Четирима терористи с невисок интелект успяха да предизвикат шок в Русия

Москва не вярва на САЩ, затова не е реагирала на предупреждението
25 мар 2024 15:29, Анисия Иванова
271

Близо 140 са жертвите на терористичния акт в Москва. Американското разузнава съобщи, че е предупредило Русия за евентуален готвен атентат.

"Тепърва руските служби ще правят анализи дали са пропуснали нещо, няма безгрешна система. Факт е, че четирима терористи с невисок интелект успяха да предизвикат шок и ужас в населението. Липсата на реакция на предупреждението от САЩ се дължи на загубата на доверие между Изтока и Запада. Едно дългогодишно сътрудничество в сферата на борбата с тероризма приключи с началото на войната в Украйна", коментира бившият зам.-ректор на Академията на МВР доц. Милен Иванов в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Според него действията на атентаторите не са типични за членове на "Ислямска държава".

"Те не крият лицата си. Не са шахиди в класическия смисъл на думата, те са имали план за бягство. А шахидите носят шахидски пояс, взимат заложници, казват си исканията и се самоубиват. Тези нямат необходимите атрибути да ги причислим към някоя организация на "Ислямска държава", те говорят за пари", подчерта доц. Иванов.

Пред Bulgaria ON AIR той изтъкна също, че атентаторите са се движили на групи. Оръжията, с които е извършен разстрелът в концертната зала, са съхранявани дълго време безпроблемно.

"Групата е видимо обучавана, използва стандартна схема за атака по двойки, но с недобра подготовка. При изстрелите от автоматите хвърчат искри - това е, когато оръжието не е добре съхранявано и в цевите се появи ръжда", посочи доц. Иванов.

Той заяви, че в Русия носенето на оръжие е разрешено, но не на публични места. И ако е имало кой да извади такова срещу атентаторите в концертната зала, жертвите са щели да бъдат много по-малко.

Експертът коментира засилените мерки за сигурност у нас, разпоредени от вътрешния министър в оставка Калин Стоянов.

"Автоматите са крайното решение. Когато излязат на улицата въоръжени с автомати полицаи, значи другите неща не са сработили нормално. Или има пропуск на браздата, или реални дейности се заменят с пиар. Това е опасно за страната", каза още събеседникът.

По думите му обикновен полицай на границата трудно би разпознал потенциален терорист, който иска да влез в страната ни. Доц. Иванов посочи, че такива хора имат специфично говорене, походка, жестове, които могат да бъдат различени само от добре обучени хора с дълга практика.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вярно, единия терорист прилича на Айнщайн, а другия на Опенхаймер
171
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обаче Путин как прави тези инсценировки, като е умрял? Да му се не види
170
7
 
13
 
! Отговори
КГБ инсценировка преди 1 месец
До Анонимен 170 Не бих се учудил, ако на тези хорица (вероятно дребни криминални субекти) им е било предложено да откраднат кола и да я закарат донякъде и по пътя са ги "заловили" руските инквизитори, след което са започнали само както те си знаят. Това би обяснило защо на едно от видеата единия от тия трепери - щото не знае какво го е сполетяло. Такива нямат нищо общо с хладнокръвни масови убийства. Изобщо няма нужда да са ходили надалеч, камо ли до някаква граница.
169
3
 
7
 
! Отговори
нали? преди 1 месец
До Хм Да! Както нашият Сергей Антонов беше хвърлен в италиански затвор и принуден да признае, че е стрелал по папата.
168
6
 
22
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
На единият задържан му е избодено окото а на другия отрязано ухото. Ще признаят че са стреляли и по папата. Руски мир.
167
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има предположения че истинските стрелци идват с червено РЕНО а задържаните са наети за по 5 000 долара да отведат нанякъде червеното РЕНО ,получили са парите а не знаят в какво са замесени . Кои са истинските стрелци и къде са сега е ВЪПРОС.
166
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как така четирима.Нали бяха пет.Интелект и ,,сибирски племена,, са две несъвместими понятия
165
2
 
