Четирима терористи с невисок интелект успяха да предизвикат шок в Русия

Москва не вярва на САЩ, затова не е реагирала на предупреждението
25 мар 2024 15:29, Анисия Иванова
271

Близо 140 са жертвите на терористичния акт в Москва. Американското разузнава съобщи, че е предупредило Русия за евентуален готвен атентат.

"Тепърва руските служби ще правят анализи дали са пропуснали нещо, няма безгрешна система. Факт е, че четирима терористи с невисок интелект успяха да предизвикат шок и ужас в населението. Липсата на реакция на предупреждението от САЩ се дължи на загубата на доверие между Изтока и Запада. Едно дългогодишно сътрудничество в сферата на борбата с тероризма приключи с началото на войната в Украйна", коментира бившият зам.-ректор на Академията на МВР доц. Милен Иванов в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Според него действията на атентаторите не са типични за членове на "Ислямска държава".

"Те не крият лицата си. Не са шахиди в класическия смисъл на думата, те са имали план за бягство. А шахидите носят шахидски пояс, взимат заложници, казват си исканията и се самоубиват. Тези нямат необходимите атрибути да ги причислим към някоя организация на "Ислямска държава", те говорят за пари", подчерта доц. Иванов.

Пред Bulgaria ON AIR той изтъкна също, че атентаторите са се движили на групи. Оръжията, с които е извършен разстрелът в концертната зала, са съхранявани дълго време безпроблемно.

"Групата е видимо обучавана, използва стандартна схема за атака по двойки, но с недобра подготовка. При изстрелите от автоматите хвърчат искри - това е, когато оръжието не е добре съхранявано и в цевите се появи ръжда", посочи доц. Иванов.

Той заяви, че в Русия носенето на оръжие е разрешено, но не на публични места. И ако е имало кой да извади такова срещу атентаторите в концертната зала, жертвите са щели да бъдат много по-малко.

Експертът коментира засилените мерки за сигурност у нас, разпоредени от вътрешния министър в оставка Калин Стоянов.

"Автоматите са крайното решение. Когато излязат на улицата въоръжени с автомати полицаи, значи другите неща не са сработили нормално. Или има пропуск на браздата, или реални дейности се заменят с пиар. Това е опасно за страната", каза още събеседникът.

По думите му обикновен полицай на границата трудно би разпознал потенциален терорист, който иска да влез в страната ни. Доц. Иванов посочи, че такива хора имат специфично говорене, походка, жестове, които могат да бъдат различени само от добре обучени хора с дълга практика.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
2
 
6
 
! Отговори
Шаши преди 1 месец
Какво има да коментираме. Руснаците са в правото си да пускат хиляди фалшиви версии. Докато се води разследване е така.
151
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След всеки атентат в Русия, власта на Путин става все по-безгранична!
150
2
 
6
 
! Отговори
КГБ инсценировка преди 1 месец
До доказателството! "Че щом са взели пари" Няма НИКАКВИ доказателства, че "са взели пари". Всъщност и двете неща, които са посочени като такива са абсолютен виж и могат да предизвикат само смях и съм посочил ЗАЩО: 1) сумата е НИЩОЖНА пред АЛТЕРНАТИВИТЕ, 2) сумата е ЛЕСНО ПРОСЛЕДИМА, което не съответства на твърденията, че става дума за сложна и добре планирана акция и 3) в Украйна РУБЛИ НЕ ВЪРВЯТ и биха предизвикали допълнително вниманието на руската шпионска мрежа
149
7
 
10
 
! Отговори
КГБ инсценировка преди 1 месец
До Анализатор 148 "Фактът, че таджиките са заловени на украинската граница говори много." Само че таджиките НЕ СА "заловени на украинската граница". Не са били по-близо от 40 километа от каквато и да било граница, и най-близката граница е била тази с БЕЛАРУС, НЕ с Украйна. Факта, че всички руски наколенки подхванаха наратива че "ги били "заловили на украинската граница" говори красноречиво кой и защо се опитва да лъже.
148
6
 
