Русия: ЕС е лицемерен, унищожава свободата на словото

Захарова заяви, че този ход ще доведе до реакция срещу западните медии в Москва
Обновена: 18 май 2024 19:41 | 18 май 2024 17:15, Анисия Иванова
215
Русия: ЕС е лицемерен,  унищожава свободата на словото
Снимка: БГНЕС

Председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин упрекна днес ЕС, че е забранил разпространението в Европейския съюз на четири руски медии, и заяви, че това показва как Западът отказва да приеме всякаква алтернативна гледна точка и унищожава свободата на словото, предаде Ройтерс.

ЕС съобщи вчера, че спира разпространението в Европейския съюз на базирания в Прага новинарски сайт "Гласът на Европа", руската новинарска агенция РИА Новости, както и вестниците "Росийская газета" и "Известия" с мотива, че те са от съществено значение и средство за подкрепа на агресивната война на Русия срещу Украйна.

Още по темата

По-рано тази седмица говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че този ход ще доведе до остра реакция срещу западните медии в Москва. Към този момент обаче все още не е ясно кои медийни организации ще бъдат засегнати, отбелязва Ройтерс.

"Ръководството на ЕС може само да говори за свобода на словото, но всъщност не я толерира", каза Володин, който е близък съюзник на президента Владимир Путин и член на руския Съвет за сигурност.

"Те блокират всяка алтернативна гледна точка, унищожават свободата на словото, нарушават правото на свободно разпространение и получаване на информация", заяви той, цитиран от БТА.

Западните лидери представят Русия като най-голямата заплаха за световния ред и обвиняват страната, че се стреми да подкопае демокрациите на Запад, като казват, че нахлуването на Путин в Украйна показва, че Москва не би се поколебала да нападне и държава членка на НАТО, отбелязва Ройтерс.

Агенцията посочва, че от своя страна Русия твърди, че Западът е въвлечен в хибридна война срещу нея, която включва сложна пропаганда, целяща да унищожи нейната репутация.

Москва твърди, че западните медийни организации са тясно въвлечени в битката и защитават Запада, като многократно публикуват фалшива или подвеждаща информация за Русия - твърдение, което големите медии категорично отричат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още по темата: РусияЕСруски медии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 32. А каква е тая "Руска пропаганда" по-конкретно ?
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 31. Талафизурът ти да няма само един канал бе ? Някой кара ли те насила да го гледаш и слушаш ? Някой вързал ли те е ?
31
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То защото Русия хич не е лицемерна. Все още има ли някой ,който да вярва на Руската Пропаганда?Само човек с IQ под 80 може да вярва на Руската Припаганда. За бога вие бомбарирате , жилищни блокове,къщи, в които живеят деца и го правите докато спят, бомбардирате детски градини,училища и болници. Как нямате и капка срам?В кой век живеят тези Руснаци? Спред мен са 2 века назад. А нашите Русофили заслужават да им се подари еднопосочен билет до Москва.
30
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
28 Капейките как кой
29
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако ЕС унищожава свободата на словото то тази статия нямаше да я има .
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Нямам намерение 27. Че кой та кара ?
27
9
 
6
 
! Отговори
Нямам намерение преди 1 месец
да слушам и гледам Путин как лъжливо обяснява , че Българската Азбука била македонска или пък Захарова -която обясняваше , че Бългрските евреи не били спасени от цар Борис , а от Червената армия , която в същия момент е на хиляда километра от Българските граници , Путинските телевизии бълват само лъжи , измами и антибългарски послания
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Западнацити изповедват най-разнообразни безценности...но ни една не струва.
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радио Ереван не е санкционираноРусия ще ни осведомява през него! !
24
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пфф баш па колхозниците да го кажат това
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 20. Що са нервиш ся ? Зададох ти съвсем елементарен въпрос.
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 20. Кой ги уби ? И най-вече откъде знаеш ?
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 19. Ама верну ли тей прай ? Чудно що се прибират бегалите... Сигурно искат у затворо.
20
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия и свобода на словото е оксиморон. Кой уби Немцов, Навални, Магнитски, Политковска, Маркелов... колко се самоубиха, скачайки от високи етажи, колко са хвърлени в затворите, колко се принудиха да избягат в чужбина...
19
11
 
7
 
! Отговори
Нацистът Путин преди 1 месец
Вкарва в затвора всеки , който каже нещо по - различно от кремълската пропаганда. Нацистите от Кремъл взели да поучават хората за свобода *** словото Пфу.
18
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Твърдението по руските медии, че в Русия има само едно джудже травестит, истина ли е?
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 14. Ама верну ли тей праят ?
16
11
 
11
 
! Отговори
Бессмертный полк! преди 1 месец
С Русия напред!! Напред с Русия и Справедлива България!
15
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нидерландия, Германи, Франция са ЛИЦЕМЕРИ! Трябва НЕЗАБАВНО ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС. ОЩЕ НА ТЕЗИ ИЗБОРИ! Всички срещу евро=фашизма!
14
18
 
18
 
! Отговори
Жужаците са озверели преди 1 месец
Руските фашисти вкарват в затвора всеки , който каже нещо различно от Путин за 15 години и най-нагло дават акъл за медиите. В Блатната империя опозиция няма - всички са изтрепани - и Немцов и Политковская и съвсем наскоро най-нагло Жужакът уби Навални.