Руски комици погодиха номер на Дейвид Камерън

Подлъгали го, че говори с Петро Порошенко
26 юни 2024 22:52, Александър Попов
46
Руски комици погодиха номер на Дейвид Камерън
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Двама известни руски комици, които често вземат на подбив чуждестранни лидери, разпространиха днес запис на видеоконферентен разговор с британския външен министър Дейвид Камерън, в който те са го заблудили, че разговаря с бившия украински премиер Петро Порошенко, предаде Ройтерс.

Британското външно министерство заяви по-рано този месец, че Камерън е провел видеоконферентен разговор с някого, за когото се предполага, че е бил бившият украински лидер Порошенко, преди да се усети, че това не е така.

Разговорът, който изглежда е продължил 15 минути и в който Камерън говори по мобилния си телефон и е облечен неофициално, разхождащ се някъде навън, се оказал номер, който са му спретнали руските комици с псевдоними Вован и Лексус.

Двойката е добре известна в Русия с това, че е хванала на въдицата си редица западни политици през последните години, включително италианската премиерка Джорджа Мелони, турския президент Реджеп Ердоган, а през 2022 г. - британския министър на отбраната Бен Уолъс.

Британското външно министерство заяви днес, че видеоразговорът прилича на руска информационна операция, целяща да отклони вниманието от руската инвазия в Украйна. Министерството не отговори на въпрос дали разпространеният запис е автентичен./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: Дейвид Камерън
Още от Русия
Путин се оплака: Русия може да разчита само на себе си
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Антикравар преди 1 ден
Санкции!Путин ги е накарал !Съда в Хага да пусне заповед за арест и да бъдат съдени!Все има за какво.
37
0
 
2
 
! Отговори
тия двамата преди 2 дни
доста жарко подчертават двуличността на западните политици. Доста кирливи ризи са изкарали на показ!
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Вова и Лескус пак са говорили с Неособено Умен.
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
39, осведомен си. Може би знаеш и ще ни светнеш какви такива неща е казал по телефона миналата нощ Лойд Остин на руския министър на отбраната, че снощи Песков заяви: НАТО е вражески алианс за Русия в настоящия момент? Питам сериозно и предварително благодаря.
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Камерънът е долнопробна селяния, по-елементарен и от клоуна борис джонсъна.
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Това са западните политици - на нивото на улични мошеници
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Това, че няма да бъдат поканени в нато се знае от месеци. Лойд Остин го е казвал, скоро и говорителят на белия дом го каза, че за да бъдат поканени трябва да победят, което е ясно че няма как да стане по настоящия начин.
31
1
 
13
 
! Отговори
въпросчо преди 2 дни
а, къде е МИ 6, Бонд и разните там величия в разузнаването им?
30
17
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 дни
БОЙ ПО ТЪПУТИНИСТИТЕ ПРОКЛЕТИ !ЖИВ ТЪПУТИНИСТ ДА НЕ ОСТАНЕ!
29
2
 
21
 
! Отговори
Хъ хъ хъъъ! преди 2 дни
Както се казва: Този шаран (Камерън), на кука от арматурно желязо са го хванали!
28
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
"Украйна няма да бъде поканена в НАТО на следващата среща на върха. Съединените щати няма да подкрепят това и Киев няма нужда да спори", такова изявление направи министърът на външните работи на Великобритания Дейвид Камерън в разговор с "Петро Порошенко". Под името на бившия президент на Украйна се криеха световноизвестните руски пранкери Вован и Лексус. Какви комици са? Та те с един телефонен разговор свършиха половината работа на руското разузнаване.
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
А защо не пишете какво си е признал Камерън?
26
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Като прочетох статията придобих усещането, че западните лидери са комици. Как тези палячовци обсъждат секретна информация с напълно непознати и то по телефон? Преди година се представиха за Зеленски и Лагард изпя всичко каквато я попитаха като канарче. Питаха я каква е целта на сбдс? Било за контрол над населението. Политиците са паднали на едно много ниско квартално ниво.
25
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
През последните десетина години известните руски пранкери Вован и Лексус хванаха на въдицата си редица западни политици от първа величина. Буда и Про100Кире да не се натискат на опашката. Те не представляват интерес.
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Съществуват двама известни руски пранкери Вован и Лексус, които често правят за смях злонамерените чуждестранни лидери от първа величина. В тяхната работа няма нищо комично. Тяхната работа е изключително сериозна. Те не са комици.
23
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Британското външно министерство признава че е имало такъв разговот ама тук експертите по всичко знаят истината че не било така. Дам сега излиза че и те са руски агенти. И веднага демократичния запад да забрани Ройтерс като про-руска информационнс агенция!
22
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 2 дни
Ахахахааааа..боЖкеЕейй...такива новини ми правят деня ей !!! Комедия на друго ниво!
21
21
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 дни
САМО КГБ-ФСБ МОЖЕ ДА ИМА МОБИЛНИЯ НОМЕР НА ДЕЙВИД КАМЕРЪН, ИТАЛЯНСКАТА ПРЕМИЕРКА И ТУРСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ ТЪЙ, ЧЕ ТОВА СА СЛУЖИТЕЛИ НА ТЕЗИ СТРУКТУРИ ОТ ТЪПУТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ЧУДОВИЩАТА И ЗЛОДЕИТЕ.
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
до 22, ами на видеото той говори, не че казва кой знае какво, но да се заблуди, че говори с порошенко, това е лошо за него - помня един инцидент с техен министър, качил автостопаджия, който го нападнал и ограбил, после подаде оставка - аз нямам правилна преценка за хората, а това е необходимо за поста, който заемам, кой знае колко още са ме заблудили.
19
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Да бе. То така ако всеки можеше да се обади по всяко време на британски екс-премиер и да лафи 15 минути с него.