Лавров: Руско-украинските преговори забуксуваха заради Киев

Съмнявам се в желанието на украинските лидери да ги продължат, каза той
22 апр 2022 22:31, Анисия Иванова
119
Лавров: Руско-украинските преговори забуксуваха заради Киев
Снимка: БГНЕС

Руско-украинските преговори забуксуваха, след като на 15 април на Киев бяха изпратени конкретни предложения за споразумения, на които той още не е отговорил, заяви днес руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

"Водихме преговори /.../, сега те буксуват, тъй като поредното предложение, което предадохме на украинските преговарящи преди пет дни и което бе изготвено, отчитайки получените до онзи момент техни коментари, остава без отговор“, каза Лавров на пресконференция след разговори с вицепремиера и външен министър на Казахстан Мухтар Тлеуберди.

Руският министър каза също, че се съмнява в желанието на украинските лидери да продължат тези преговори, отбелязва Франс прес.

"За мен е много странно да чувам всеки ден изявления /.../, включително от (украинския) президент и от неговите съветници, които създават впечатлението, че те изобщо не се нуждаят от тези преговори", каза Лавров без повече уточнения.

Ръководителят на руската делегация, преговаряща с украински представители, Владимир Медински съобщи, че днес се е състоял нов кръг преговори.

Миналата седмица Киев заяви, че преговорите с Москва са "изключително трудни". Междувременно на място стълкновенията продължават, главно на изток и в големия пристанищен град Мариупол, където украинските сили все още контролират огромния металургичен комплекс "Азовстал", посочва АФП. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
6
 
16
 
! Отговори
Ебахти идиотите преди 2 години
два месеца един завод не могат да превземат.
48
14
 
19
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Историческият опит показва,че преговорите с фашисти са безмислени.Руските фашисти трябва да бъдат унищожени.Путин на въжето.
47
18
 
15
 
! Отговори
Смях преди 2 години
украинските сили все още контролират огромния металургичен комплекс "Азовстал",-------- Да се чете: Украинските нацисти от батальона Азов все още се крият на десетки метри под земята и държат цивилни за заложници, докато руската армия се опитва да спаси цивилните!
46
6
 
16
 
! Отговори
куция кон лавроФф преди 2 години
"Не сме нападали Украйна"
45
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия ни помага постоянно след 1877 г. Това че ние пропиляваме шанса си и избираме Германия или НАТО си е наш проб;ем. Освобожда ни 1878 г. , помага ни 1913 г. когато спира Турция, помага ни националната катастрофа 1920 г. и прави силно ВМРО с БКП като снабдява с оръжие срещу Югославия, Обещава на ВМРО Солун като столица на бъдеща Македония, връща Добруджа с Хитлер, спасява ни 1944 г. от бомбите на НАТО и нова национална катастрофа, ЕЛцин ни подкрепи за независима Македония в 1991 г т.н.
44
14
 
16
 
! Отговори
на снимката убиец преди 2 години
Преговорите ще продължат веднага след като Лавров, Песков, Путин и останалите кремълски изчадия бъдат ликвидирани. С терористи и масови убийци не се преговаря.
43
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв е този ларвов бе? Какви са тия ларви, червейчета и ***?
42
8
 
11
 
! Отговори
Не ме спами преди 2 години
Вълк в овча кожа.
41
16
 
13
 
! Отговори
Данчо преди 2 години
До Анонимен Русия заробва България два пъти - след руско-турската война и на 9-ти септември 1944 г.
40
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тейли. Ами Улрайнците казаха, че не дават Домбас и Крим ? Вие какво правите там? Според мен ви боксуват окупаторските танкове.
39
18
 
14
 
! Отговори
Канадски страхливец преди 2 години
Русия ще доведе операцията срещу нaцистите докрай.Както ВСВ
38
18
 
17
 
! Отговори
паралелепипед преди 2 години
Лавров е много добър политик и знае какво говори.
37
7
 
12
 
! Отговори
cekyko преди 2 години
До 47 - Точно обратното. Хрушчов се изпалши, че ще стане ТСВ, ако не премахнат ядрените балистични ракети от островна Куба, а Фидел се усети, че е прецакан от руските нацисти.
36
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никита Хрушчов, когато беше подгонил американския президент Джон Кенеди...и онзи Кенеди се молеше на Хрушчов да отбие атаката, защото СССР притежаваше най-мощното ядрено оръжие, крилати ракети, едно време съветските физици и химици постоянно правеха разни ядрени бомби.
35
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лавров още малко и вашата война ще приключи в хага там ще сънуваш по цяла нощ писъците на убитите и изнасилени деца
34
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лаврушка Хага те очаква
33
11
 
21
 
! Отговори
Joro преди 2 години
Лавров влезе с танка в Украйна - танка затъна в калта - Помощ, искам мир, закряка Лавров - лоши украинци, фашисти, що не искате мир, а искате да изгоните добрите руски танкове, които ви носят мира?
32
8
 
18
 
! Отговори
Айде преди 2 години
Изчезни до три бе наглец !
31
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На най Светлия Християнски празник Възкресение путин е пратил мюсюлмани да се гаврят и избиват цивилни християни и ще ми говорят за преговори
30
4
 
16
 
! Отговори
Орт преди 2 години
Конкретни предложения за мир към Русия,давате всичко до Урал и ще има мир.Ето видяхте ли преговорите забоксуваха заради Москва.То бива ама такива лицемери и циници май няма.