Рамзан Кадиров страда от нелечимо заболяване на панкреаса, кой ще го замени?

Здравословното му състояние не оставяло надежда за възстановяване
Обновена: 23 апр 2024 10:04 | 23 апр 2024 10:03, Елка Василева
213
Рамзан Кадиров страда от нелечимо заболяване на панкреаса, кой ще го замени?
Кадър: YouTube

Слуховете за здравословното състояние на Рамзан Кадиров, лидер на руската Чеченската република, се възобновиха отново в Русия след съобщение в медиите, че той страда от нелечимо заболяване на панкреаса, предаде ДПА.

Независимото издание "Новая газета Европа" съобщи за здравословното състояние на Кадиров, близък съюзник на Кремъл и известен с жестокото си отношение към дисидентите.

Властите в Чечения, които преди няколко месеца отрекоха слухове за здравословното състояние на Кадиров, засега не са коментирали публикуваната в понеделник информация.

Обикновено добре информираният независим вестник пише, че "здравословното състояние на 47-годишния Рамзан Кадиров не оставя надежда за възстановяване. И сега Москва трябва да реши оперативно как да поддържа стабилността, когато суровият чеченски диктатор вече не е на власт".  

Вестникът, който е основан от носителя на Нобелова награда за мир Дмитрий Муратов, се позовава на източници, близки до Кадиров, както и на лекари от болницата на руската президентска администрация. Твърди се, че чеченският лидер е бил лекуван там през есента на миналата година. Тогава за първи път се появиха слухове за сериозното му заболяване, подхранени от дългото му отсъствие от обществения живот и видимите проблеми по време на редките му публични изяви.

По онова време спекулациите бяха официално отхвърлени. Дългият му престой в болница в Москва е бил замаскиран като посещение при негов болен чичо, съобщи в понеделник "Новая газета". Журналистите обаче вече са убедени, че именно Кадиров е бил болният пациент.

Междувременно в канала на Кадиров в "Телеграм" бе публикуван видеозапис, на който се вижда как той участва в заседание на регионалното правителство в столицата на Чеченската република Грозни. Едва ли обаче записът ще разсее спекулациите около здравословното му състояние, отбелязва ДПА.

На видеозаписа се вижда още как лидерът на Чечения, който неведнъж е бил обвиняван за извършването на едни от най-сериозните нарушения на човешките права, седи почти неподвижно на масата и говори бавно и очевидно със затруднение.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
7
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Авдеевское н-ние. Очеретино е ОСВОБОДЕНО от бандеровската ***! ВС на РФ овладяха почти цялата територия на Очеретино, важно н.м., разположено на височина. Това стана без дълги и кръвопролитни битки. Съобщава се, че u3MeTTa просто се е оттеглила от н.м.. Някои украински източници предполагат, че е имало недоразумение по въпроса за ротацията - едни са напуснали, а други не са влезли. В крайна сметка се оказа, че зомбитата просто са изоставили ключова опорна позиция в района на Очеретино. След това руските бойци го заеха, а след това навлязоха в землището на н.м., където се закрепиха в центъра
41
2
 
3
 
! Отговори
300 милиарда преди 2 месеца
А какво стана с досегашните 300 милиарда които Украйна получи от САЩ и ЕС и цялата военна техника и оръжия?
40
3
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
И ДВЕТЕ РЪЦЕ НА САМОЗВАНИЯ ПУТИН СА ОТРЯЗАНИ!!! ПРИГОВНОЖИН И КАДИРОВ!!! СЕГА СА МУ ОСТАНАЛИ САМО 2 КРАКА НА САМОЗВАНИЯ ПУТИН :D ЕДИНЯ МУ КРАК Е ШЕФА НА ФСБ КОЙТО УБИВА НЕПРЕСТАННО ХОРА ЗА ДА ДЪРЖИ РЕЖИМА ЖИВ В ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ! А ДРУГИЯ КРАК НА ПУТИН Е СБОРИЩЕ ОТ ИНТЕРЕСЧИИ ПОДКРЕПЯЩИ ГО НАЧЕЛО С ГЕНЕРАЛА КОЙТО ВОДИ АРМИЯТА МУ НА ЗЛОТО В УКРАЙНА. ТРОЛАВРОВ, ЗАХАРОВА И ГОВМЕДВЕДЕВ СА НИКОЙ В ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ТЪЙ, ЧЕ ТЯХНОТО МНЕНИЕ Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ И В МОМЕНТА!
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украински граничар патрулира по границата и избяга в Молдова. Военният изчакал партньорът му да заспи, преоблякъл се цивилно, оставил оръжието си и преминал границата. За това говори в социалните мрежи братът на граничар, който е на фронта. По-рано беше съобщено за подобни случаи - украински граничари избягаха в Словакия и Румъния.
38
2
 
