Русия: ЕС е лицемерен, унищожава свободата на словото

Захарова заяви, че този ход ще доведе до реакция срещу западните медии в Москва
Обновена: 18 май 2024 19:41 | 18 май 2024 17:15, Анисия Иванова
215
Русия: ЕС е лицемерен,  унищожава свободата на словото
Снимка: БГНЕС

Председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин упрекна днес ЕС, че е забранил разпространението в Европейския съюз на четири руски медии, и заяви, че това показва как Западът отказва да приеме всякаква алтернативна гледна точка и унищожава свободата на словото, предаде Ройтерс.

ЕС съобщи вчера, че спира разпространението в Европейския съюз на базирания в Прага новинарски сайт "Гласът на Европа", руската новинарска агенция РИА Новости, както и вестниците "Росийская газета" и "Известия" с мотива, че те са от съществено значение и средство за подкрепа на агресивната война на Русия срещу Украйна.

Още по темата

По-рано тази седмица говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че този ход ще доведе до остра реакция срещу западните медии в Москва. Към този момент обаче все още не е ясно кои медийни организации ще бъдат засегнати, отбелязва Ройтерс.

"Ръководството на ЕС може само да говори за свобода на словото, но всъщност не я толерира", каза Володин, който е близък съюзник на президента Владимир Путин и член на руския Съвет за сигурност.

"Те блокират всяка алтернативна гледна точка, унищожават свободата на словото, нарушават правото на свободно разпространение и получаване на информация", заяви той, цитиран от БТА.

Западните лидери представят Русия като най-голямата заплаха за световния ред и обвиняват страната, че се стреми да подкопае демокрациите на Запад, като казват, че нахлуването на Путин в Украйна показва, че Москва не би се поколебала да нападне и държава членка на НАТО, отбелязва Ройтерс.

Агенцията посочва, че от своя страна Русия твърди, че Западът е въвлечен в хибридна война срещу нея, която включва сложна пропаганда, целяща да унищожи нейната репутация.

Москва твърди, че западните медийни организации са тясно въвлечени в битката и защитават Запада, като многократно публикуват фалшива или подвеждаща информация за Русия - твърдение, което големите медии категорично отричат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още по темата: РусияЕСруски медии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
8
 
15
 
! Отговори
Така е преди 1 месец
Лицемерен е и има цензура. Има само една правилна гледна точка и тя е тази която повтарят като мантра върхушката от ЕС политици!
112
21
 
14
 
! Отговори
44 преди 1 месец
Много от коментарите лъжливи ,аз бях в Русия,нито веднъж нямах проблем с носене на дрехите, колата никой не спрял,прекрасна държава,минах през усраина, ти да видиш,дай дай дай, червено не носи, тук не спирай,дай пари дай пари, отвратително,Порошенко беше главния тиквун-президент,така че коментари тук , един балон.Слава на Русия, освободители от фашизма и бандероФашаги.
111
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако Путин ,не се предаде на Зеленски и украинските войски.Русия я очаква пълна разруха и ...!!! НЯМА ВРЕМЕ ...Путин ще бъде с раирана фланелка ,в Хага ...СКОРО.
110
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То за нас българите не е много красиво в ЕС, но вие русофилите или руснаците,доста яко ни дърпате да сме отзад :))) Аз не знам по диктаторска държава от Руската федерация, че да се оплаквате от ЕС :)))
109
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако Путин ,не се предаде на Зеленски и украинските войски.Русия я очаква пълна разруха и ...!!! НЯМА ВРЕМЕ ...
108
8
 
5
 
! Отговори
Въпрос преди 1 месец
До Христо Христов Ти къде си,в Индия ли?Русофилията създаде ментални роби,не знам как живеят със себе си!
107
6
 
11
 
! Отговори
Тиква преди 1 месец
Най лъжлива и продажна Европа,фащ,усраина, фашизма и лицемерие се приравняват на геройство.
106
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както се казва: "При война, първо умира свободата на словото" , а Русия да говори за свобода на словото е смешно.
105
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така наречено турско робство : - българите сме имали земя и къща _произвеждали сме стоки и сме ги продавали в Европа - строили сме черкви и манастири и свободно са се посещавали - учили сме в Европа и Истанбул РУСКОТО РОБСТВО ,след 1944 г. - нямаш земя и частна собственост - не се строят черкви и е забранено да се посещават - не можеш да пътуваш, учиш и работиш в Европа. - няма свобода на словото ... Е ,КОЕ Е РОБСТВО ???? - - -
104
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да не се правим на по големи русофили от Ала Пугачова.
103
14
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Само лицемерните неграмотни и некадърни про'с'таци у нас гласуват за ЕС и евроценностите му.
102
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Казват Франция била подготвила свръхсекретни войски за въвеждане в Украйна.
101
13
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Прави са руснаците! Дано скоро унищожат лицемерния ЕС!
100
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нелепо е путинският режим да критикува ЕС за свобода на словото В Европа свободно можеш да критикуваш ЕС и да хвалиш Путин Но ако в Русия критикуваш Путин и хвалиш ЕС присъдата ти е сигурна ...
99
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Комунисти и Фашисти са си от едно и също котило. Социализъм и Национал социализъм.
98
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин отприщи най-лошите черти на руските фашисти,сърцата им зли са обвити със злоба и сеят смърт.Тотално унищожение на тая сбирщина...
97
10
 
11
 
! Отговори
Morski преди 1 месец
Ха, ха, ха.. Това го казват тези, които арестуват за думите война, мир... Тези, които не позволяват да се показва украинското знаме... "Щото няма такава, държава ", Тези които нарушават винаги международните договори, подписани от тях!!!
96
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вой на руски фашисти ли чувам
95
10
 
11
 
! Отговори
до долния преди 1 месец
Единствените лъжци сте вие, руските капутници. Затова ви спряха умрелите телевиии и сега квичите заедно с онова грозно чудовище мутрафонова.
94
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 93. Требе да ви се пресичат глупавите опити за лъжи и манипулации. И то не заради Русия, а в чест на истината. Затва така ще бъде докато дращите глупости и безмислици.