Руският посланик в Полша нападнат, заляха го с червена боя

Руски дипломати опитаха да поднесат цветя за 9 май
Обновена: 9 май 2022 14:33 | 9 май 2022 14:33, Елка Василева
333

Снимка: БГНЕС

Посланикът на Русия в Полша Сергей Андреев беше залят с червена боя.

Той беше нападнат при опит да положи цветя на военното гробище на съветските воини във Варшава, предаде ТАСС.

Пред гробищата е имало протест срещу нахлуването на Русия в Украйна. Демонстрантите са се опитали да нападнат физически посланика, пишат местни медии. Няколко души са опитали да го стигнат, но са били отблъснати от охраната му.

В следващия момент лицето му е било залято с червена боя.

След слизането си от дипломатическия автомобил руският посланик е бил обкръжен от агресивно настроена тълпа, пише ТАСС. На площада в този момент не е имало полиция. Руските дипломати са успели да направят само няколко крачки и тълпата не ги е пуснала по-нататък.

Събралите се казвали на други пристигащи с цветя на гробището, че нямат право да отдават почит на войниците и да празнуват Деня на победата.

Посланикът на Русия съобщи, че той и останалите руски дипломати не са пострадали сериозно при инцидента. Той каза, че руската страна ще отправи протест срещу полските власти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, а у нас Мутрофанова прави шествия и пройзнася речи
89
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кога национал-социалистите ще осъзнаете, че живеете в 21ви век и че всеки втори Ваш съсед в България и всеки пръв, ако отидете да живеете в Германия, Холандия, Англия или Франция е от друг континент? Шолц, Джонсън и Макрон го знаят, заради това си почиват на тъча, ама Вие за пред кого се правите на интересни? :} Като научите един-два западни езика и се запознаете с 10-20 човека от други континенти, идеологиите Ви ще изхвърчат през дясното ухо, така както са влезли през лявото. :}
88
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За всички путинисти и русофили, това че преди години Руснаците са извършили георизъм не означава че в момента го правят също !Поколенията са се сменили, управниците са други, политиците са други и обстоятелствата са други. Човек трябва да застава на страната на това което е правилно, Путин определено даде команда да избива невинни хора и за това трябва да си платят !
87
15
 
8
 
! Отговори
Zzz преди 2 години
Повече концлагери е трябвало да се построят при тези неблагодарници. Явно са забравили всичко.
86
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поляците имат всички причини да мразят руснаците.
85
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я кажете путинофилчетата защо така скромен парада в Масква тази година? Нещо липсваха самолетите, че май повечето отдавна са свалени от едни фермери в Украйна. Нещо и военноморската техника куца на рашките. На дъното на Черноморието лежат поне 3 от "най-модерните" машини. Нещо и персонал няма на Червения площад, а Вова странно трепереше през цялата му реч. Защо така, бл*дофили?
84
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заливането на хора с боя и замерянето на сгради с хранителни продукти, както и рушенето на паметници се утвърждава като европейска ценност!
83
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТАКА СЕ ПРАВИ! Направо ми се иска да съм поляк като гледам какви сме безгръбначни!
82
5
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До 86: а комунизма не е ли чужда идеология наложена от чужда поробителска армия и налагана от инсталирани от чужда армия национални предатели? Или ако е нашето е прекрасно, ако не е нашето е лошо? Знаеш ли каква е разликата между американофилите и русофилите? Валутата в която си мечтаят да им плащат! На България не и трябват нито едните, нито другите! България има нужда само и единствено от българофили! А ти драги ми *** няма как да си българофил защото сърцето ти е окупирано от СССР!
81
17
 
8
 
! Отговори
Адмирации преди 2 години
Тези са след руснаците! Нацисти гадни, тея са по големи фашисти от украинците! Ще ядат руски ракети и те ще изчезнат от картата!
80
11
 
13
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 2 години
До До 52хаха, проливали кръвта за Полша. След като превземат половината страна и изколват 22 000 поляци в Катинската гора, после проливали кръвта. Гнусни сте, рушня!
79
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 72 Сталин и Хитлер си поделят Полша във ВСВ. Полските офицери, над 20 000, предпочитат да се предадат на ссср, и правят огромна грешка. По заповед на масов убиец сталин, руснаците избиват всички поляци в Катинската гора, Елцин предостави документите... Но, путинофил да прочете нещо е невъзможно, те слушат само масква и вЕрват само на чудовището путин. Всички съседи на русия я мразят - защото русия е агресор. След тази война целия свят, без ким и мадуро, ще мразят руснаците и русия
78
6
 
4
 
! Отговори
Сашо Янакиев преди 2 години
въпрос на възпитание
77
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето така се прави протест, заливаш го с блажна боя да ходи да се измие да види колко е трудно !Малограмотни Руски терористи които си мислят че всичко им е позволено
76
8
 
10
 
! Отговори
до до 49 преди 2 години
"Геноцид над руснаци има само в главите на пияниците в Кремъл" - А, 16 милиона цивилно мирно население избито от немците и техните съратници бандерлюги за периода от 1941 - 1944 година, това какво е? А избитите в концлагери пленени съветски бойци? Във ВСВ са загинали 27 милиона съветски граждани, от тях 16 милиона цивилни!ОчевАдно е, че си едноклетъчна А.меба, затова, не говори за неща които недоразвития ти мозък не е пригоден!
75
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко му е, яко бой по всички рашисти трябва. Предлагам тук да почнем с Мутрофановна!
74
7
 
11
 
! Отговори
До 52 преди 2 години
Верно си ***! На твоитв години руските войници са проливали кръвта си за Полша! Плакали са, когато видяли още живите лагеристи. Погледни някой запис или снимка, прочети спомени на оцелвелите! Не боли.
73
6
 
10
 
! Отговори
напомняне преди 2 години
- Поляците получиха от Русия след войната огромни немски територии -Силезия......-Преследването на евреите преди втората св. война започва първо в Полша, а по-късно в Германия.
72
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** ги бият вече за спорт навсякъде по света и с право.
71
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
50 коментара на джобни тенисисти. Щели да бият пенсиите пред паметника на съветската армия, хахаха. Някои падат на ниво 17 годишно украинче от крайния квартал 2013та. Хахаха. Тук деца, ако знаете колко такива са минали и заминали и на по 25 осъзнават, че ги промиват с чужди идеологии... Бедна Ви е фантацията. Трябва да поговорите малко с батковците си от 70те и 80те да чуете малко за мисловния капан, в който се набутвате, ама така е като растете без бащи и нямате мъжки пример в живота си... :}