4
 
! Отговори
61 милиарда преди 2 месеца
А какво ще стане след 3 месеца, в навечерието на изборите в САЩ, ако в Украйна няма резултат от опуснатите 61 милиарда пари на американските данъкоплатци. И вместо това Украйна е загубила 200 хиляди човека и още територии?
37
1
 
3
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
"Ако обръщаме толкова много внимание на 47-а бригада, то е защото е известна, но нейните проблеми се възпроизвеждат и в останалата част от u3MeTTa, пише вестникът. В Украйна руската армия унищожи най-малко 30 танка "Леопард" и няколко танка "Абрамс".
36
3
 
1
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
"Ползата от танковете Leopard за зомбираната по натовски стандарт *** е нулева." Това пише испанският вестник El País, позовавайки се на източник от специалните служби на киевският наркокартел. Като се има предвид господството на ВС на РФ във въздуха, западните танкове на фронта са "просто безполезни", се казва в статията. 47-а механизирана бригада на зомбитата може да се нарече "огледало на слабостта" в лицето на руския пробив на фронта, отбелязва El País. През изминалата година имаше четири смени на командири и има недостиг на арсенали и спад на морала.
35
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ВС на РФ напредват на фронта благодарение на масираното използване на авиационни бомби ФАБ-1500 - министър на отбраната на киевската хунта Умеров. "Тази година Русия изстреля хиляди ракети и безпилотни летателни апарати камикадзе, прибягвайки до безпрецедентно използване на управляеми бомби с тегло до 1,5 тона, които са способни да унищожат всичко по пътя си", пише Умеров.
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украйна се приближава към катастрофа. Ще има преговори, но Киев просто ще подпише това, което Москва поиска.
33
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Германският журналист от вестник Bild Юлиан Репке отбеляза пробива и написа, че "причините за изтеглянето на натовската *** са неясни".
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Една от бригадите на киевският наркокартел наруши заповедта и избяга от Очеретино. Украинският доброволец *** Златкин съобщи, че "в Очеретино е много тежко", поради което една от бригадите изостави позициите си и позволи на ВС на РФ да влезе в н.м.. Дупката в отбраната на зомбакнацистишена трябваше да бъде запушена от друга бригада, за която беше планирано да отиде в тила за възстановяване. По-рано в интернет се появиха кадри от издигането на руския флаг в центъра на Очеретино. Германският журналист от вестник Bild Юлиан Репке отбеляза пробива и написа, че "причините за изтеглянето на натовска
31
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
A какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То от соц поколението, останаха без зъби, слабо е това за панкреаса Кадир, може и още :)))
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Костя Копейкин лично отиде да му измери пулса през простатата.
28
7
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
ПРЕДПОСЛЕДНИЯ ГЛАВАТАР НА ТЕРОРИСТИЧНИЯ РЕЖИМ ЗАМИНАВА В АДА КЪДЕТО МУ Е МЯСТОТО! ОСТАНА САМО САМОЗВАНИЯ ПУТИН ЗА ЛИКВИДИРАНЕ! САМОЗВАНИЯ ПУТИН Е ГЛАВАТА НА ЗМИЯТА НА ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!
27
5
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 месеца
Жалко, няма да дочака украинците да го закачат на ченгел и да го одерат жив, но синчето му ше го чуккад въ сички дупки, задето се забавляваше да пребива вързани хора...
26
7
 
5
 
! Отговори
до 17-ти, А каква е преди 2 месеца
алтернативата? Чечня е с население 2 милиона, да се бие с руснаците до последния чеченец? Виж колко добре им се получава на украинците - 20% от държавата им и под руски контрол и това няма да е всичко. Когато войната там приключи, Украйна ще остане само на запад от река Днепър и на север от град Николаев, максимум 15 милиона население, спрямо 55 милиона 90-та година. А можеше да бъдат в добри отношения с РФ и да ползват всички евтини ресурси и суровини, за да живеят добре.
25
4
 
4
 
! Отговори
Фед Красивия преди 2 месеца
И така да е,не го мислете.Ще го наследи,който посочи Императора.Вижте се вие тука,че сме затънали в л...на до гуша.Пици на кристали,кученца с пачки,даже и Динко рекетьор.Един нормален няма!!!Единственото хубаво като новина е ,че няма да сме в Еврозоната скоро!!!
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Господ забавя но не забравя.И както казва Путин всичко прощавам но не и предателството и чеченският народ няма да му прости.
23
7
 
5
 
! Отговори
Ралистан преди 2 месеца
Какво ни интересува нас нормалните хора това? Ние живеем в държава в ЕС и НАТО, не в Рашустан