10
 
! Отговори
КГБ инсценировка преди 1 месец
До доказателството! Ти сам се опровергаваш. Ако имат пари в тях, които не са част от ПРЕВОДА, тогава НЯМА НУЖДА ДА СЕ ИЗЛАГАТ НА РИСК КАТО ИМ ПРАВЯТ ТАКЪВ ПРЕВОД. Така е, не означава, но руската версия ИЗРИЧНО казва, че на тях им е "платено в рубли" и се посочва точната сума "500 000". Ако имаше "признания" за "други суми и валути" те СЪС СИГУРНОСТ щяха да бъдат част от "информацията", защото кога руските служби ще пропуснат да покажат, че "терористите са взели "западна" валута"?
164
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До КГБ инсценировкаТи за мислещ ли се имаш, бе промит НПО мозък?!
163
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинската връзка е токова явна, че днес дори жени, който не се интересуват от политика, а и не са въобще за Русия изразяват съмнение в подхвърлената веднага версия, че някакви си ислямисти ще организират тези атентати. Те САЩ са извършители на 90% от атентатите в света чрез свои подставени лица.
162
1
 
6
 
! Отговори
Шоу преди 1 месец
Айде още едно ла..о изплува.
161
4
 
4
 
! Отговори
Посолството П преди 1 месец
До доказателството!Този е платен писач на посолството с главно П, не виждаш ли, че бълва систематизирани постове по цял ден. Не се занимавай с него.
160
7
 
5
 
! Отговори
доказателството! преди 1 месец
До КГБ инсценировка Това, че са открити рубли в тях или пък са им дадени/преведени рубли КАТО ОПЕРАТИВНИ ПАРИ, съвсем не означава, че това са всички пари които са им преведени. Не означава и че ЦРУ и украинските служби ще им превеждат пари в западни банки в РУБЛИ, а не в долари и Евро. Ти когато идеш в Америка в рубли ли плащаш? Откога ДОЛАРЪТ стана разплащателна валута в Русия? С която можеш да си купиш дори една вафла или литър бензин? Хайде малко по-сериозно, моля!
159
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво очаквате, терористите да са инженери и ядрени физици? Пропагандно заглавие!
158
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Атентаторите са с нисък интелект,но са подпомагани от хора с по висок интелект -КГБ
157
4
 
8
 
! Отговори
КГБ инсценировка преди 1 месец
До доказателството! Кое от написаното от мен е "глупост". Нещо повече, започна да пишеш напълно махленски доводи - трябвало да им платят в рубли "за дребни разходи". Мдааа. С банков превод. Смях. Банковите сметки на Запад изобщо пък не биха били В РУБЛИ, а ИЗРИЧНО в руската версия се говори, че им е било платено в рубли. Ще ти кажа на МИСЛЕЩИТЕ какво им говори тази руска версия - че е ПРЕДНАЗНАЧЕНА ЗА ХОРА, КОИТО ОПРЕРИРАТ в рубли - ежедневието им е свързано с рубли. Сети ли се?
156
6
 
4
 
! Отговори
доказателството! преди 1 месец
До КГБ инсценировка Мнооого глу-пости написа. Много ясно, че щом се движат в Русия ще им дадат руски рубли за дребни разходи. Защо смяташ, че НАМЕРЕНИТЕ ПАРИ в тях са ВСИЧКО, което им е дадено? Ами няма ли банкови сметки на Запад? Те са тръгнали да убиват или да носят желязна каса със себе си? Трезор един вид! Мисли логично! Имат пари, но те са само малка част от всичките. Парите им са в РУБЛИ, защото това са джобни пари за текущи разходи. Долари биха направили впечатление на хората.
155
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След още няколко атентата, Путин ще настигне Ким Чен по могъщество!
154
7
 
10
 
! Отговори
КГБ инсценировка преди 1 месец
До Военен анализатор "Точно там бягат, защото човек като е сгащен винаги бяга при бащицата си" Това ПРОТИВОРЕЧИ на наратива на руснаците, че става дума за внимателна и прецизна операция. Никое разузнаване няма да насочи вниманието КЪМ СЕБЕ СИ по такъв начин. Също "по една случайност" руските фашисти СИ ТЪРСЯТ ПОВОД да обвиняват Украйна в подобни действия (вече се е случвало многократно). Ясно е кой е създал тази прозрачна лъжа.
153
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анализатор, само не ми става ясно как са успяли за няколко часа да минат 400-450 км, а още по странното е че вместо да тръгната да бягат по м-9 в посока Латвия, която минава до Красногорс, те предпочитат да се връткат по колцото през половината Масква докато стигнат до пътя за Брянск:))) аре малко по сериозно