 1878 винаги на грешната страна пълен неутралитет в тозиконфликт ние сме тук от векове за векове няма да вдигаме ръка на русия кактонаправихме 1999 г с ам самолети към белград
36
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 46 Ти лично много ли искаш руснаците да дойдат и да те "освободят"? От какво ще те освободят и какво ще спечелиш? Нова лада ли? 2$ заплата като във Венецуела ли? Какво?
35
0
 
0
 
! Отговори
до 34 преди 2 години
Може и части от Русия...
34
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите мъпети да внимават, че обикновено като дойдат руснаците, има народен съд и погива "цвета на нацията". След освобождението доста мародери са виснали на въжетата, 1945 доста национални предатели, сега не е като да няма и от едните и от другите.
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как се носи ОТГОВОРНОСТ в България.?Документално!!!............................................... ЩОТО В РУМЪНИЯ БЕШЕ ПОКАЗНО.
32
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин ще понесе повече вреди от колкото им полза от тази операция. Да щял да спре газта, това е абсурдно да спреш нещо от което печелиш милиарди и то напук.
31
6
 
17
 
! Отговори
В. преди 2 години
Ето че ***, поддръжници на САЩ се изявяват напълно като туркофили и любящи китайския комунизъм. Щото Турция като разпарчетоса раша, какво ще направи с България, бе
30
16
 
9
 
! Отговори
Отврат преди 2 години
Защо е свършил този свят бе генерале? Защото на Путин му се иска така? Няма да стане... ще вземе част от Украина и ще загуби много повече. А нормалните държави трябва да продължат напред заедно и да сложат желязна завеса на изток!