6
 
! Отговори
доказателството! преди 1 месец
До КГБ инсценировка Точно в това е проблема. Че щом са взели пари, значи НЕ СА ОТ ИД. Терористите, които взривиха двете кули не взеха пари затова. Други атентатори в Русия и на Запад също НЕ СА вземали пари. Това е най-силното ДОКАЗАТЕЛСТВО, че извършителите нямат нищо общо с разгромената още в 2020 г. ИД. Щом са взели пари, значи им е платило ЦРУ и украинските тайни служби.
147
9
 
6
 
! Отговори
Военен анализатор преди 1 месец
До КГБ инсценировкаТочно там бягат, защото човек като е сгащен винаги бяга при бащицата си, при духовния и физическия си защитник, а в случая това е украинското разузнаване.
146
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че руските служби се изложиха тотално изложиха се . Няма какво да коментираме.
145
5
 
7
 
! Отговори
Анализатор преди 1 месец
До КГБ инсценировкаФактът, че таджиките са заловени на украинската граница говори много. Има голямо разминаване на версиите на властите в Киев и подхвърлената информация на американците в медиите. Накрая се оказа, че руските власти въобще не са били предупреждавани от никакви американци.Няма да се учудя, ако зад този атентат стои Украйна, най-малкото защото тя напоследък гуми на бойното поле, а който губи винаги прибягва до тероризма като последно спасение.
144
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В първите часове, когато съобщиха за съмнителна кола, с украински номера, всичко ми стана ясно!
143
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хранениците на киевския режим са все такива, с невисок интелект.
142
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Помните ли Безслан 1 септ 2002г- мъже с качулки превземат училището с родители и деца- държат ги повече от 24часа- много от присъствалите забелязват, че терористите общуват по между си на руски...загиват 300 деца и възрастни.
141
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До пристигането на ФСБ, жертвите са 40....
140
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Укро-вермахта Ще яде Бой, независимо кой направи атентата.
139
4
 
7
 
! Отговори
Нане Вуте преди 1 месец
Ниският интелект на извършителите е плюс за организаторите! Хора с по висок интелект не могат да бъдат зомбирани толкова лесно! Да извършат такова зверство за жълти стотинки! А почти отсъстващият интелект доказва 100% че не са го организирали сами! Хамериканците сами дадоха жокери кой стои зад атаката. Който има желание и акъл да поразмисли малко!
138
2
 
5
 
! Отговори
КГБ инсценировка преди 1 месец
Има гигантски разминавания между двете "версии" за тези какви са тези които руснаците се опитват да пробутват като "атентатори" - от една страна са някакви суперпрофесионалисти,успели да скрият всичко от руските служби, да разузнаят всичко до последния детайл, да го изълнят до съвършенство и от друга страна пълните лаици, които нямат идея как да си прикриват следите, как да не могат да бъдат проследени и кака да си гарантират бъдещето след това.
137
2
 
7
 
! Отговори
122 преди 1 месец
България е държавата с най много "експерти" на глава на населението, като нито един засега не е познал нищо в анализите си.
136
3
 
5
 
! Отговори
КГБ инсценировка преди 1 месец
20) на терористите била обещана сумата от 5000 евро. По думите на самите руснаци, в армията за МЕСЕЦ биха получили по 2800 на човек, без бонусите. Сумата е смешна, и обяснението, че парите ги движели издиша отвсякъде - имат по-доходоносен и сигурен начин да вземат пари и то осигурен от руската държава
135
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а най-смешното е че се съгласили за 5000 евро, като единия казва че половината му ги били превели предварително по карта :)))) КГБ пикчърс
134
0
 
6
 
! Отговори
КГБ инсценировка преди 1 месец
19) руските служби не са предприели меркиза нищо от това, въпреки предупрежденията на западните държави, даже руския диктатор специално го нарече шантаж. Комбинирано с на практика ненамесата на ОМОН и на полицаите в близост това казва всичко за действията на руските власти
133
0
 
6
 
! Отговори
КГБ инсценировка преди 1 месец
16) терористите избират да бягатТОЧНО към зона пълна с руски и беларуски военни, със съответните чекпойнтове, проверки и заграждения 17) терористите им било платено с карта в рубли (смях) 18) терористите отивали в Украйна за да си получат остатъка от плащането в рубли (в Украйна рублите са безполезни)