Путин заплаши Украйна: Отговорът на Русия на терористичните атаки ще е суров

Путин нападна Украйна, защото е отчаян, заяви Дмитро Кулеба
Обновена: 10 окт 2022 14:10 | 10 окт 2022 13:45, Нели Христова
442
Путин заплаши Украйна: Отговорът на Русия на терористичните атаки ще е суров
Снимка: БГНЕС

Президентът Владимир Путин заплаши със "суров отговор", ако атаките срещу Русия продължат, часове след като войските му започнаха масивна вълна от удари, насочени към градове в Украйна. Атаките са в отговор на атаката срещу Керченския мост, свързващ Русия и Крим.

В телевизионни изявления Путин отново обвини Украйна за атаката на Керченския мост, описвайки я като "терористичен акт".

Още по темата
"Днес Русия е нанесла ракетни атаки с далечен обсег срещу енергийната, военната и комуникационната инфраструктура на Украйна като отмъщение за атаката на моста", каза той.

Говорейки на заседание на Съвета за сигурност в Санкт Петербург тази сутрин, Путин каза:

"Ако атаките срещу Русия продължат, отговорът ще бъде суров. Отговорите ще бъдат от същия мащаб като заплахите към Русия. При нови опити за извършване на терористични актове на наша територия отговорът на Русия ще бъде твърд."

"Режимът в Киев отдавна използва терористични методи - убийства на общественици, учени, журналисти", заяви Путин във връзка с терористичната атака на Кримския мост.

Той обвини украинските власти, че са се опитвали да организират взрив на участък от газопровода "Турски поток", това било доказано и потвърдено включително от задържаните изпълнители на терористичните актове.

"Русия не е допусната до разследването на саботажа на "Северен поток", въпреки че бенефициентът" е известен, каза Путин.

Украйна е извършила три терористични атаки срещу АЕЦ в Курск, като е взривила електропроводи - заяви Путин. Според президента на Русия сериозните последици от терористичните атаки са били избегнати.

Путин също така нарече атаките на Киев срещу Запорожката АЕЦ атомен тероризъм.

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба отвърна на последните изявления на Владимир Путин и каза, че руският президент не е бил "провокиран" да започне ракетни атаки с далечен обсег срещу Украйна.

"Путин нападна Украйна, защото е отчаян и използва ракетен терор, за да се опита да промени темпото на войната в своя полза", каза Кулеба в поредица от публикации в Twitter.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


442
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
302
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да пращаш своя народ на фронта като пушечно месо за да завладеш сувера страна Без коментар
301
11
 
7
 
! Отговори
Тцът преди 1 година
И аз да се включа. Само да ви кажа , че Путин е чудовище и смахнато джудже с много комплекси. Той ще е човекът, който ще бомбандира всички русофили в българия, заедно с русофобите. Наздраве и Приятна вечер. Това беше от мен. Вразумете се безумници. Щото иначе Путинагата ще ви вразузи с преждевременна смърт от радиация. Ади Рио .
300
10
 
10
 
! Отговори
Учуден преди 1 година
Неспираща рузка пропаганда в този сайт?!Немам думи?Бол отка,чалки,надъхани *** ,леещи сълзи за някакви рузки гробове в Донбас?!А тва,че унищожиха половин държава,че разселиха и убиха милиони украинци?!Те не са хора!Хора сте само вие ***,рашисти и долни мужици!Ривети за Мордор,а цъкати на Айфоните и Уиндоус 10,изпращате децата си да се учат в Харвард,а после да се връщат и като вас да правят реклама на Путин и на рузкото блато?!Големи от,качалки и двуличници,направо НЕБЪЛГАРИ,за рубли!!
299
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските фашисти че умиргат ,гадове фашиски
298
0
 
0
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Ей 327-защо се представяш от мое име!?
297
4
 
2
 
! Отговори
1233 преди 1 година
До Morski. Плащат ли ти да копираш тая глупост под всяка статия. Поне промени нещо да не си личи толкова, че го правиш за 18 копейки на ред
296
2
 
14
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Ще дойде и твоят час нещастен гном
295
15
 
17
 
! Отговори
$$$$??? преди 1 година
Дойде време да се стигне до това.Всяко търпение има граници.Не може ти да унищожаваш и да не получиш отговор.Ако има жертви жалко,но и тези трябва да разберат как се живее с бомби и смърт.Бладарни да са на Зеленски и да го сритат от власт.Неби мирно седял не би чудо видяло.Нещеш мира, нати секира.Идва видов ден.
294
3
 
1
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
до 328 измисли си друго име да хвалиш Росията
293
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тцтцтц... От два-три месеца медиите се опитват да ни внушат, че руските руските боеприпаси били на привършване... Явно са намерили още няколко забутани по складовете... :)
292
13
 
17
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Слава на Русия!
291
16
 
27
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Украйна с удар на Русия е радост за демократичния свят и САЩ, Русия отвърна и веднага всички изпищяха, но защо ние? това е за вас за осемте години бомбардировки на Донбас, това е за вас за смъртта на 15 хиляди цивилни на изток, това е за вас за алеята на ангелите, за блокадата на Изток и Крим, за зверствата в източна Украйна, за мъченията, за изгорелите в Одеса, за Кримския мост. Слава на Русия!
290
13
 
12
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Пу т ьо дотолкова се е объркал че вече не знае какво прави.Почна да си взривява мостовете за да има оправдание и за мобилизациите и за разрушените градове и села че и България намеси.
289
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Министерството на вътрешните работи на Украйна съобщи, че украинските войски са започнали да строят укрепления на границата с Беларус. скоро ще започне война с Беларус
288
6
 
13
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Изпълняващият длъжността ръководител на Донецката народна република Денис Пушилин заяви, че ударите по критичната инфраструктура на Украйна, които бяха нанесени сутринта от руските въоръжени сили, са адекватен отговор на терора на Киев срещу жителите на Донбас, както и руските говорещи региони
287
2
 
8
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Украинските медии, цитирайки заместник-кмета на Лвов Андрей Москаленко, съобщават, че 90% от града е останал без електричество.
286
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Днмократ: първи канал гледаш ли? агент кгб?
285
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно от пристиганията в Киев падна върху склада на козметичната марка LAMEL, която предишния ден се зарадва на терористичната атака на Кримския мост
284
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 317: Гледам радио Свобода в Берлин
283
4
 
6
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Унгария и Сърбия се договориха да построят тръбопровод за доставка на руски петрол Urals в Сърбия чрез тръбопровода "Дружба".