Руският посланик в Полша нападнат, заляха го с червена боя

Руски дипломати опитаха да поднесат цветя за 9 май
Обновена: 9 май 2022 14:33 | 9 май 2022 14:33, Елка Василева
333

Снимка: БГНЕС

Посланикът на Русия в Полша Сергей Андреев беше залят с червена боя.

Той беше нападнат при опит да положи цветя на военното гробище на съветските воини във Варшава, предаде ТАСС.

Пред гробищата е имало протест срещу нахлуването на Русия в Украйна. Демонстрантите са се опитали да нападнат физически посланика, пишат местни медии. Няколко души са опитали да го стигнат, но са били отблъснати от охраната му.

В следващия момент лицето му е било залято с червена боя.

След слизането си от дипломатическия автомобил руският посланик е бил обкръжен от агресивно настроена тълпа, пише ТАСС. На площада в този момент не е имало полиция. Руските дипломати са успели да направят само няколко крачки и тълпата не ги е пуснала по-нататък.

Събралите се казвали на други пристигащи с цветя на гробището, че нямат право да отдават почит на войниците и да празнуват Деня на победата.

Посланикът на Русия съобщи, че той и останалите руски дипломати не са пострадали сериозно при инцидента. Той каза, че руската страна ще отправи протест срещу полските власти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изцапана, червена, болшевишка ватенка на снимката. Безценно. Отдавна трябваше и българомразещата агресорка Митрофанова да нацапат по същия начин.
69
7
 
10
 
! Отговори
До 65, евреина преди 2 години
Прав си! Знаеш ли какво е прошка? Когато германския канцлер Вили Бранд, при посещение в Полша стоеше пред мемориала на убитите евреи във варшава- сам, под дъжда, на колене! Дали Брежнев поиска прошка от полския народ за избитите в катинския лес? А за тези през 82а? А за това че нападна Полша от изток 39а? Не си спомням! А ти???
68
5
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До 69: освободителя си тръгва, ако се налага да праща армия периодично на тази освободена територия значи е поробител. Справка Пражка пролет, Унгарското въстание и куп други национално освободителни движения.
67
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво браво а нашите *** страх гие да доближат митрохванова.
66
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво
65
3
 
4
 
! Отговори
Караиванов преди 2 години
69Не освобождаване, а реокупиране...
64
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
поляците нещо много си повярваха зад гърба на НАТО и чл 5. само че в момента в който решат да се правят на сини каски в западна Полша ще им станат червени каските.
63
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Няма как украинците да са фашисти, при положение че самата идеология е чисто италианска, предназначена за италианци." - Дааа, те италианците са били много възхитени от тази идеология и заради това са провесили Мусолини на въжето (да го пратят на мястото му при Боговете). :}
62
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"газпром" загина, "москва" потъва, кремъл фалира, ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
61
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак добре че е било боя, а не нещо, след което никаква дипломация не би могла да оправи репутацията.
60
7
 
9
 
! Отговори
Добро утро, България преди 2 години
Такова нещо у нас просто няма как да се случи!
59
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е разликата между Полша и България!!! Там не търпят.
58
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Над 600,000 бойци на СССР са загинали за освобождението на Полша от хитлеро-фашистка Германия!!! Виждате ли на снимката укро флаговете? Под тези флагове на бандеро-фашистите са били избити над 300,000 поляци - предимно жени и деца!!! А, само в така нареченото "Волинско клане" над 36,000 души също жени, деца и старци по най-жесток начин, има фотографии в интернет!!! Колко евреи са били избити от банделюгите - никой не знае, но си посочват цифри между от 1-1,5 милиона.
57
11
 
10
 
! Отговори
бояджия преди 2 години
това трябваше са се случи и с мутрафонова !
56
4
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До 49: няма такова животно като фашистка Германия! Кога най накрая комунистите ще научите, че е Фашистка Италия и Национал-социалистическа Германия! Да знам, не обичате да казвате истината защото почвате да се бъркате кои социалисти бяха лошите според вас и кои добрите, но не е чак толкова сложно. Да се надяваме, че след още 70 години редовия комунист ще му стига мозъка да научи, че Германия е била Национал-социалистическа! Дай боже, но като ви знам нивото не ми се вярва!
55
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Загуби на Червената Армия при освобождаването на Европа: Полша- 600212, Чехословакия-139918, Унгария- 140004, Германия-101861, Румъния- 68993, Австрия- 26006 и т.н
54
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До последните петима, ама приятели, ако толкова много Ви се иска да биете русофили защо не отидете на фронтовата линия или топките Ви стигат колкото да играете джобен тенис? :} Аз съм на мнение, че всеки русофил и русофоб трябва да си защитава идеалите в реалния живот. В Украйна има още близо 40 милиона живи украинци и руснаци имате поле за изява колкото щете, знаете адреса на руското и украинското посолство, нали? Или да пращам адреси? :}
53
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как украинците да са фашисти, при положение че самата идеология е чисто италианска, предназначена за италианци. Някой да обясни на безмозъчните колхозници па русккии ако трябва.
52
0
 
0
 
! Отговори
и те така преди 2 години
а рекламата с бабата с ланците продължава да чупи tqpomera :):)
51
7
 
10
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 2 години
Да де, ама всички теа полски умници и хитреци (или не знам там какви са били в тълпата) не знаят ли, че ако не е била Червената Армия, или ако тя се е била забавила с една годинка с навлизането (пардон инвазията) в Полша, то германските нацисти (т.е., дедовците на теа, на които поляци и укри сега се подмазват и кланят) са щели sehr педантично, систематично и "окончателно-решено" да издухат техните дедовци, баби, и т.н. цялата рода, през комините на концлагерите ? ...