Русия започва да усеща, че печели в Украйна

Киев е много важно да запази това, което има в момента
7 май 2024 07:00, Нели Христова
281
Русия започва да усеща, че печели в Украйна
Снимка: БГНЕС

"Забавянето на одобрението от страна на САЩ на помощта за Украйна подкопа способността на украинските войски да се сражават. Русия започна да усеща, че печели". Това е коментирал Адам Смит, американски конгресмен и представител на демократите в комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите, заяви в интервю за Foreign Policy.

Американският служител подчертава, че последиците от забавянето на одобряването на помощта за Украйна от страна на Конгреса на САЩ наистина са подкопали способността на Украйна да се сражава, както и морала на украинските военни.

"Нищо не подкопава морала повече от липсата на боеприпаси, когато усещаш, че каузата ти не е толкова обещаваща, колкото би ти се искало да е. Затова смятам, че беше изключително вредно да се чака толкова дълго, а от друга страна, психологически Русия усеща, че печели. Може ли новите доставки на помощта да променят тази ситуация? Несъмнено. Целта и политиката тук е да спрем Русия и да я убедим, че не може да завладее Украйна, и да я принудим да седне на масата за преговори. И това е най-добрата ни надежда за спасяване на Украйна в момента", обяснява той.

По въпроса дали Украйна има шанс да си върне загубените територии, Смит заявява, че е реалистично Украйна и съюзът от над 50 държави, който я подкрепя, да изградят достатъчен капацитет, за да запазят това, което имат сега.

"Администрацията на Байдън и някои други среди не искаха да говорят за това, защото не искаха да признаят, че Украйна ще се откаже от някаква територия. Мисля, че в действителност трябва да кажем точно това: Никога няма да признаем, че Русия по право притежава Крим или по право притежава Украйна. Но има много различни начини да се справим с това, освен да кажем, че няма да спрем войната, докато не си върнем тези територии. Мисля, че трябва да бъдем по-агресивни в опитите си да намерим начини да преговаряме директно с Русия, за да прекратим войната в Украйна", продължава той.

Според Смит за оцеляването на Украйна е много важно да запази това, което има в момента, да не загуби достъпа си до Черно море и да предотврати заплахата за Киев.

"Ако имате това, имате суверенна, демократична държава, а това е огромен успех. Познавам много добре украинската и източноевропейската политика [и идеята], че трябва да си върнем всичко това. Че руският президент Владимир Путин трябва да падне. Да, в един идеален свят, разбира се. Но в реалния свят мисля, че трябва да бъдем по-реалистични по отношение на избора, който трябва да направим. Аргументът на сенатор Д. Д. Ванс, към когото изпитвам само пренебрежение, че трябва просто да оставим Русия да получи каквото иска, е доста глупав. Да спрем всякаква подкрепа за Украйна, защото "дори и да им дадем всички пари, те никога няма да могат да си върнат Крим". Е, какво ще кажете да си задържат това, което имат? Какво ще кажете за това да нямаме Русия в Киев? Мисля, че това си заслужава да бъде подкрепено", заявява служителят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от Русия
Кремъл привика и френския посланик
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
0
 
3
 
! Отговори
Тука е така преди 1 седмица
Ами това и децата го разбраха вече. Въпреки пропагандата.
234
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Никаква военна победа няма да компенсира загубите на престиж, връзки и достъп до пазари.
233
5
 
1
 
! Отговори
НА РУСИЯ С ЛЮБОВ преди 1 седмица
Русия усеща квадратен световен отзад
232
1
 
7
 
! Отговори
Чери00 преди 1 седмица
Руснаците напредват бавно, но безопасно С ПО 8-10 КМ. НА ДЕН, освобождавайки по едно или две села на ден и укрепвайки позициите си от стратегически интерес.Така че колкото и да се пените тук неможете да направите нищо, ама НИЩО!
231
7
 
3
 
! Отговори
Русия усеща... преди 1 седмица
Човечеството най-много ще спечели, ако жужето се опита да натисне ядреното копче, а това означава, че примитивна рус със сигурност ще изчезне от лицето на Земята..защото Пентагонът с Косчическата си флотилия /USSF/ не се шегува...
230
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Батото не може да става все по-голямо.
229
0
 
1
 
! Отговори
Ганьо преди 1 седмица
Съгласен
228
1
 
4
 
! Отговори
До Ганьо преди 1 седмица
Може да се приеме,че САЩ са спечелили много от войната в Украйна,АКО не бяха загубили нещо съществено важно-авторитет!
227
0
 
9
 
! Отговори
Ганьо преди 1 седмица
От тази война САЩ получиха това което ги интересуваше. Взеха им пазарите на газ в Европа, бизнеса с ядрената гориво, изгониха руските компании от повечето места , изразходиха си старите оръжия , военните концерни се напълниха с пари. А Украйна , е , те не са толкова важни.
226
2
 
10
 
! Отговори
Мда преди 1 седмица
По-скоро така нареченият "Запад" усеща,че започва да губи.Не остава много време докато разбере ,че наистина е загубил.Окончателно.А истината е,че загуби още когато започна войната срещу Русия.
225
3
 
9
 
! Отговори
Бозо Космев преди 1 седмица
Всъщност ключовият параграф в статията е от два реда, че Украйна трябва да се опита да запази квото има сега и излаза си на морето. Толкова.
224
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Украйна ще загуби само заради липса на боеприпаси.
223
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
абсолютно абсолютно и много точно казано....Има работа за вършене и докато има фуражчици и разни инсигнийки и татуасчета с разни елементи ще се чисти няма как...2344:58Скоро Одеса
222
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
След два дни ще считат за успех нещо друго!
221
2
 
5
 
! Отговори
дякомЪ преди 1 седмица
2344:58Скоро Одеса ..нафъхваш либги байно??!! Мадъхвай ги те пак си умират...ей на снощи опаткахме един, другите двама избягаха....в дупката им два джавелина, един сандък гранати - френски, 13 пълнителя за Калашников, радио, координати (перфектно за следващата цел), цигарки, аптечки, амфетки....+ един усраинец умрял с автомата си....
220
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не мога да повярвам, че Днес е пуснал такава статия! Явно вече всички разбраха, кой ще е крайният победител и започнаха да дават на заден със заплахите и обещанията за изпращане на войници в Укрия! Даже и френският посланик в Москва присъства на церемонията по встъпване в длъжност на Путин, въпреки безсилната злоба на Макрон! А това говори много!
219
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мда, целият свят видя истинското уродливо лице на тази проклета страна, която трови света вече 150 години.
218
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това ритуално самоубийство на РФ, ще остане в историята като няй-големият провал и ще се изучава по история. Срамът ще е вековен за рашистите!
217
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Печели груз 200 и пълна изолация до саморазпад.
216
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
215 - някои си връщат Крим 10 години вече. много от връщачите ги няма вече.